'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Уважаемый ,Виктор Иванович, сегодня приходила почталь  (Прочитано 3111 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый ,Виктор Иванович, сегодня приходила почтальон я ей не открыл ,т.к. полагаю, что приносила повестку и материалы иска ко мне со стороны моего ЖСК за "долги" по квартплате. Хочу выиграть и потянуть время для подачи иска о признании недействительным выставляемых "по тарифам Черновецкого" счетам. Посоветуйте где есть примерный текст такого иска в интерете. Почтальон по правилам должен был оставить какое-то извещение о поступившем почтовом отправлении, однако никакого уведомления в почтовом ящике я не нашел.Возможно они теперь так в тихую доставляют судебные повестки или изменился порядок доставки исков и повесток? Очень важно Ваше мнение по этому поводу. Заранее благодарен.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Порядок доставки повісток не змінився. Суд повинен їх не просто відправляти поштою, але ще й належним чином, з рекомендованим повідомленням про вручення. У Вашому випадку повістка, яка не вручена під розписку, буде знаходитися у поштовому відділенні протягом 30 днів, після чого повернеться до суду у зв\\\'язку з неможливістю доставки адресатові. Пошта може ще разів зо два залишати у Вашій поштовій скриньці нагадування про наявність рекомендованого відправлення на Ваше ім\\\'я, яке Ви можете отримати, або не отримувати. У судовому засіданні у разі Вашої відсутності буде оголошена перерва та направлена нова повістка на іншу дату. Інколи судді йдуть на порушення цієї норми процесуального права та розглядають справу у відсутності відповідача, ухвалюючи заочне рішення, про яке Ви дізнаєтеся з запізненням. Але тоді виникає підстава для перегляду заочного рішення. Можна також поскаржитися на суддю в кваліфікаційну комісію. Проте, як правило, засідання переносять по декілька разів, потім можуть застосувати ще один варіант - опублікувати оголошення в газеті "Урядовий кур\\\'єр" за рахунок позивача. І тоді вже не має значення, прочитали Ви це оголошення, чи ні. Вважається, що учасник процесу повідомлений належним чином. Далі знову є підстава для ухвалення заочного рішення, яке також можна переглянути у тому ж суді. А далі - апеляційне оскарження. Так можна протягнути деякий час, щоб підготувати зустрічний позов, або самостійні позови до первісного позивача. Звісно, така поведінка підпадає під ознаки зловживання своїми правами, але ніякого покарання за це не передбачено, оскільки важко довести умисел правопорушника. Я особисто ніколи не зловживав подібним чином, а те, про що повідомив, є результатом власних спостережень над іншими суб\\\'єктами судових процесів. З іншого боку, судам байдуже, рухається справа, чи ні. Чим більше справ накопичиться, тим більше підстав вимагати від держави покращення умов праці, збільшення кількості суддів та працівників апарату, які просто задихаються від надмірного навантаження. Судді також люди зі своїми недоліками, притаманними громадянам нашого далеко не ідеального суспільства. Як правило, таке суспільство усіх влаштовує, бо бунтів чи страйків з цього приводу ще не було.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email