'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Олександру - Київ - Ukraine: на Ваше повідомлення 2009-02-04 14:13:0...  (Прочитано 3228 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Олександру - Київ - Ukraine: на Ваше повідомлення 2009-02-04 14:13:02

1) "Сумніваюсь, що у Вас були укладені договори з КП УЖГ до 01.02.2006 р" -> Мабуть Ви мали на увазі "... до 01.01.2006 р"? - Дійсно, так, це описка.

2) "... з травня 2003 року я повинен був „вносити плату _на рахунок КП „УЖГ”_!" - Ну, договір є дорожчим, ніж гроші!

3) "Мабуть Ви мали на увазі: "...лише з 01.02.2009 р."? - Так, і це була описка, прошу вибачити. Був у цейтноті.

4) " ... після того, як 09.02.2009 вступить у силу рішення КААС по тарифам, я напишу їм, ..." - Постанова КААС набрала чиності з дати проголошення ухвали ОАС.

5) "...Отже, маємо, як мінімум, два порушення законодавства України. Перше – відсутність договорних відносин між мною та балансоутримувачем ..." - Тут є доля і Вашої вини. Обидві сторони мають такий обов\\\'язок, якщо не було відмови від послуг.

6) Стосовно претензії до КП УЖГ. Працівники подібних підприємств не настільки професійно підготовлені, щоб зрозуміти зміст Ваших вимог. Тому очікуйте, у кращому випадку, беззмістовної відписки.
Записаний

Олександр

• Гість

Я вважаю, що прості споживачі послуг не зобов\\\'язані слідкувати за постановами уряду та КМДА. А от якраз працівники ЖЕО зобов\\\'язані інформувати людей про всі зміни, які стосуються КП та тарифів, умов і т.д. І зобов\\\'язані пропонувати перезаключати нові договори (а контролювати цей процес повинен особисто мєр). А от люди вже ПОТІМ дійсно, повинні або відмовитись від послуг, або домовитись з ЖЕО, або судитись. Більше того, поки мені не роз\\\'яснив юрист, що мои права порушені, до того часу - я не винний (ст. 261, п.1 ЦК України). А от вони - ВИННІ, бо їх проінформувало начальство офіційно.

Дякую за відповіді!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Звісно, ніхто ні до чого не зобов\\\'язує. Але з огляду на загальну безвідповідальність і безпорадність, роз\\\'яснення Вашого юриста є контрпродуктивним. Насправді, кожен має право захищатися, як може, не порушуючи права інших людей. І вимушений. І ще не факт, що подібні пояснення який-небудь суд прийме до уваги. Крім того, яким конкретно рішенням можна змусити будь-кого дотримуватися норм права? Наприклад, суд виносить постанову - заборонити Іванову, Петрову та Сидорову порушувати правила дорожнього руху. А як виконати таке рішення?
Записаний

Олександр

• Гість

Я маю на увазі, що мій юрист в суді під присягой підтвердить, що він мені пояснив порушення моїх прав тільки в день ИКС. Звісно, це не буде означати, що я не міг дізнатися про це раніше (от якби я приніс довідку, що лежав весь час у коми, наприклад, тоді - так). Але тоді протилежна сторона буде змушена ДОВОДИТИ, що я міг (або дізнався) про порушення мїх прав раніше. От доведуть це - тоді і я буду частково винний. Вони змогли б довести, якби, наприклад, у них були якісь документальні підтвердження, що вон дійсно інформували людей про те, що старі договори вже будуть недійсні з 01.01.2006р., але я не вірю, що вони це зможуть довести і що взагалі вони це робили.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Спираючись на власний досвід, можу запевнити, що подібні розмірковування нічого в сухому залишку не дадуть. Суди вирішують спори зовсім за іншими критеріями. Не будемо забувати про конституційну норму - незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.
Записаний

Олександр

• Гість

Погоджуюсь, але ж _законів_, а не підзаконних актів. Ну не мусять домохозяйки слідкувати за постановами мерів чи навіть прем\\\'єрів. Ці підзаконні акти видаються не безпосередковано для простих людей, а в першу чергу для тих, хто _забов\\\'язаний_ донести про них цим людям "згідно своїх обов\\\'язків".

Наведу пару витягів з З А К О Н у У К Р А Ї Н И Про житлово-комунальні послуги:

1) "Споживач зобов\\\'язаний... укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, _підготовлений виконавцем на основі типового договору_." Тобто, спочатку виконавець повинен запропонувати договір, а споживач вже потім повинен приймати своє рішення (а не навпаки). Це логічно, бо ціну за товар чи послуги пропонує той, хто їх має, чи може надати, а справа покупця вже думати, що робити далі.

2)... "Державне регулювання цін/тарифів базується на ... _відповідальності виконавців/виробників за недотримання вимог стандартів, нормативів, норм, порядків та правил_". Тобто, це саме вони _зобов\\\'язані_ слідкувати за усіма "правилами гри". Значить, з них і спрос у першу чергу.

Доречи, Черновенцький з ЖЕО порушили ще наступні норми:

а) "У разі зміни вартості житлово-комунальних послуг виконавець/виробник _не пізніше ніж за 30 днів повідомляє про це споживача з визначенням причин зміни вартості та наданням відповідних обґрунтувань з посиланням на погодження відповідних органів_." Вірніше, вони "щось" вивішували, але це була просто "відмазка"!

б) "Державне регулювання цін/тарифів базується на ... доступності житлово-комунальних послуг для всіх споживачів та _рівності правових гарантій_." Але Черновецький трохи ще "підрівняв"!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Усі ці аргументи може прийняти до уваги суд, якщо буде розглядатися позов про усунення прав споживачів житлово-комунальних послуг.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email