'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ПРОПОНУЮ ТЕМУ: \\\"Чому судді бувають кусачими?\\\"  (Прочитано 2971 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

ПРОПОНУЮ ТЕМУ: \\"Чому судді бувають кусачими?\\"
=======================================
З відомої пісеньки - тому, що життя собаче?
Не впевнений.
Скоріш - зарозумілість, повна втрата почуття реальності, відсутність елементарних людських якостей, культури, небажання підвищувати свій кваліфікаційний рівень, профнепридатність.
Чи можна суддю виховати і поставити на місце, визначене для нього законодавством?
Можна, але поволі.
Мені довелося виховувати з півдесятка суддів протягом 3-5 років. Одна не піддалася, але нічого не вдієш - втратила повноваження. Інші, переважна більшість, піддалися, або совість спрацювала, або побоювання за можливі негативні наслідки, якщо усі фокуси будуть оприлюднені.
Оприлюднюю витівки судді Шум Л.М. - Святошинський райсуд м. Києва, вул. Жилянська, 142.
Я беру участь у двох справах у якості представника. Суддя Шум Л.М. - у якості головуючого.
З чим зіткнувся? Не повірите, але сьогодні вона заявила, що моє клопотання (?) про забезпечення повного фіксування судового процесу технічними засобами відхилене її ухвалою, якої я не бачив, і яка на її думку оскарженню не підлягає! Оце так суддя! Причому ще й послалася на п. 2-1 Прикінцевих положень до ЦПК України. Кому буде не ліньки, прочитайте цей пункт!
По-перше, зрозумієте, що фіксування забезпечується судом НА ВИМОГУ сторони, а не за клопотанням. Деякі юристи не розуміють різниці між вимогою і клопотанням. Як, наприклад, і між довіреністю та дорученням. В останньому випадку це можна пояснити простою неосвіченістю, та негативним впливом на лексику \\"суржика\\". Справа в тім, що російське слово \\"доверенность\\" вони перекладають, як \\"доручення\\", не розуміючи, що \\"доручення\\" в перекладі з української на російську - \\"поручение\\". А тут вже й козі зрозуміло, не тільки судді-юристу, що це різні категорії.
Але повернемося до вимоги про фіксування.
Вимога - це імператив, це право, у якому не можна відмовити, вимога не підлягає обговоренню, а повинна бути негайно задоволена. Клопотання ж може бути відхилене з тих чи інших підстав, але після обговорення учасниками процесу у судовому засіданні.
Коли я це пояснив судді Шум, то вона так почала шуміти, що у присутніх ледь не полопалися барабанні перетинки, а очі полізли до лоба. Прийшлося включити портативний диктофон, попередивши, що це також моє право, передбачене у ч. 8 ст. 6 ЦПК України. Почала заперечувти наявність і такого права. Весь діалог тим не менше був записаний, фонограму я опублікую з посиланням на відповідний ресурс, усі бажаючі зможуть послухати.
Далі суддя трохи охолола, справи кепські, оголошує перерву і виходить з залу. Чекаємо півгодини.
Як потім виявилося, пішла до заступника голови суду, щоб попередити моє оскарження її протиправної поведінки. Через півгодини повернулася і оголосила перерву до 21.11.2007 р. Гаразд, може одумається.
А після цього, отримавши повістки на обидва наступні засідання, після знову ж таки дивного питання: \\"А навіщо вони Вам?\\", я пішов до уже знайомого заступника голови суду з усною скаргою на дії судді Шум Л.М. Як виявилося, він вже бу підготовлений, і вимушений визнати, що це було порушенням, яке жоден суддя не повинен допускати. Я йому подякував, нагадавши, що його втручання у подібну недостойну поведінку іншого судді дали позитивний результат, тепе суддю хоч намазуй на бутерброд. Не буду називати прізвище цього судді, людина усвідомила, тепер штучних перепон не створює.
МОЯ ПОРАДА наступникам.
Ніколи не підлещуйтеся до судді. Будь-які порушення ЦПК під час проведення судового засідання повинні отримати аргументовану відсіч. Через деякий час навіть найбрутальніший суддя буде Вас остерігатися. Судді дуже чутливі до різного роду скарг, особливо зі звинуваченнями у порушенні присяги, у проявах зневаги до учасників процесу, диктату тощо. І добре розуміють, що краще не порушувати, ніж нарватися на кваліфікаційну комісію.
==================================================
ЗАПРОШУЮ усіх бажаючих, юристів і не юристів, судді і не суддів, прийняти участь в у неупередженій дискусії на цю тему.
Разом нас багато, і нас не подолати (даремно забуте гасло).
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
ПОВТОР:
« Reply #1 : 29 Жовтня 2007, 20:35:42 »

ПОВТОР:
Чи можна довіряти суддям?
Можна, але не завжди. Коли судді кажуть, що фонограму технічного запису судового процесу, зафіксовану комплексом ТРИТОН, неможливо відтворити на ПК, то вони або свідомо обдурюють, або не розуміють, що кажуть. І те, і інше не робить їм честі. НЕ ВІРТЕ СУДДЯМ у таких випадках!
Наступна фонограма присвячується судді Печерського районного суду м. Києва Фіногєєву В.О., який довго і вперто запевняв мене в істинності свого судження, яке насправді виявилося хибним.
Доказ - тут:
http://file.oboz.ua/download.php?fid=5541
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Це звуковий файл - ілюстрація сказаного до теми "Чому судді бувають кусачими". Жваве обговорення відмови від забезпечення повного фіксування судового процесу. Дійові особи: суддя Шум Л.М., позивач (говорить російською мовою) та я, представник позивача - щирий українець.
http://file.oboz.ua/download.php?fid=5684
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Це продовження фонограми запису на цифровий диктофон словесних "перлин" судді Шум Л.М. - ілюстрація до теми "Чому судді бувають кусачими?"
http://file.oboz.ua/download.php?fid=5685
Записаний

Ігор

• Гість

У мене була ситуація із суддею, коли він мені, не прийнявши офіційного рішення по справі, коли ми були сам на сам, відверто сказав, що я усе одне сплачу за житлово-комунальну послугу якої не отримував. Довго він мурижив справу але все ж таки обіцянку дану мені, виконав, навіть якщо правда була на моєму боці. Судді- “беспредельщики” - це не виняток у Києві, а що казати про наше невеличке місто Лозова, коли, всі чиновники, всі судді, всі прокурори члени однієї команди, і коли ти (пересічний мешканець міста) хочеш захистити власні права, то зробити це, в наших умовах дуууже складно. Сподіваюся на нову коаліцію, та на те, що судові справи будуть взяті під жорсткий дисциплінарний контроль.
Віктор Іванович, а всі справи, в усіх судах, повинні записуватися на плівку, чи тільки на прохання учасників процесу? Прохання повинне бути письмовим чи усним?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Краще вимогу про забезпечення повного фіксування судового процесу подавати у письмовій формі, заздалегіль, через канцелярію. Хоч більш свідомі судді цього не вимагають, усні вимоги також повинні задовольнятися, але у разі суперечки важко довести, що така вимога була озвучена. Багато з суддів користуються шахрайськими прийомами, мета яких - затиснути опонента у глухий кут. Таким суддям слід давати нещадну відсіч, дійти до ГПУ, вимагати притягнення до кримінальної відповідальності, та до Президента України з вимогою звільнити суддю з посади за порушення присяги.
На щастя, не всі судді погані, є серед них і освічені, і доброзичливі, і виховані. Особливо впадає очі різкий контраст між суддями одного й того ж суду. Наприклад, до суддів, з якими мав справу у Святошинському райсуді м. Києва (площадка за адресою вул. Жилянська, 27-А), не маю жодних претензій, незалежно від змісту винесених ними рішень. Зате кожен суддя того ж суду за іншою адресою (площадка на Жилянській, 142), з яким мав справи, проявив себе у дусі судді Шум Л.М. Її можна вибрати у якості еталона негативного типу. Як буде далі - подивимося. Очікуємо на реформування судочинства, запровадження виборності суддів, інституту присяжних, мирових суддів, третейських судів, прецедентного права - багато ще чого.
До речі, з 01.01.2008 р. фіксування судового процесу повинно здійснюватися у обов\\\'язковому порядку. І ще одне зауваження - фіксування здійснюєтьс не на плівку, а на компакт-диск у цифровому форматі. На жаль, застосовують 2 різні формати - комплекс ТРИТОН і комплекс ОБЕРІГ між собою несумісні. У зв\\\'язку з цим серед суддів розповсюджується різний фольклор щодо неможливості прочитати запису ТРИТОНу на ПК, а тому відмовляють надавати копію. Все це ми проходили!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email