'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, спасибо за ответ! Я все-таки хочу мирн  (Прочитано 3114 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

MakcuM

• Гість

Виктор Иванович, спасибо за ответ! Я все-таки хочу мирно решить вопрос с ЖЭКом (кстати, это балансодержатель, департамент компании, которая строила дом). Поэтому для этого мне необходимо понять каким образом просчитывается тариф (в принципе, этот момент я еще понимаю), а главное, каким образом он утверждается?!! Спасибо большое за ответ!!!
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Варто ввести отакий простий запит «як затверджується тариф на жкп» в поле пошуку в Google, і Ви знайдете багато інформації, яка Вас цікавить. А змінюючи запит, як Ви розумієте, можна знайти відповіді на значну кількість питань, які для початку треба знати кожному користувачу житлово-комунальних послуг. І, звісно, перш за все треба прочитати закон «Про житлово-комунальні послуги» та пов’язані з ним постанови КМУ, на які Вам вказав Віктор Іванович. Там теж є відповіді саме на ті питання, які Ви зараз поставили. І першими ж двома знайденими Вами за наведеним запитом сторінками будуть посилання на сайт Віктора Івановича: http://io.ua/s69670 — «Встановлення тарифів, Затвердження тарифів, Погодження тарифів, Формування тарифів, Регулювання тарифів, Розрахунок тарифів», а також http://io.ua/s60379 — «Зразок зустрічного позову у справі про ЖКП», де описується формування тарифів на конкретному прикладі. Успіхів Вам!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

А затверджуються тарифи на різні види послуг різними уповноваженими органами. Якщо це тариф на вивезення сміття, а виконавець послуг належить до комунальної форми власності, тоді повноваження затверджувати тарифи має орган місцевого самоврядування. У Києві цими органами є Київрада та її виконавчий комітет. Останній по-суті не створений. Чиновники вважають, що роль виконкому відведена ними Київській міськдержадміністрації. Я так не вважаю, бо Київрада нинішнього скликання не приймала рішення про створення власного виконкому. Тому і продовжуються до цього часу спори в судах різних юрисдикцій та інстанцій. На головній сторінці сайту це детально викладено. Крім того, повноваження органів влади по затвердженню тарифів висвітлені у кількох "Нарисах", наприклад, тут - http://io.ua/s77461 Сама процедура діяльності Київради чи КМДА виписана у відповідних законах та Регламентах. Якщо коротко, то орган місцевого самоврядування приймає нормативно-правовий акт у формі рішення методом голосування на сесії чи на засіданні. Державна адміністрація приймає не рішення, а розпорядження, причому без голосування, а одноособово головою. Адміністрація не має повноважень затверджувати тарифи на ЖКП. Тариф на утримання будинку та прибудинкової території формує виконавець послуг згідно з Порядком, затвердженим постановою КМУ від 20.05.2009 р. № 529, і подає на погодження органу місцевого самоврядування. Знову потрібне рішення! Та ще й громадські слухання. І так далі.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email