'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрый день. Подскажите что делать в сложившейся ситуа...  (Прочитано 2526 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Коля

• Гість

Добрый день. Подскажите что делать в сложившейся ситуации. В конце 2007 года я заселился в новый дом. Никаких договоров с жеком (кажется житлобуд 4 на оболоне, при том что квартира в святошинском районе) я не заключал (никто и не просил и никаких обращений не было). Квитанции до отопительного сезона приходили но не такие значительные как пошли после начала отопительного сезона (больше 3-х грн за метр). Я понимаю что не платить не есть хорошо, но: с тарифом я не совсем согласен, кто с кем должен заключать договор на предоставление услуг я с жеком или он со мной?

Вопрос: что делать в данной ситуации меня больше интересует именно вопрос оплаты ведь чем-то я все-таки пользовался;

Могу ли я оплатить по тарифам законным за прошлый период (не оплачено ничего с ноября месяца) и что будет/делать с "долгом" который будет висеть на мне?

Смогу ли заключить договор с жеком с учетом законных тарифов?

И вообще какой выход из сложившейся ситуации?

Заранее благодарен!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Спочатку з\\\'ясуйте, хто є балансоутримувачем Вашого будинку. Потім запропонуйте йому укласти Типові договори, затверджені постановами КМУ від 12.07.2005 р. № 560 та від 21.07.2005 р. № 630. У процесі узгодження умов договорів перевірте, чи не суперечать вони зазначеним постановам. Якщо ЖЕК не є юридичною особою, тоді ви повинні перевірити, чи отримав довіреність начальник ЖЕКу на право укладання таких договорів від імені балансоутримувача, який апріорі повинен мати статус юридичної особи. Зверніть увагу, яка особа в договорах буде визначена отримувачем платежів. Це може бути лише виконавець послуг, а не якась третя особа.

Стосовно переплати за ЦО - зверніться до ЖЕКу з вимогою надати копію Журналу обліку теплопостачання Вашого будинку (оскільки, як я зрозумів, будинок обладнаний вузлом обліку теплової енергії, тобто лічильником тепла). Отримайте довідку про опалювальну площу будинку. Поділіть кількість спожитої теплоенергії на опалювальну площу, а результат помножте на площу Вашої квартири. Отримаєте кількість теплової енергії, спожитою Вашою квартирою у грудні та в січні. І якщо вона вийде за межі нормативу 0,142 Гкал/кв. м, тоді можна пред\\\'явити претензію своєму балансоутримувачу.

Крім того, оскільки маєте справу з новобудовою, то скоріш за все є технічна можливість встановити квартирний лічильник тепла. Тоді у подальшому суперечки з аналогічного приводу не можуть виникати.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email