В Києві виконавець по ЖКП ЦО ТОВ "Євро-реконструкція" опалювальний сезон 2019-2020 розпочав зі скандалу. Як щойно з'ясувалось, наш загальнобудинковий теплолічильник не здали на повірку через 4 роки (точно така ситуація в усьому микрорайоні) і по цій причині за листопад 2019 року всім нарахували "зі стелі"
завищені на 40% (у порівнянні з листопадом минулого опалювального сезону і це при тому, що температура зовнішнього повітря б'є рекорди - вже майже 140 років не було такого тепла!) показники спожитих Гкал, навіть не вказавши період, за який вони "набігли". Як я щойно з'ясував у "джерела", яке працює у ТОВ "Євро-реконструкція", наш теплолічильник було встановлено за кошти міського бюджету 4 роки тому і, начебто, його повинні були передати на баланс виконавцю, але не передали. І тепер ТОВ "Євро-реконструкція" каже, що це "місто" (КП "Київтеплоенерго") повинно здавати ці всі теплолічильники на повірку, але воно чомусь їх не здало і тепер не можна рахувати ні по загальнобудинковому теплолічильнику, який не сдавали на повірку (але
я вважаю, що це не відповідає законодавству!), ні тим більше по опалювальній площі (бо загальнобудинковий теплолічильник є). Я вже писав і претензію до виконавця, і реєстрував звернення до Кабінету міністрів і до КМДА. Наразі всі мовчать
Питання:
що каже законодавство у такому випадку - хто повинен здавати загальнобудинковий теплолічильник на повірку у такому випадку, як повинні рахувати обсяг спожитої ЖКП ЦО у такому випадку, хто і як повинен відповідати за цей "бардак" і що наразі треба робити споживачам ЖКП ЦО у цій ситуації (особисто я заплатив виконацю тільки 60% від незаконно виставленої сумми)?
Дякую за відповідь.