'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов про перерахунок від не власника квартири.  (Прочитано 5787 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Взагалі-то, я лише хотів вкотре звернути увагу на якість закону від команди реХВорматорів на чолі з Альоною Бабак...
Ще приклад:
Цитувати
8) колективний договір про надання комунальних послуг (далі - колективний договір) - договір про надання комунальних послуг, який укладається з виконавцем комунальних послуг за рішенням співвласників (на умовах, визначених у рішенні співвласників (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) та є обов’язковим для виконання всіма співвласниками;
9) колективний споживач - юридична особа, що об’єднує споживачів у будівлі та в їхніх інтересах укладає договір про надання комунальної послуги;
Стаття 13. Порядок укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг
1. Договір про надання комунальної послуги укладається між виконавцем відповідної послуги та споживачем або особою, яка відповідно до договору або закону укладає такий договір в інтересах споживача, або з управителем багатоквартирного будинку з метою постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку.
Стаття 14. Особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку4. Колективний договір про надання комунальної послуги укладається з виконавцем такої послуги особою, уповноваженою на це співвласниками, від імені та за рахунок усіх співвласників багатоквартирного будинку.

Такою уповноваженою особою може бути:

співвласник багатоквартирного будинку;

управитель багатоквартирного будинку;

уповноважений орган управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку;

правління житлово-будівельного кооперативу;

інша фізична чи юридична особа, уповноважена рішенням співвласників (уповноваженого органу управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).
Так колектив співвласників будинку, де не створено ОСББ і не доручено Управителю укласти колективний договір (а доручено одному зі співвласників - фізичній особі) вважатиметься колективним споживачем? Чи це буде коллективний договір без колективного споживача? А хто тоді будуть зареєстровані мешканці неприватизованих квартир?
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Ви самі зрозуміли, що написали?
С трудом понимаю, просто знаю, что хотел написать. Напутал и потерялся весь смысл. Должно быть так:
Если говорить об обязательном наличие договора, это проблема для управителя исполнителей услуг. Им надо делать целый ряд обязательных процедур для заключения договора с каждым потребителем, чтобы в последствии можно было без договора обратиться в суд.
Время было позднее....
У нас с исполнителями услуг по ЦО, воде, свету и газу каждый потребитель заключает прямой договор с исполнителем. Поэтому и говорю о их проблеме с наличием договоров или обоснованном основании его отсутствия.
Хотя очень сомневаюсь в отказе суда рассматривать исковое заявление исполнителя без наличия договора.
И так народ уже задолжал десятки миллиардов за коммунальные услуги, тут еще и суды будут отказывать в рассмотрении исков по долгам из-за отсутствия договоров. Будет как и прежде - наличие фактических договорных отношений.

Взагалі-то, я лише хотів вкотре звернути увагу на якість закону від команди реХВорматорів на чолі з Альоною Бабак...
Их можно понять, надо как можно больше реХВорм принять, чтобы было о чем рапортовать народу. А как там на счет соответствия с законодательством и здравым смыслом, это удел будущего. Для них главное наличие реХВорм.
неприватизованих квартир - их вообще много по стране? За вторую половину независимой Украины только однажды довелось встретить неприватизированную квартиру и то с длинным криминогенным хвостом.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email