'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе Івановичу, чи не могли б Ви надати щось типу \"ал...  (Прочитано 2423 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Олександр

• Гість

Вікторе Івановичу, чи не могли б Ви надати щось типу "алгоритму оптимальної тактики" боротьби за свої права у сфері ЖКП. Наприклад, десь у "Нарисах" запостити рекомендації, як треба діяти у стандартних ситуаціях (послідовність дій), посилаючись вже написані "заяви", "позови", та самі головні закони, постанови, та ін. (джентельменський набор). Звичайній людині, яка необізнана у юридичних тонкощах це було б вкрай корисно. Недолік цього сайту - відсутність пошукового сервісу, а перечитати його весь нереально.

Як я зрозумів, навіть якщо немає теплолічильників, то реально відсудити у балансоутримувача, чи виконавця послуг будинку переплати 3000 грн., а то й більше - за тепло, воду, та ЖКП.

1) Як дізнатись, КП УЖГ балансоутримувач чи виконавець послуг, якщо ЖЕК не є юридичною особою?

2) В ці 3000 грн. не входить переплата за останні 2 роки через незаконно завищені у 2 раз тарифи? Якщі не входить, то разом маємо: 3000+(120грн.*24місяця)=5880 грн. Так?

3) Чи можуть зараз суди приймати локальні рішення на користь споживачів послуг стосовно старих тарифів, поки не прийняти глобальне рішення стосовно нових тарифів у апеляційному суді Києва? Мабуть Ви вигравали суди стосовно старих-нових тарифів сутто тактично, тобто, за рахунок спонукання до "Мирових угод"?

4) Чи повернуть населенню зайво нараховані кошти, якщо буде принято глобальне рішення про незаконність нових тарифів?

5) Чи не буде оптимальною тактикою наступна. Не платити взагалі (якщо мені таке дозволять ) 2 роки, що буде еквівалентно безперервній оплаті 4 роки за старими тарифами. Час від часу писати скарги, акти-претензії, спонукання до заключення договору з КП УЖГ, вимагати обгрунтування тарифів, акти звірок і т.д. (Доречі, якщо ЖЕК не юридична особа, то все це писати тільки до КП УЖГ?) Потім - позов до суду з вимогами спонукання до заключення договорів, перерахунку за 4 сезони, незаконності нових тарифів, компенсації моральної шкоди, та ін.?

6) До кого я ще повинен позиватись для того, щоб суддя міг брати до уваги справи в інших судах щодо тарифів?

7) Що робити, якщо ЖЕК не буде давати _терміново необхідні_ довідки, мотивуючи "боргом"?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ваші пропозиції слушні. Маю лише одну перепону - брак часу, бо завантажений вкрай поточною діяльністю, яку не можу припинити. Було б непогано організувати щось на зразок семінару, де я та інші лектори могли б поділитися своїм досвідом, а організатор семінару міг би випустити у світ друковані матеріали. Однак, маючи досвід і у цій галузі, все одно не можу відключитися на місяць-два для організації семінару, збору коштів на його проведення, тощо. А для виступів-лекцій не відмовився б, особливо у вечірні години.

Про недолік сайту - відсутність пошукової системи - також згоден. Для його усунення необхідно докорінно переробити програмне забезпечення, а це також час і гроші, яких завжди обмаль. Тому на даному етапі мені і іншим користувачам сайту доведеться миритися з тим, що маємо.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

На решту запитань у Вашому зверненні відповідаю нижче, попередньо цитуючи їх:

"Як я зрозумів, навіть якщо немає теплолічильників, то реально відсудити у балансоутримувача, чи виконавця послуг будинку переплати 3000 грн., а то й більше - за тепло, воду, та ЖКП." - Зрозуміли правильно, бо для цього є підстава - розпорядження КМДА від 26.12.2002 р. № 2306, про яку ми вже неодноразово згадували. Крім повернення переплати також цілком слушною буде вимога стягнути моральну шкоду у розмірі 10-15 тисяч грн. Мало не покажеться! Було б добре, якби до Вас приєдналися сусіди по будинку. Тоді ціна позову багатократно збільшується, а від державного мита позивачі звільняються на підставі ст. 22 ЗУ "Про захист прав споживачів".

"1) Як дізнатись, КП УЖГ балансоутримувач чи виконавець послуг, якщо ЖЕК не є юридичною особою?" - Балансоутримувача визначає своїм рішенням райрада, або її виконавчий орган. В управлінні ЖКГ райдержадміністрації можна отримати копію відповідного акту.

"2) В ці 3000 грн. не входить переплата за останні 2 роки через незаконно завищені у 2 раз тарифи? Якщо не входить, то разом маємо: 3000+(120грн.*24місяця)=5880 грн. Так?" - Повернення переплати у зв\\\'язку з незаконними розпорядженнями КМДА - це предмет окремої позовної вимоги, не пов\\\'язаної з розпорядженням КМДА № 2306.

3) "Чи можуть зараз суди приймати локальні рішення на користь споживачів послуг стосовно старих тарифів, поки не прийняти глобальне рішення стосовно нових тарифів у апеляційному суді Києва? Мабуть Ви вигравали суди стосовно старих-нових тарифів сутто тактично, тобто, за рахунок спонукання до "Мирових угод"?" - Я вигравав тому, що по суті створив власне правове поле (прецеденти) за рахунок раніше виграних справ та наслідків виконавчих проваджень. Покаравши районне КП УЖГ загалом на суму близько 70 грн., змусив усіх комунальників відноситися до мене з повагою. "Мой дядя самых честных правил, когда не в шутку занемог, он уважать себя заставил, и лучше выдумать не мог." (О.С. Пушкін, "Євгеній Онєгін"). Суди у справах про стягнення заборгованості, або про повернення переплати, що пов\\\'язані з "новими" тарифами, вимушені зупиняти провадження до вирішення інших справ у адміністративних судах. Однак, багато чого залежить від правосвідомості судді. Крім того, можуть прийняти рішення не на Вашу користь з можливою перспективою на поворот виконання, або перегляду за нововиявленими обставинами. Поки-що можна вимагати повернення переплати з орієнтацією на нові тарифи у рамках Методики, затвердженої розпорядженням КМДА № 2306.

"4) Чи повернуть населенню зайво нараховані кошти, якщо буде принято глобальне рішення про незаконність нових тарифів?" - Добровільно нічого не повернуть. Навіть судові рішення доводиться виконувати примусово. Маємо те, що маємо (Леонід Кравчук).

"5) Чи не буде оптимальною тактикою наступна. Не платити взагалі (якщо мені таке дозволять ) 2 роки, що буде еквівалентно безперервній оплаті 4 роки за старими тарифами. Час від часу писати скарги, акти-претензії, спонукання до заключення договору з КП УЖГ, вимагати обгрунтування тарифів, акти звірок і т.д. (Доречі, якщо ЖЕК не юридична особа, то все це писати тільки до КП УЖГ?) Потім - позов до суду з вимогами спонукання до заключення договорів, перерахунку за 4 сезони, незаконності нових тарифів, компенсації моральної шкоди, та ін.?" - Скарги слід поєднувати з позовами до суду. Тоді створюється Ваше власне правове поле, і власне прецедентне право. Цією діяльністю слід займатися систематично, хоча б раз на місяць, поки не стануть Вас поважати.

"6) До кого я ще повинен позиватись для того, щоб суддя міг брати до уваги справи в інших судах щодо тарифів?" - Якщо у якості учасників процесу будуть залучені КМДА, Л.М. Черновецький, Київенерго, Київводоканал, КП ГІОЦ КМДА, КП УЖГ, тоді суди будуть зобов\\\'язані не досліджувати обставини, встановлені судовими рішеннями у інших справах за участю зазначених осіб. Перелік відповідачів залежить від Вас.

"7) Що робити, якщо ЖЕК не буде давати _терміново необхідні_ довідки, мотивуючи "боргом"?" - Застосувати процесуальну дію, яка в ЦПК називається "Забезпечення доказів". Вона може бути упереджувальною, тобто до пред\\\'явлення позову. Вимагати забезпечення доказів можна від будь-кого, якщо відомо про наявність у нього відповідних актів. Наявність чи відсутність заборгованості за ЖКП не є аргументом для відмови надати потрібні документи заявнику, оскільки подібна підстава не передбачена в ЗУ "Про звернення громадян", "Про захист прав споживачів", "Про житлово-комунальні послуги", в Конституції України. Шляхом забезпечення доказів у судовому порядку мені вдалося зібрати свого часу все, що потрібно. Навіть дані про середньодобову температуру зовнішнього повітря у м. Києві, які ніде не оприлюднені, крім моїх сайтів. Ухвала суду про забезпечення доказів має статус виконавчого документу і підлягає примусовому виконанню районними відділами ДВС за місцем знаходження доказів .
Записаний

Тетяна

• Гість
Шановний Олександре!
« Reply #3 : 28 Листопада 2008, 18:41:52 »

Шановний Олександре!

Стосовно Вашого питання № 7 - терміново_необхідні_довідки. Наприклад ф.3 для власних потреб. Як навесні поясняв мені Віктор Іванович - теж вирішувати через суд. Позов до улюбленого балансоутримувача за прорушення ЗУ "При інформацію".

Була навесні в мене потреба в довідці ф. 3. Пішла до паспортистки. Звичайно, на усний запит отримала відмову. З підставою "У вас борг, не даємо довідки". Сплатіть квитанцію КП ГІОЦ. Написала скаргу з вимогою надати довідку. Отримала відписку, в якій повідомили, що можу прийти на особистий прийом, та отримати довідку. Тепер треба знов прийти до паспортистки, зі свідками, почути та зафіксувати на фото/відео знову відмову. Ось з цього моменту і будуть у мене зібрані докази. І можна буде писати позовну заяву.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Правильно, можна, навіть потрібно, і якомога раніше. Бо судова тяганина продовжується роками.
Записаний

Олександр

• Гість

1) "Якщо у якості учасників процесу будуть залучені КМДА, Л.М. Черновецький, Київенерго, Київводоканал, КП ГІОЦ КМДА, КП УЖГ, тоді суди будуть зобов\\\'язані не досліджувати обставини, встановлені судовими рішеннями у інших справах за участю зазначених осіб."

- Тобто, достатньо позиваючись тільки, наприклад, до КП УЖГ мого району, і вказючи у позові ще й заперечення проти "нових тарифів", сподіватись на те, що суддя повинен зупинити справу через незавершені аналогічні справи у інших судах?

2) "Застосувати процесуальну дію, яка в ЦПК називається "Забезпечення доказів". Вона може бути упереджувальною, тобто до пред\\\'явлення позову. Вимагати забезпечення доказів можна від будь-кого, якщо відомо про наявність у нього відповідних актів."

- Тобто я можу заявити в суд, що через те, що ЖЕК відмовляє мені надати терміново необхідну довідку, прошу зобов\\\'язати ЖЕК забезпечити суд доказами того, що він має право не надавати мені довідки через мою заборгованість? Щось дивно якось виходить...
Записаний

Тетяна

• Гість
Шановний Олександре!
« Reply #6 : 30 Листопада 2008, 10:14:42 »

Шановний Олександре!

Я навесні цього року станцювала на аналогічних граблях. Намагалася прив`язати отримання довідки ф.3 до укладання договору на ЖКП. Не прив`язаний обов`язок балансоутримувача надавати різні довідки для потреб громадян до обов`язку балансоутримувача укласти договори на ЖКП та надавати послуги належної якості.

Наскільки я зрозуміла, Віктор Іванович підказує Вам шляхи реалізації основної проблеми - через судове рішення укласти договори на ЖКП.

Стосовно довідок. В Відокремленому Структурному Підрозділі КП "Дирекція" (ВСП) сидить паспортистка, яка дивиться на звіт КП ГІОЦ і каже Вам:"Довідку не дам, у вас борг".

Побороти це можна тільки в судовому порядку. Для отримання таки довідки порядок,як я його розумію, повинен бути такий:

1. Особистий прийом, усна відмова паспортистки, жодних документів про відмову, тобто доказів, у мене немає.

2. Скарга на незаконні дії паспортистки начальнику КП "Дирекція" (саме начальнику Дирекції, а не начальнику ВСП). З реєстраціїю в канцелярії, з посиланнями на ЗУ "Про інформацію", "Про захист прав споживачів". Я в скарзі вимагала надати мені цю довідку по пошті.

3. Отримуємо відповідь-відписку. "У вас борг.На вас подадуть в суд. Довідку можете отримати в приймальні години на особистому прийомі, жодних перешкод".

4. (далі теорія, на собі не перевірена) Знову йдемо до паспортистки. Можемо отримати відмову, показуємо їй листа за підписом її керівництва. Далі варіанти. Може й отримаємо довідку. Якщо ні, то...

5. Пишемо повторну скаргу директору КП "Дирекція".

6. Отримуємо повторну відповідь.

7. Подаємо судовий позов. З вимогою надати довідку та відшкодувати моральну шкоду в сумі 10-20 -50-100 тисяч гривень. Доказами є наші скарги та відповіді КП Дирекція.

8. Проходить судова тяганина.

9. Отримуємо за рішенням суду довідку та відшкодування моральної шкоди.

Ви готові до такого вирішення?

Звичайно, є і інші шляхи. Наявність знайомих, щоб швиденько довідку намалювати,цукерки, коньяк, проплачена незаконна квитанція КП ГІОЦ з незаконними тарифами.....

Паспортистка повідомила, що їй досить, аби за один попередній пісяць проплату показали.

Та ми ведемо мову про те, як примусити комунальників хоч трошки працювати. У відповідності до законів та їх статутних зобов`язань.

"Каждый выбирает для себя.

Выбираем тоже, как умеем.

Ни к кому претензий не имеем.

Каждый выбирает для себя!" (Юрий Левитанский)
Записаний

Олександр

• Гість

Шановна Тетяна, я погоджуюсь з тим, що Ви написали.

Але мені не зрозуміло, який зв\\\'язок між проблемою отримання довідки від ЖЕКу та "упереджувальною процесуальною дією "забезпечення доказів".

Крім того, я вже півтора роки, як маю "задоволення" від іншого судового процесу з ціною позову пів мільйона , і поки це для мене є пріоритет. Тобто, якщо мені знадобиться якась довідка для цієї справи, я не то, що "цукерки" , я сам цукеркой стану .
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Олександр написав: "Але мені не зрозуміло, який зв\\\'язок між проблемою отримання довідки від ЖЕКу та "упереджувальною процесуальною дією "забезпечення доказів"." Мається на увазі, що Ви вимагаєте забезпечити доказ у виді потрібного Вам документу (довідки), не витрачаючи сил на боротьбу за справедливість взагалі. І це можна здійснити до звернення до суду з позовною заявою. Але після винесення ухвали на Вашу користь Ви зобов\\\'язані на протязі 10 днів подати позов. На практиці цей термін ніхто не контролює, не подасте позов - наслідків жодних.
Записаний

Тетяна

• Гість

Вікторе Івановичу, дякую! Тільки зараз зрозуміла. "Все геніальне є простим".

Не треба, щоб отримати якусь мені потрібну довідку, проходити весь судовий процес. Треба в суд подати заяву "про забезпечення доказів", і саме її витребувати як доказ якогось майбутнього позову. Якого може і не бути. Без жодних для мене наслідків.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Тетяні: ПРА-ВИЛЬ-НО.
« Reply #10 : 02 Грудня 2008, 19:02:24 »

Тетяні: ПРА-ВИЛЬ-НО.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email