'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Начальнику відокремленого структурного підрозділу (В  (Прочитано 2992 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна

• Гість

Начальнику відокремленого структурного підрозділу (ВСП) «Чоколівський» Комунального підприємства (КП) "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду"

Солом\\\'янської районної у м. Києві ради

Прізвище Ім”я невідомо (приймальня ВСП «Чоколівський» відмовилась повідомити)

вул. І. Пулюя, 5, м. Київ, 03

____________ Тетяни Іванівни,

вул. __________, ___ кв. ___, м. Київ, 03151

тел. _______________

З А Я В А

про вимогу якнайшвидшого та безперешкодного надання довідки форми 3 про перелік осіб, які зареєстровані та проживають за зазначеною адресою.

Повідомляю Вам, що на особистому прийомі 18.04.2008 року посадові особи ВСП «Чоколівський» (паспортист 4-ї дільниці та бухгалтер) відмовилися надати мені довідку форми 3 про перелік осіб, які зареєстровані та проживають за адресою 03151, м. Київ, вул. _____________, ___ кв. ___. Для отримання довідки від мене вимагали представити додаткові документи, зокрема оплачений рахунок КП ГІОЦ на сплату комунальних послуг за березень 2008 року. Тим самим співробітниками ВСП «Чоколівський» було грубо порушено моє право на вільне отримання громадянами інформації про себе та завдано матеріальної та моральної шкоди. Відмова у видачі довідки зриває підготовку документів для запланованої та профінансованої закордонної поїздки моєї дитини.

Нагадую Вам, що Закон України ”Про інформацію” зобов\\\'язує безперешкодно і безкоштовно надавати інформацію на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом. Порушення законодавства України про інформацію тягне за собою дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України. Відповідальність за порушення законодавства про інформацію несуть особи, винні у вчиненні таких порушень, як необгрунтована відмова від надання відповідної інформації, несвоєчасне надання інформації. У випадках, коли правопорушенням, вчиненим суб\\\'єктом інформаційної діяльності, завдано матеріальної чи моральної шкоди фізичним особам, винні особи відшкодовують завдану шкоду.

Також нагадую Вам, що Закон України “Про житлово-комунальні послуги” вимагає з 01.01.2006 року оплачувати житлово-комунальні послуги ВИКЛЮЧНО на підставі угод між власником квартир та балансоутримувачем багатоквартирних будинків. Діяльність КП ГІОЦ є незаконною, його рахунки базуються на незаконних, завищених в декілька разів тарифах. Тому ці рахунки є юридично нікчемними та не підлягають оплаті.

Виходячи з зазначеного я вимагаю:

1. В найкоротший термін надати мені довідку форми 3 про перелік осіб, які зареєстровані та проживають за адресою 03151, м. Київ, вул. ___________, ___ кв. ___. Довідку прошу надіслати рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення.

2. Вжити заходів щодо безумовного виконання посадовими особами ВСП «Чоколівський» вимог чинного законодавства та своїх обов”язків щодо оперативного надання громадянам довідок з місця проживання. Вжити заходів щодо припинення порушення посадовими особами ВСП «Чоколівський» Закона України ”Про інформацію” та інших законів. У разі відмови або при затримці видачі необхідної мені довідки залишаю за собою право звернутися з позовом про відшкодування завданих мені та моїй родині матеріальних збитків та моральної шкоди до суду.

3. Про наслідки розгляду моєї заяви повідомити мене письмово у відповідності до Закону України “Про звернення громадян”.

25.04.2008 р.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

"Діяльність КП ГІОЦ є незаконною." Слід підкріпити цю тезу. Діяльність КП ГІОЦ по наданню фінансових послуг підлягає ліцензуванню, однак відповідної ліцензії КП ГІОЦ не отримував. КП ГІОЦ виправдовує свою діяльність посиланням на розпорядження КМДА від 27.01.97 № 80. Однак рішенням Солом\\\'янського районного суду м. Києва від 06 грудня 2007 р. у справі №2-563-1/07 встановлено, що розпорядження КМДА від 27.01.97 № 80 "Про порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги" не зареєстроване у КМУЮ, не оприлюднене належним чином, а тому не може застосовуватися до правовідносин з фізичними особами або у разі вирішення міжвідомчих питань.

Суд також встановив, що розпорядження не відповідає чинному законодавству, оскільки частиною четвертою ст. 5 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" повноваження щодо розроблення нормативно-правових актів по формуванню цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, стандартів, нормативів, порядків та правил у сфері ЖКП є виключною компетенцією центрального органу виконавчої влади з питань ЖКГ, а відповідно до ст. 6 цього Закону до повноважень КМДА віднесено забезпечення дотримання вимог законодавства у цій сфері.

Рішення суду викладене тут: http://io.com.ua/s23756

Аналогічне рішення у іншій справі: http://io.com.ua/s24251

Крім того, оскільки ВСП не є юридичною особою, відповідну скаргу на незаконні дії ВСП слід подати до КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду". Відмова або відписка буде належним і відповідним доказом до позову.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Додатково: http://io.com.ua/s20204 - Визнати рахунки, надіслані мешканцям квартири № 19 в будинку № 40 по вул. Виборзькій у м. Києві від імені ЖЕК-705, РЕО-705, ДЕЖ-911 Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Солом\\\'янського району м. Києва на оплату житлово-комунальних послуг на поточні рахунки 260013019 в ОПЕРУ та ГУ Ощадбанку, МФО 322669 та 2603000018106 в ВАТ “Хрещатик”, МФО 300670 на користь третьої особи – КП ГІОЦ КМДА недійсними та такими, що не підлягають оплаті.
Записаний

Тетяна

• Гість

Дякую. Ось тепер все на місці. "Відмова буде доказом для позову."

А щодо реалій життя. Я розумію, що ймовірність надання тої довідки близька до нуля. Чи є реальний механізм при потребі отримати ту нещасну довідку? ТЧи тільки виконувати ці безглузді, повністю вимоги? Бувають же ситуації, коли без цих папірців не виконаєш своєї роботи.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Цитата:
« Reply #4 : 28 Квітня 2008, 16:31:19 »

Цитата:

==============================================

Ось тепер все на місці. "Відмова буде доказом для позову."

А щодо реалій життя. Я розумію, що ймовірність надання тої довідки близька до нуля. Чи є реальний механізм при потребі отримати ту нещасну довідку? Чи тільки виконувати ці безглузді, повністю вимоги? Бувають же ситуації, коли без цих папірців не виконаєш своєї роботи.

=============================================

Розумієте, життя у нашій країні - це безперервна боротьба за виживання. Хочете собі створити нормальні умови існування - борітеся, створюйте собі нормативно-правову базу шляхом укладання договорів, звернення з позовами в суд, намагйтеся створити обстановку, коли не Ви залежите від чиновників, а вони від Вас. Під лежачий камінь вода не потече. А от коли разів зо три покараєте їх через суд, отримаєте компенсацію за матеріальну та моральну шкоду, тоді Вас будуть поважати.

Це не теорія, а практика. У мене особистої у моїх родичів та декого із знайомих проблем з чиновниками немає. А коли виникають, то вирішуються.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email