Добрий вечір Вікторе Івановичу! Знову Вас турбую зі Сміли.
На протязі літа не хотілось займатись ЖКГ справами, але нікуди від них не втечеш. Тим більше, що місцева влада за цей час встигла вкотре підняти тарифи на послуги теплопостачання і не тільки.
Аналізуючи ситуацію, та враховуючи Ваші рекомендації я прийшов до висновку, що краще за все встановити теплолічильник у власній квартирі.
Звернувся по цьому питання до теплопостачальної організації із заявою, в якій просив надати технічні умови на встановлення лічильника спожитої теплової енергії та укласти індивідуальний договір про надання послуг з теплопостачання. Отримав, як завжди, відписку :
- встановлення квартирного лічильника не передбачено проектом вашого будинку;
- індивідуальний договір з вами не буде укладатись, оскільки є договір з кооперативом на весь будинок.
Стосовно лічильника - буду діяти відповідно до Ваших рекомендацій на форумі. А от із договором. на мій погляд, не так все просто.
Зрозуміло, що після відмови теплопостачальної організації укласти індивідуальний договір на основі Типового, передбаченого Постановою КМ № 630, потрібно звертатись до суду. Але, мене турбує ст. 29. ЗУ «Про ЖКП» Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку :
« 1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у
багатоквартирному будинку укладається між власником квартири,
орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або
уповноваженою ним особою.»
На мій погляд, це та шпаринка, куди обов\\\'язково пролізе наше «правосуддя» мотивуючи відмову в задоволенні позову про укладання договору виробником послуги.
Чи виникало таке питання у Ваших справах? Буду щиро вдячний, якщо Ви поділитесь досвідом його вирішення.