'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: На допомогу ЖБК, ОСББ та ЖЕО інших форм власності. Для В...  (Прочитано 2905 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На допомогу ЖБК, ОСББ та ЖЕО інших форм власності. Для Вас це практичний посібник. Не проходьте мимо!

http://io.ua/s70486 ВІДЗИВ на позовну заяву АЕК «Київенерго» про стягнення заборгованості у розмірі 168 923,84 грн. Цей нарис дійсно може бути корисним багатьом ЖБК та ОСББ у боротьбі з ненажерними Київенерго та Київводоканал. Інші документи також будуть викладені.
Записаний

serg

• Гість

Чи відрізняються правила надання послуг ЖКГ для споживачів (фіз. осіб) ЖЕКів від споживачів ЖБК? Якщо так, то яким законотворчим актом це регулюється?

Справа в тому, що я мешкаю у частині будинку, яка відноситься до ЖБК. Чи можуть відрізнятися тарифи на послуги водопостачання, відведення опалення та з утримання прибудинкових територій?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Згідно з ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" та на підставі відповідних йому постанов КМУ (№№ 955, 959, 560) про Порядки формування тарифів на відповідні послуги, виконавець/виробник повинен сформувати ці тарифи та подати на затвердження (або узгодження, залежно від його статусу) органу місцевого саморядування. Тому тарифи можуть не співпадати. Але на практиці мер Черновецький нав\\\'язує свої незаконні тарифи, однакові для всіх. А потім вимагає підвищення оплати послуг в десятки разів для окремих категорій мешканців та юросіб. Крім того, ні ЖБК, ні ЖЕО іншої форми, до цього часу в м. Києві не спромоглися вивчити ці Порядки та сформувати тарифи, не кажучи вже про затвердження. Правити балом намагається В.І. Яструбинський, хоч це за межами його повноважень. І взагалі, у м. Києві на даний час не існують законним способом встановлені тарифи. Про це я неодноразово повідомляв на даному Форумі, а також давав практичну, перевірену вже чотирикратно на практиці, рекомендацію. Спочатку зверніться до балансоутримувача з пропозицією укласти Типові договори, затверджені постановами КМУ №№ 560 та 630. А потім, при узгодженні істотних умов, домовляйтеся про тарифи. Я домовився, і Ви знаєте, як. Все викладено в "Нарисах". А не домовитеся - суперечки вирішуються в суді. Так передбачено Законом. Відносини у цій сфері повинні здійснюватися ВИКЛЮЧНО на договірних засадах (ст. 19 ЗУ).
Записаний

serg

• Гість

Дякую! Так! У 2003 р. зі мною уклали договір, (зазначу, тільки один!) на проведення розрахунків за водопост., -відведення за показниками квартирних приладів обліку споживання х. та г. води згідно Положення, затвердженого КМДА №1150 (якого я не знайшов) на рік з продовженням на наступний (пропущене слово "кожний") рік, якщо.... немає намірів внести зміни, тому дія договору закінчилася у 2005 (на це я не звертав уваги, та виконував платежі далі). Коли почалося "черновецьке свавілля" я написав листа Правлінню ЖБК (чесно взятого з Вашого ресурсу) задля урегулювання цих питань із посиланнями на Постанови № 560 та 630, на яке з 2007 р немає відповіді. Доречі, поштовий корінець зберігся, а повідомлення про отримання треба шукати. Почав заповнювати власноруч квитанції та платити за старими тарифами, загасивши річну заборгованість. Зараз маю небезпеку (усну) блокування водостоку, нібито за борг! та відправляння до Яструбинського, та ще криві погляди сусідів. Але вислухати мене ніхто не бажає.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Розпорядження КМДА № 1150 за моїм позовом було скасоване, а також зняте з державної реєстрації. Типовий договір, затверджений тим розпорядженням, визнаний недійсним. Вам потрібно було укладати інший Типовий договір, затверджений постановою КМУ № 1497 ще в 1995 р., який втратив чинність згідно з постановою КМУ від 21.07.2005 р. № 630. Відносно блокування водовідведення - а чи існує така можливість технічно у Вашому випадку? Крім того, можете сплачувати за водовідведення окремо, і не буде підстав позбавляти Вас такого задоволення (послуги). Вислуховати Вас ніхто не буде. Всі знають, що спірні питання вирішуються в суді. Не чекайте, поки подадуть позов на Вас. Починайте самі.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email