'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Здравствуйте, Виктор Иванович! В газете «Уикенд» от 15.01...  (Прочитано 2993 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Татьяна67

• Гість

Здравствуйте, Виктор Иванович! В газете «Уикенд» от 15.01.2009 прочитала заметку: «Киевский апелляционный административный суд продемонстрировал редкую оперативность – он своим решением признал незаконным распоряжение мерии от 30 мая 2007 г., установившее новые повышенные тарифы на жилищно-коммунальные услуги. Согласно мнению некоторых юристов, теперь потребители имеют право требовать от коммунальщиков возврата денег, которые были выплачены в результате незаконного распоряжения». В каком издании можно прочитать это решение? Куда обращаться с требованием пересчета? Читала главную страницу вашего сайта – ничего не поняла, т.к. раньше никуда не обращалась по подобным вопросам. Не сочтите за труд – объясните, как правильно составить требование о пересчете.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Матеріали цієї справи, у якій я брав участь на стадії апеляційного розгляду скарги КМДА на постанову ОАС м. Києва, викладені у Форумі. На жаль, скористатися цією постановою, яка набрала чинності після ухвали суду, поки-що неможливо, оскільки суддя ВАСУ відкрив касаційне провадження за скаргою КМДА та своєю ухвалою зупинив виконання зазначеної постанови. Постанова ОАС м. Києва у справі № 8/131 ухвалена 24.01.2008 р., залишена без змін ухвалою КААС від 09.01.2009 р. у справі № 22-а-14381/08. Як бачите, великої оперативності адмінсудів не було, усі строки, встановлені КАСУ порушені. Оперативніше діяла КМДА, яка подала 22.01.2009 р. касаційну скаргу. На неї надоперативно відреагував своєю ухвалою від 29.01.2009 р. суддя ВАСУ Чалий С.Я. Я також не спав, і 23 лютого 2009 р. подав до ВАСУ свої заперечення проти скарги КМДА (кінцевий термін - до 27 лютого). Залишилося лише чекати на вердикт ВАСУ.

Однак, Вам може стати у нагоді постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 05 липня 2007 р. у справі № 2а-166/2007 за моїм позовом про скасування розпорядження КМДА від 30.05 2007 р. № 641 та інших актів, яка набрала чинності 23 грудня 2008 р. Крім того, можна скористатися і постановою того ж суду від 16 березня 2007 р. у справі № 2а-412/07 за позовом Хотемського В.А. про визнання протиправним та скасування розпорядження КМДА від 30.10.2006 р. № 1574, яка набрала законної сили 17 липня 2008 р.

Ну, а як правильно вирішити Вашу справу, можна порадити приблизно у такому дусі, по аналогії - як можна порадити комусь навчитися їздити на велосипеді, якщо він чи вона вперше в житті мають намір досягти цієї мети. Усі постанови та ухвали у мене є у виді копій, засвідчених "мокрими" печатками. Можу надати Вам для ксерокопіювання, якщо це потрібно.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email