'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Свавілля в суді, свавілля в міліції ...  (Прочитано 13149 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Свавілля в суді, свавілля в міліції ...

Останнім часом у мене трохи поменшало оптимізму у спілкуванні з судами та міліцією.

Це після того, як я остаточно упевнився, що всі справи про виселення мешканців колишніх гуртожитків за позовами ВАТ "Південтеплоенергомонтаж" усі судді Солом\\\'янського районного суду безсоромно штампують на один манер: "Виселити, незважаючи ні на що!".

Так, сьогодні, 05.03.2007 р., суддя Літвіна Н.М. у справі про виселення Чирви Наталії Григорівни відхилила усі мої клопотання про забезпечення доказів, відхилила зустрічний позов про повернення зайво сплачених коштів за житлово-комунальні послуги, відмовилася витребувати докази, що свідчать про втрату спірним будинком статусу гуртожитку, не звернула уваги на відсутність підтверджених повноважень Ген. директора Стального А.В. діяти від імені позивача - юридичної особи, на відсутність законно оформленого права власності на спірний будинок, навіть дозволила собі критично віднестись до Постанов Пленуму Верховного суду, якими приписано судам виконувати певні дії при визначенні правомірності виселення з гуртожитків.

Я, звісно, подав заяву про апеляційне оскарження відмови у прийнятті зустрічного позову. Крім того, оголосив заперечення проти дій головуючого, які занесені до журналу судового засідання (замість протоколу, оскільки велося технічне фіксування судового засідання, по-простому звукозапис у цифровій формі). Після цього заявив протест і покинув кабінет судді, де велося судове засідання.
І добре, що це вдіяв. Встиг зареєструвати у канцелярії заву про апеляційне оскарження. З огляду на наступні 4 сявткових дні це могло б бути проблематичним.

Не сумніваюся, що суддя Літвіна Н.М., як і інші, діяла упереджено, і можливо навіть вже постановила рішення про виселення.

Не думаю, що її порушення норм ЦПК у цьому процесі пройдуть безслідно. Звісно, Апеляційний суд проштампує її рішення. Але чи сподобається Верховному Суду України відкрите ігнорування його постанов – це ще питання. Звичайно, постанови Пленуму ВСУ не є нормативно-правовими актами. Ці документи не встановлюють нові норми права, а лише роз\\\'яснюють порядок застосування вже існуючих норм. Але суддя повинна взяти до відома точку зору ВСУ при застосуванні до спірних правовідносин тієї чи іншої норми...

А тим часом у будинку № 3 по вул. Травневій розпочався міліцейський терор. Не очікуючи постанови державного виконавця і без його присутності, дільничний інспектор міліції разом з новими орендарями у особі ТОВ "Бісан-Інвест" розпочав примусове виселення. Одну особу при цьому доставив до відділу міліції. Все це відбувалося ввечері, поскаржитися нікому – крім чергового по місту, по телефону "02". Дивно, куди вони так поспішають? Можна ж при цьому нарватися на порушення кримінальної справи за фактом незаконних дій з боку міліції!

Деталі цього процесу я опублікую у повному обсязі, у тому числі і фонограми.

І нехай громадськість, перед усім – юристи, дадуть правову оцінку правовому нігілізму судді Літвіної Н.М. та інших, до яких я раніше помилково відносився з великою повагою!

http://www.korrespondent.net/main/181636
Записаний

Юля

• Гість

Дуже дивно пан viki реагує. Якщо пані суддя вчинила якісь незаконні дії, то оскаржите їх у суді.
А я дивлюся, що розмови про повагу до права і судочинства у viki це тільки слова.
Якщо йому це не вигідно, то можна не поважати.
Якщо у вас не достатньо кваліфікації щоб захистити людей, то хай вони звертаються до іншого адвоката. Бульш досвіченого.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Нічого дивного, пані Юля!
« Reply #2 : 07 Березня 2007, 20:52:16 »

Нічого дивного, пані Юля!
Корупцію побороти дуже важко, майже неможливо. Але залишати її прояви без уваги означало б погодится з подібним станом речей. Багато громадян України не бажають з цим миритися.
Щодо оскарження дій судді - дякую! ЦПК України передбачає право оскаржити рішення суду в апеляційному порядку, а от притягти суддю до відповідальності за свавілля - це поки що нашим законодавством не передбачено. Суддя має вищу недоторканість, ніж депутат ВРУ. Очевидно, з цим слід було б покінчити. Принаймі, в Росії передбачені певні заходи по контролю за діяльністю суддів, у нас немає.
ВИступаючи на цьому Форумі я маю на меті привернути увагу громадськості, можливо хтось приєднається, а разом і батька легше бити.
Щодо моєї кваліфікації - Вам судити, пані Юлія. Давайте зустрінемося і взаємно перевіримо кваліфікацію один одного. Можемо запросити арбітра.
А взагалі пусті балачки ні до чого. Може Вас переконає перелік виграних мною справ у порівнянні з програними іншими "адвокатами" в аналогічних правовідносинах.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email