'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Ще в серпні 2008 подав до Солом`янського суду адміністра  (Прочитано 3627 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexa76

• Гість

Ще в серпні 2008 подав до Солом`янського суду адміністративний позов до ВСП "Індустріальний". Три засідання відповідач не з`являвся в суд. На четвертий раз, коли від ВСП "Індустріальний" прийшов в засідання юристконсульт, суддя Макуха А.А. вирішив закрити адміністративне впровадження на підставі того, що ВСП "Індустріальний" не є суб`єктом владних повноважень і позов треба розглядати за цивільним судочинством. На мої заперечення, що ВСП "Індустріальний" КП "Дирекції з управління та обслуговування житлового фонду" Солом`янської райради є органом місцевого самоврядування, суддя витребовуває у відповідача статут і знову переносить засідання на 19 січня. Чи є в мене шанс добитися розгляду справи в адміністративному суді, чи суддя правий в тому, що ВСП "Індустріальний" не може бути відповідачем? При чому у ВСП немає статуту, як мені відомо, а є тільки положення про ВСП (до речі, якщо відомо, де можна з ними ознайомитись?) Якщо можливо, дайте, будь ласка, кілька порад, якої лінії мені триматися в понеділок в судовому засіданні.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

У даному випадку суддя поступив абсолютно правомірно. Дійсно, ВСП КП "Дирекція ..." не відноситься до органів місцевого самоврядування, чи до інших суб\\\'єктів владних повноважень, а є лише Відокремленим Структурним Підрозділом (звідси абревіатура -ВСП) суб\\\'єкта підприємницької діяльності - унітарного комунального підприємства, створеного органом місцевого самоврядування. Крім того, у можливому майбутньому цивільному процесі ВСП також не може бути залученим у якості учасника, оскільки не має статусу юридичної особи, а є лише підрозділом останньої. Тому радив би Вам зберегти обличчя і відмовитися від позову. А судді Макусі А.А. моє вітання, він добре освічений суддя, доброзичлива і порядна особистість, хоч при спілкуванні не схильний до зайвої балакучості.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю
Шановний alexa76!
« Reply #2 : 17 Січня 2009, 22:52:37 »

Шановний alexa76!

Ми не знаємо, як у Вас взагалі прийняли такий позов.

1. ВСП "Індустріальний" не є суб’єктом владних повноважень.

2. ВСП "Індустріальний" не є юридичною особою — це відокремлений структурний підрозділ КП "Дирекції з управління та обслуговування житлового фонду". До нього взагалі не можна позиватися.

3. Позиватися можна до Дирекції (з претензіями щодо дій її ВСП, якщо треба) в рамках цивільного судочинства.

4. Дирекція не є суб’єктом владних повноважень. Це звичайне комунальне підприємство, тобто суб’єкт господарювання, створений органом місцевого самоврядування, як, наприклад, лікарня чи перукарня.

5. У Дирекції є статут.

6. У Вас немає жодних шансів з огляду на вищенаведене добитися розгляду справи в адміністративному суді.

У понеділок забирайте свій позов і готуйте новий цивільний позов з належним відповідачем або, якщо хочете позиватись до суб’єкта владних повноважень, до Ваших послуг є такі суб’єкти, як міська та районна ради та їх виконкоми, міська та районна адміністрації.

Наостанок радимо Вам почитати закони Про місцеве самоврядування в Україні, Про місцеві державні адміністрації, та Господарський кодекс, де написано, що таке комунальне підприємство та відокремлені структурні підрозділи. А також ЦПК і ще багато інших законів, які стосуються Ваших питань чи претензій, з якими хочете звертатися до суду. Бо приходити у наші суди не підготовленим — це витратити багато часу і сил та завідомо програти справу, яка може бути для Вас життєво важливою.

Бажаємо успіхів і завзяття.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Олю, підтримую Вас, Ви вже набралися досвіду! Я б Вам без побоювань довірив би вирішення подібних справ у суді. Може, інші учасники Форуму також погодяться з моєю оцінкою?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email