'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрий день, Вікторе Івановичу!  (Прочитано 2674 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

malta

• Гість
Добрий день, Вікторе Івановичу!
« : 20 Квітня 2008, 15:40:38 »

Добрий день, Вікторе Івановичу!

Підкажіть, будь-ласка, відповідь на таке питання.

В новому домі на момент заселення вже були встановлені лічильники гарячої і холодної води, але не були опломбовані. Чи має право ЖЕК вимагати опломбування цих лічильників і платити не за нормами, а за показниками лічильників, якщо я цього не хочу?

Мене влаштовують середні показники. Платимо так вже 2 роки. Але в цьому місяці ЖЕК в квитанції не виставив плату за воду і вимагає зняття показників лічильників та їх опломбування.

Що робити - опломбовувати чи самостійно в квитанції можна проставляти додаткові суми відповідно до середніх показників і сплачувати?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Радив би Вам узаконити розрахунки за ГВП та ХВП на підставі показів квартирних приладів обліку. Але доведеться трохи попрацювати. З мого досвіду - лічильники у новобудовах мають пропущений термін метрологічної повірки, який на даний час становить 3 роки. Крім того, неопломбовані лічильники не можуть використовуватися.

Радив би домовитися з сервісною організацією, яка має відповідну ліцензію, і привести Ваші лічильники у відповідність до вимог постанови КМУ № 630 від 21.07.2005 р. У подальшому головний біль зводиться до мінімуму, уникнете надмірних переплат, а матеріальні витрати враховуються у квартирній платі, точніше - у платі за утримання будинку відповідно до постанови КМУ від 12.07.2005 р. № 560.

Крім того, радив би встановити ще й квартирний теплолічильник. На цьому Форуму я оприлюднив свіжу інформацію з цього питання.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email