'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, выкладываю зауваження которое я сего  (Прочитано 2149 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Игорь

• Гість

Виктор Иванович, выкладываю зауваження которое я сегодня зарегистрировал. К сожалению оно написано далеко не идеально, т.к. в распоряжении было менее часа, чтобы успеть сдать сегодня же. Большое спасибо за помощь.

Зауваження до голови Голосіївського суду.

У провадженні судді Голосіївського районного суду м. Києва Колдіної О.О. знаходиться адміністративна справа за нашим позовом до суб\\\'єкта владних повноважень Голосіївської районної в м. Києві ради стосовно скасування рішення Голосіївської районной у місті Києві ради про оренду підвального приміщення житлового будинку по вул. Набережно-Корчуватська, буд. 80

Відповідно до ст. 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. Цей обов\\\'язок ст. 63 того ж Кодексу покладає на секретаря судового засідання, який забезпечує контроль за повним фіксуванням судового засідання технічними засобами. Відповідно до ч. 3 ст. 49 КАС України особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них. Ст. 126 КАС України вимагає від секретаря судового засідання повідомляти про здійснення повного фіксування судового засідання, а також про умови фіксування. Ст. 44 КАС України передбачає право особи, яка бере участь у справі, отримати копію інформації з носія, на який здійснювався технічний запис судового засідання. Ці статті були грубо порушені. Повідомляю, що 30 січня цього року було проведено попереднє судове засідання та закриття провадження у зазначеної вище справи ухвалою суду по клопотанню відповідача. 03.02.09. ми звернулися с заявою про надання копії інформації з носія технічного запису судового процесу від 30.01.2009 по справі № 2а-75/09, але секретар судді Колдіної О.О. відмовила надати аудіо запис процесу, мотивуючи браком часу для здійснення копії. Також ми звернулися до секретаря Колдіної О.О. про надання справи для вивчення і теж отримали усну відмову. Секретар мотивувала це тим, що справа ще не підготовлена і ми можемо отримати 10.02.09р. о 12 годині. Коли знов звернулися 10.02.09р. у 10.30 год. до секретаря, вона повідомила, що можна отримати справу лише о 18 годині. Тільки після зауваження дозволила ознайомитися зі справою через канцелярію. Таким чином, після заяви про намір оскаржувати ухвалу суду ми отримали справу для вивчення тільки через 7 днів.

Після отримання і вивчення матеріалів справи ми виявили, що в протоколі є запис секретаря про повідомлення нас до початку розгляду про можливість фіксувати судовий процес шляхом ведення протоколу судового засідання, оскільки відсутні зали з технічними засобами фіксації судового процесу. При цьому заперечень не надійшло. Але ж це не відповідає дійсності. Такого взагалі не відбувалося. Промову про здійснення технічного запису в залі суду несла суддя Колдіна О.О., роз’яснюючи нам ст.., 49, 50, 51, що дійсно відображено у протоколі засідання. Але ж ніякого обговорення що до відсутні можливості ведення аудіо запису не відбувалося. Вважаємо це грубим порушенням ведення процесуальних дій. На підставі вище викладеного заявляємо протест у зв\\\'язку допущеною недбалістю працівників суду, просимо негайно розглянути це зауваження і постановити ухвалу. Ми сподіваємся, що виявлені нами порушення норм процесуального права головуючий суддя дасть належну оцінку та застосує заходи для недопущення подібних порушень принаймі у подальшому.
Записаний

Влад

• Гість

Я вже писав, що у мене в Голосіївському суді теж виникли проблеми з фіксуванням судового засідання. Мені спортили 2 рази цей запис, при чому спочатку після 1-го засідання робився вигляд, що запис є. Через півроку робився запис 2-го засідання, а коли я почав вимагати надати мені можливість прослухати її, то вони написали акт про технічну несправність записуючого комплексу "Оберіг"! Зауваження пишуться на головуючого в судовому засіданні! А голові суду треба направити скаргу!
Записаний

Игорь

• Гість
Обращались мы так:
« Reply #2 : 10 Лютого 2009, 19:20:39 »

Обращались мы так:

Голосіївський районний суд м. Києва

вул.Полковника Потєхіна,14-а

Суддя – Колдіна О.О.

Адміністративна справа № 2а-75/09

Копія – голові суду Первушиній О.С.Сторони у справі и т.д.

Зауваження щодо фіксування судового засідання технічними засобами судового процесу від 30.01.2009 по справі № 2а-75/09
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Основний недолік Вашого звернення - зауваження повинні адресуватися судді, який вів процес, а не його начальнику. Шапка повинна бути такою, як завжди, а саме: назва суду, його адреса, ПІБ судді, № справи, перелік учасників процесу, їх статус, їх адреси, засоби зв\\\'язку. У заголовку документа - "Зауваження до технічного запису та журналу судового засідання". В кінці просите посвідчити ці зауваження та додати їх до матеріалів справи. Не виключено, що Ви можете встигнути викласти їх у новій редакції і щн раз подати до суду. Влад - Київ - Ukraine Вам правильно пояснив - голові суду слід направити скаргу. А оскільки голова суду буде Вам відповідати згідно з ЗУ "Про звернення громадян", а розгляд зауважень щодо технічного запису передбачений процесуальним кодексом, то і наслідки будуть різними. Якщо в матеріалах справи не буде ухвали з приводу зауважень, то справа повинна бути повернена до суду першої інстанції для усунення недоліків, за які несе відповідальність суддя та секретар судового засідання.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви мене випередили на лічені хвилини. Все правильно.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email