Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Я надав юридичні документи, що правовідношення утримання будинку не існує (воно припинено).
Тому без договору в принципі немає не може бути ні боржника ні кредітора (правовідношення припинено).
Раз немає і не може бути боржника (за відсутності обовязку), то я в принцирі ніяким чином не визнав себе боржником (який боржник якщо обовязок утримання припинено взагалі!!! - його просто немає.).
Суд просто проковтнув слину і .... з цього приводу тупо промовчав. Ніби не почув.
Якби суд (або хтось) пояснив формальні мотиви рішення .... як в телебаченні ... але кажуть що в нашому місті є "смотрящий", тому я махнув рукою і кассацію не подав.
спорне питання, оскільки наприклад, я носив вам молоко, ви брали, - виникли правовідносини, тому треба оплатить за отримане молоко(іншими словами фактичні договірні відносини)
Тут справа в тому, що вибрали молоко собі, а грощі вимагаєто з мене.
Такий цивільний кодекс - власник зобовязаний утримувати своє майно.
тю. це Ваша думка. Доведете що я собі брав молоко. я (жек) лише брав кошти і використовував їх - надавав послуги, а ви не оплачували
А власник цього майна - ЖЕК.Тому згідно цивільнеого кодексу ЖЕК не має обовязку платити сам собі.
надав суду свідотцтво про право власності ЖЕКа на цей будинок. Згідно цивільного кодексу власник зобовязаний утримувати своє майно. Тобто ЖЕК має нести тягар утримання цього будинку.Тобто юридично ЖЄК - боржник з утримання!!! Тобто ЖЕК зобовязаний або сам утримувати, або оплачувати комусь за таке утримання.Я також надав суду юридичний документ, що ЖЕК виконувач послуг з утримання. Тому, якщо ЖЕК виконував такі роботи, то він має право отримати винагороду від власника цього майна!!!
Мамка сама націдила і випила своє грудне молоко!!! Хто кому за це має сплачувати?
По этой причине касацию я не подавал - некому.
спірне питання, оскільки наприклад, я носив вам молоко, ви брали, - виникли правовідносини, тому треба оплатить за отримане молоко(іншими словами фактичні договірні відносини)якщо брали молоко по моєму тарифу, повинні його оплатить
Шановні друзі,поясніть будь ласка чи помилився я.В запереченні на позов я надав 1. свідоцтво про право власності міської громади в особі міськради на багатоквартрний будинок.2. Рішення міськради про передачу будинку в повне господарське відання КП ВРЕЖО.Тобто КП ВРЕЖО боржник в зобовязанні утримання будинку.Також я надав 3. Рішення Міськради про призначення КП ВРЕЖО виконавцем послуг з утримання будинкуТобто КП ВРЕЖО кредитор в зобовязанні утримання будинку.І зробив висновок, що зобовязання утримання будинку припинено поєднанням боржника і кредитора в одній особі.Я також надав 4. лист Держкомзема і 5. лист Райдержадміністрації про відсутність у будина "прибудинкової території".В судових рішеннях ні місцевий ні апеляційний суди на це не звернули ніякої уваги.Де я не правий?
Цитата: mata від 16 Лютого 2012, 14:26:07 Меня мучают смутные сомнения по таким вопросам:Сумніви в тому, що законодавство містить багато колізій і суперечностей. Розв'язуються такі питання не на Форумі, а в суді, оскільки законодавець майже нічого для цього не робить. Пошукайте відповіді в Інтернеті, можливо тут щось знайдете:http://www.urist.in.ua/archive/index.php/t-20155.htmlА завдання Форуму -захист прав та інтересів, а не позасудове вирішення колізій і суперечностей, що, як правило приводить до безплідних Полемік.При захисті прав та інтересів слід виходити, що Ви є власником, а власність зобов'язує. І відповіді на Ваші питання, виходячи з цього постулата, на Форумі вже є. Є і численна судова практика з цього приводу.
Меня мучают смутные сомнения по таким вопросам:
значить у Вас не було підстав для подачі касації.
Ви "зациклились" на тому, як Вам здавалось, "залізному" доказі", що власником є ВРЕЖО. Не допомогло.
На жаль тему про " припинення забов'язання" закрили.Цитуватизначить у Вас не було підстав для подачі касації. Це пише Фокус. Я не зовсім Вас розумію. Навіщо плутати поняття? Ви ж цим дратуєте людину, яка зазнала знущання від ЖЕК, від "самого справедливого", а тепер і від Вас. Підстави у людини були і є, але немає сенсу, немає до кого звернутися за допомогою в нашій державі.Пізніше, в своїй темі надам зауваження постраждалій людині з приводу його міркувань про утримувача будинку.
Враховуючи те, що , згідно ст. 10 Закону України « Про приватизацію державного житлового фонду», на власників квартир покладено обов язок по утриманню своїх помешкань в цьому ж будинку , висновок потрібно зробити один – на власника квартири покладено тягар на утримання будинку в цілому».
Стаття 10. Утримання приватизованих квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках { Назва статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законами N 500-VI ( 500-17 ) від 04.09.2008, N 3716-VI ( 3716-17 ) від 08.09.2011 } 1. Утримання приватизованих квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках здійснюється за рахунок коштів їх власників згідно з Правилами користування приміщеннями жилих будинків та прибудинкових територій, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм власності на них.{ Пункт 1 статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законами N 500-VI ( 500-17 ) від 04.09.2008, N 3716-VI ( 3716-17 ) від 08.09.2011 } 2. Власники квартир багатоквартирних будинків та житлових приміщень у гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках. Допоміжні приміщення (кладовки, сараї і т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають.{ Пункт 2 статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законами N 500-VI ( 500-17 ) від 04.09.2008, N 3716-VI ( 3716-17 ) від 08.09.2011 } { Офіційне тлумачення положень пункту 2 статті 10 див. в Рішенні Конституційного Суду N 4-рп/2004 ( v004p710-04 ) від 02.03.2004 } { Офіційне тлумачення положень пункту 2 статті 10 зі змінами див. в Рішенні Конституційного Суду N 14-рп/2011 ( v014p710-11 ) від 09.11.2011 }4. Державні комунальні підприємства по обслуговуванню та ремонту житла зобов'язані здійснювати обслуговування та ремонт приватизованого житла, надавати мешканцям комунальні та інші послуги за державними розцінками і тарифами. Контроль за додержанням розцінок і тарифів здійснюють фінансові органи.
утримання будинків і прибудинкових територій - господарська діяльність, спрямована на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи щодо забезпечення експлуатації та/або ремонту жилих та нежилих приміщень, будинків і споруд, комплексів будинків і споруд, а також утримання прилеглої до них (прибудинкової) території відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством;
Додаток до Порядку ПЕРЕЛІК послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій Прибирання прибудинкової території Прибирання сходових кліток Вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення, перероблення, утилізація, знешкодження та захоронення) Прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі Технічне обслуговування ліфтів Обслуговування систем диспетчеризації Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем: гарячого водопостачання холодного водопостачання водовідведення централізованого опалення зливової каналізації Дератизація Дезінсекція Обслуговування димовентиляційних каналів Технічне обслуговування та поточний ремонт систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем у разі їх наявності Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення та зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території (в тому числі спортивних, дитячих та інших майданчиків) Поливання дворів, клумб і газонів Прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами Експлуатація номерних знаків на будинках Освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води Енергопостачання ліфтів Періодична повірка, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки
Автор: assia:Цитувати Враховуючи те, що , згідно ст. 10 Закону України « Про приватизацію державного житлового фонду», на власників квартир покладено обов язок по утриманню своїх помешкань в цьому ж будинку , висновок потрібно зробити один – на власника квартири покладено тягар на утримання будинку в цілому». ЦитуватиВивчайте законодавство системно. ......
Вивчайте законодавство системно. ......
Якщо це не так, то заперечте, варіанти:1) Так, але суди це не сприймають.2) Ні, тому що...........Ст.322 ЦК діє тільки до власників квартир?Редагування: Виправлено межі цитування. Зауваження: Будь ласка дотримуйтесь меж під час цитування інших постів. Через помилки у цитуванні Ваші пости важко сприймати.
Брати участь і утримувати-це трохи різні речі.
Стаття 360. Утримання майна, що є у спільній частковій власності 1. Співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями, пов'язаними із спільним майном. Стаття 369. Здійснення права спільної сумісної власності 1. Співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.
А яка участь власника?
Стаття 322. Тягар утримання майна 1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.
Стаття 1. Визначення термінів 1. У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні: житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил; споживач - фізична чи юридична особа, яка отримує або має намір отримати житлово-комунальну послугу; Стаття 20. 3. Споживач зобов'язаний: 1) укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору; 5) оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом; 9) своєчасно проводити підготовку жилого будинку, помешкання (в якому він проживає або яке належить йому на праві власності) та його технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період;
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. N 869 ПОРЯДОК формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій Загальна частина 1. Цей Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і поширюється на суб'єктів господарювання всіх форм власності, які надають послуги (далі - виконавці), суб'єктів господарювання всіх форм власності, що спеціалізуються на виконанні окремих послуг, на умовах субпідрядних договорів з виконавцями (далі - субпідрядники), органи місцевого самоврядування, власників, орендарів житлових будинків (гуртожитків), власників (наймачів) квартир (житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках).
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. N 529 ТИПОВИЙ ДОГОВІР про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій......що є власником житлового будинку (гуртожитку), власником (наймачем) квартири (житлового приміщення в гуртожитку), власником, орендарем нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку) (далі - споживач), з іншої сторони, уклали цей договір про таке:
1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить