'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Перевели на оплату с поквартирных счетчиков за електроэнергию на общедомовой  (Прочитано 3314 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Константин

• Гість

Здравствуйте. Не откажите в совете и помощи кто может.
    С июня стали приходить счета от ГИОЦ с графой по электроэнергии согласно показаний общедомового счетчика.До этого всегда платили согласно показаний внутриквартирного счетчика. Переплата  у меня теперь в 3-5 раз(прописано трое, но фактически столько не живет).Особенность - в доме, - он состоит из коммунальных приватизированных квартир-комнат(9 квартир-комнат на этаже, 1 кухня, 2 душа).
    "Киевэнерго" не заключает прямой договор, потому что, как он говорит(есть письменный ответ) балансодержатель должен осуществить технические мероприятия по переводу дома на поквартирный учет.
    Балансодержатель(КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва) пообещал обратиться в райадминистрацию "для врахування зазначеної адреси при формуванні адресного переліку відповідних цільових програм на 2016 рік."(есть переписка с ними, могу выложить при необходиости).

Вопросы такие:
1.Кто виноват, что нам приходится переплачивать? Может виноватых вообще нет?
2.На основании каких нормативных актов можно оспорить эту переплату?
Спасибо.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Нет необходимой информации. Согласно правил форума необходимо выкладывать документацию на которую делается ссылка и которая связана с поднятым вопросом.

)))Ранее оплата выполнялась с указанием лицевого счета? Счетчик в квартире установлен по правилам? Есть акт о пломбировке счетчика?
Записаний

Константин

• Гість

Спасибо за отзыв).
    Оплата осуществлялась на основании счетов.Если имеется ввиду указанный там "о\р-особовий рахунок", то он есть.Посмотрите пожалуйста на счета, их и другие документы(письма) прилагаю.
    По счетчику я плачу уже лет 10, т.е. он был установлен до приобретения нами квартиры.Не знаю есть ли акт о пломбировке счетчика. Если это важно-буду истребовать его в ЖЭКе.
    А теперь почти по хронологии переписки с "Киевэнерго" и балансодержателем(хотя официально я не делал запрос является ли он таковым, но при обращении к нему (Керуюча компанія) как к балансодержателю последний не сопротивлялся).)
    Примерно в середине лета я сдал документы в ЖЭК для заключения прямого договора с "Киевэнерго". О сдаче документов было вывешено объявление на двери подъезда.
    18 августа 2015 г. я вторично самостоятельно подал заявление в "Киевэнерго", в котором просил заключить со мной прямой договор.Мне отказали.Отказ прилагаю.

21 августа 2015г. я письменно обратился в ККОЖФ(через начальника ЖЭКа) с просьбой объяснить появление новой графы по электричеству вместо старой и исправить счета.
    21 сентября 2015 г. я получил ответ от КП"Дирекція з утримання та обслуговування житлового фонду в Святошинському р-ні м.Києва".В ответе меня послали) заключить прямой  договор с "Киевєнерго".Ответ прилагаю.

06 октября 2015г. я отправил письмо в  КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва. Письмо прилагаю.

11 ноября 2015г. получил ответ от КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва. Прилагаю.

Заранее извините за качество копий.
Записаний

Константин

• Гість

1.Счет до появления новой графы.
« Останнє редагування: 27 Листопада 2015, 19:59:57 від Юрій Васильович »
Записаний

Константин

• Гість

2.Счет после появления новой графы.
« Останнє редагування: 27 Листопада 2015, 20:00:44 від Юрій Васильович »
Записаний

Константин

• Гість

3.Ответ Киевэнерго от 19 сентября 2015г.

Записаний

Константин

• Гість

4.      21 сентября 2015 г. я получил ответ от КП"Дирекція з утримання та обслуговування житлового фонду в Святошинському р-ні м.Києва".
« Останнє редагування: 27 Листопада 2015, 20:04:05 від Юрій Васильович »
Записаний

Константин

• Гість

5. 06 октября 2015г. я отправил письмо в  КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва.

Керівнику КП "Керуюча компанія з
                                                                                          обслуговування житлового фонду
                                                                                          Святошинського р-ну м.Києва"

У рахунках на сплату за житлово-комунальні та інші послуги за червень-серпень 2015р., що надійшли на нашу адресу:м.Київ,бул.Вернадського, ,кв.,відсутня графа розрахунку та сплати електроенергії згідно показань лічильника. До червня місяця цього року на рахунках завжди була ця графа, за електроенергію ми завжди платили згідно показань лічильника.
               Замість цього з"явилась сума, яка перевищує наші звичайні платежі за електроенергію у 3,5-5 разів!
               На рахунках немає навіть пояснення такого здорожчання.
               21.08.2015р. ми подали до КП "ККОЖФ" № 812 м.Києва за адресою:бул.Вернадського,63-а лист, у якому просили обгрунтувати появу незрозумілих сум за електроенергію у рахунках(що зазначені вище) та надати нові рахунки, де є можливість сплатити за електроенергію за показаннями личильника, як це і було раніше.
               21.09.2015р. нами було отримано відповідь від КП"Дирекція з утримання та обслуговування житлового фонду в Святошинському районі м.Києва"(філія № 810,№ 812).У відповіді нам було запропоновано укласти договір з ПАТ "Київенерго".
               Хочу зазначити, що я вже двічі намагався укласти договір про користування електричною енергією з ПАТ "Київенерго". В останній раз я звертався до ПАТ "Київенерго" з заявою на укладення договору про користування електричною енергією 18 серпня 2015р. Зі мною не уклали договір на підставі того, що квартири за адресою: бул.Вернадського, буд., не переведені на поквартирний облік, оскільки внутрішньбудинкові мережі не підготовлені для встановлення індивідуальних приладів обліку.
               У відповіді ПАТ"Київенерго" на мою пропозицію укласти договір зазначене наступне (цитую):"ПАТ"Київенерго" не має заперечень щодо укладення з Вами договору про користування електричною енергією, за умови виконання балансоутримувачем будинку технічних заходів щодо переведення будинку на поквартирний облік."(повну відповідь можна прочитати у копіїї листа, що додається).
               Тобто, з пояснень ПАТ"Київенерго" слідує, що балансоутримувач будинку за адресою бул.Вернадського, не виконав свої обов"язки щодо виконання технічних заходів щодо переведення будинку на поквартитний облік відповідно до вимог чинного законодавства України, що призвело до того, що мешканці будинку не можуть заключити договір з ПАТ"Київенерго".
               Виходячи із вищенаведеного, приходимо до висновку, що КП"Керуюча компанія з  обслуговування житлового фонду в Святошинському районі м.Київа", як балансоутримувач будинку за адресою:м.Київ,бул.Вернадського, , винне у невиконанні своїх обов"язків та необгрунтовано нараховує суми платежів за електроенергію у рахунках, починаючи з червня цього року, завищуючи іх у декілька разів.

У зв"язку з тим, що наведене, прошу надати мені можливість сплатити за електроенергію, починаючи з червня цього року згідно показань лічильника, або виходячи з сум, які я звичайно сплачував щомісячно до отримання рахунку за червень.Також прошу і надалі надавати мені рахунки на сплату за житлово-комунальні та інші послуги з можливістю сплачувати за електроенергію згідно показань лічильника, або виходячи з сум, рівнозначних цим показанням.

Прошу також виконати технічні заходи щодо переведення будинку на поквартирний облік відповідно до умов чинного законодавства України, оскільки невиконання цього не дає мені можливості (як і іншим мешканцям нашого будинку, а також інших будинків Святошинського району м.Києва) заключити договір про користування електричною енергією з ПАТ"Київенерго". Прошу надати письмову відповідь про те коли будуть виконані ці заходи.

Додатки: копія листа ПАТ "Київенерго".

"     "______________2015р.                                                                 _________________
Записаний

Константин

• Гість

6. 11 ноября 2015г. получил ответ от КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва.

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
6. 11 ноября 2015г. получил ответ от КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського р-ну м.Києва.
Абзац 3 - суцільна маячня. По-перше в п. 11 ПКМУ 630 нема такої норми " за відсутності зареєстрованих нарахування здійснюється на 1 особу". По-друге, а до чого тут ПКМУ 630?  По користуванню електроенергією є купа своїх нормативних актів.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Вопросы такие:
1.Кто виноват, что нам приходится переплачивать? Может виноватых вообще нет?
2.На основании каких нормативных актов можно оспорить эту переплату?
Спасибо.

1) Константин, чтобы не приходилось переплачивать -просто не переплачивайте.
2) Платите по квартирному счетчику (как и 10 лет до того) и ни о чем не думайте. Оспаривает пусть тот, кто считает, что оплачиваете неправильно.
P.S. Забудьте о ГИОЦ и платите на расчетный счет исполнителя услуг, указывая при этом четко: за что и в каком размере (по тарифам НКРЕКП для населения) платите. После признания в судебном порядке тарифов НКРЕКП незаконными -подайте иск к исполнителю (т. е. тому, кому платили, а не к ГИОЦ) о перерасчете по последним законным тарифам.
Все очень просто -не выдумывайте себе на ровном месте проблем, которых не существует.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

У Вашому будинку вірогідно потрібно було б застосувати норму "населений пункт"
(click to show/hide)
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0417-96/page6
Записаний

Константин

• Гість

Велике Дякую, Юрій Васильович, за відповідь!
       Большое Спасибо, Перо, за ответ!
       Також звернув увагу на маячню з ПКМУ №630. Дійсно, вона тут ні до чого.

Перо, скажите пожалуйста, почему(на каком основании) я могу не платить по тому счету, который выставляет ГИОЦ, и соответственно могу платить как и раньше - по счетчику?
       Перо, подскажите тогда,- если я буду оплачивать согласно показаний счетчика,- мне нужно в банке или на почте брать пустой бланк и вручную заполнять все реквизиты? Или по-другому? А если по интернету через Приват24?
      И еще такой вопрос-на основании чего я могу напрямую платить в данном случае Киевэнерго? Ведь прямого договора нет.И на какой счет?
      С июня по сегодняшний день я им не платил, а тариф менялся и до 100 кВт один тариф, а свыше-другой.Набежало примерно-400.Как подсчитать сумму, которую я должен погасить?
      Понимаю, что задаю много вопросов...Отнимаю Ваше время.Буду очень рад, если ответите, и не обижусь, если не найдете времени.Спасибо!)
      P.S. "...признание в судебном порядке тарифов НКРЕКП незаконными..."-это сейчас идет рассмотрение дела в суде? Я правильно понял?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Перо, скажите пожалуйста, почему(на каком основании) я могу не платить по тому счету, который выставляет ГИОЦ, и соответственно могу платить как и раньше - по счетчику?

До чого тут ГІОЦ взагалі? Це що -Ваша енергопостачальна компанія? У Вас правовідносини з енергопостачальною компанією з назвою "Київенерго". Див. також
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7048.0.html
або пошуком по Форуму.

Цитувати
Перо, подскажите тогда,- если я буду оплачивать согласно показаний счетчика,- мне нужно в банке или на почте брать пустой бланк и вручную заполнять все реквизиты? Или по-другому? А если по интернету через Приват24?

Як зручно -так і сплачуйте. Квитанції зберігайте. Можете зробити власну квитанцію, наприклад:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6574.0.html

Цитувати
И еще такой вопрос-на основании чего я могу напрямую платить в данном случае Киевэнерго? Ведь прямого договора нет.И на какой счет?

Щодо договору -подайте до Київенерго письмову оферту про його укладення. Це буде доказ для суду у випадку майбутніх суперечок. Поки не укладено -сплачуйте без договору. Щодо рахунку -запитайте безпосередньо у Київенерго:
http://kyivenergo.ua/
чи сплачуйте на той рахунок, як до червня. Як варіант -взагалі нічого не сплачувати, поки не буде договору.

Цитувати
С июня по сегодняшний день я им не платил, а тариф менялся и до 100 кВт один тариф, а свыше-другой.Набежало примерно-400.Как подсчитать сумму, которую я должен погасить?

Це рахуйте без мене, за показниками на кожне 1-ше число, чи як Ви там рахували до червня. На сайті Київенерго є тарифи (які зараз оспорюються в судах).

Цитувати
P.S. "...признание в судебном порядке тарифов НКРЕКП незаконными..."-это сейчас идет рассмотрение дела в суде? Я правильно понял?

Див. в Адміністративних справах.
http://gro-za.org/forum/index.php/board,42.0.html
« Останнє редагування: 01 Грудня 2015, 00:06:46 від Перо »
Записаний

Константи

• Гість

Спасибо, Перо! Исключительно полный ответ!Желаю Вам и Вашей организации успехов в борьбе с несправедливостью в этом [видалено] государстве))(искренне).

Попередження: Порушення п.п. 4, 5, 6, 7 "Правил форуму".
« Останнє редагування: 01 Грудня 2015, 10:22:47 від Юрій Васильович »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email