Подавати позов, як Ви пишете, на підставі судового рішення від 21 грудня 2000 р. безперспективно, якщо воно набрало законної сили (про це Ви не зазначили чомусь). Суд повинен відмовити у відкритті провадження у такому випадку. Однак, з цього не випливає, що рішення суду від 21.12.2000 р. завідомо неправомірне. До такого висновку можуть дійти апеляційна або касаційна інстанції. Якщо Ви вже проходили ці інстанції, то остаточний висновок у Вас повинен бути на руках, і він не підлягає оскарженню. Якщо ні, тоді виникає питання, чи не пропущені строки звернення до апеляційної чи касаційної інстанцій, і чи можуть бути вони поновлені. Ви пишете, що потрібно знати суть справи. Але про неї поки-що по суті невідомо. Те, що в рішенні повно брехні, також вимагає доведення, і доводити слід саме у вищих інстанціях. Можливо, Вам варто було б викласти у Форумі текст рішення суду, ухвали вищих інстанцій, останню постанову про відмову в порушенні кримінальної справи та постанову про її скасування. У разі великого обсягу я потім міг би перенести Ваше повідомлення у "Нариси". Крім того, наступного разу розпочніть звернення на Форум з нового повідомлення, інакше мені буде важко відслідковувати за новими гілками. Або можете продовжити тут, але тоді перед початком зробіть посилання на первісне звернення ось так: "Геннадій - Кіровоград - Ukraine 2009-02-18 03:39:19". Справа в тому, що я отримую нагадування про нові повідомлення через електронну поштову скриньку, після чого починаю їх розшукувати. Не маючи зазначених координат, важко оперативно знайти таке повідомлення у Форумі.