'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Продовження Тетяна - Київ - Україна 2009-03-20 13:31:39, Про безз...  (Прочитано 3402 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна

• Гість

Продовження Тетяна - Київ - Україна 2009-03-20 13:31:39, Про беззаконня судді в постановлені ухвали про забезпечення доказів, про перспективи стати ворогом №1, про трьохрічну мінімум перспективу, про наше життя...

Вікторе Івановичу, Ви озвучили перший варіант розвитку подій, є ще другий - визнати себе винним, дозволити "проштампувати" рішення про борг. І жити так і далі. Дякую Вам за конкретний прогноз. Може, він зупинить когось, хто не захоче витрачати частину життя на реалізацію аналогічного проекту. "Каждый выбирает для себя" (С, Ю.Левітанський).
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не варто опускати руки передчасно. Подавайте власний позов, і нехай ці дві справи котяться паралельно.
Записаний

Тетяна

• Гість

В зв"язку з цим - прошу Ваших коментарів стосовно норм ЦПК та Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді, затвердженої наказом ДСА № 68 від 27.06.2006 року.

1. В якесь чергове судове засідання я не з”явилася, надіслала телеграму “перебуваю на лікарняному”. Оголошена перева. Чи треба в наступне засідання приносити той лікарняний? Я думаю, що не треба.
Записаний

Тетяна

• Гість

2. Чи можна в уже надані суду і підшиті до справи документи вносити правки? Я думаю, що не можна... А раптом? Засвідчивши ”Добавленому вірити”
Записаний

Тетяна

• Гість

3. Інструкція по діловодству (наказ №68 ДСА). “3.1. Після реєстрації, але не пізніше наступного робочого дня, усі судові справи та матеріали, що надійшли до суду і підлягають розгляду відповідно до кримінального, цивільного чи адміністративного судочинства, передаються для реєстрації у відповідних обліково-статистичних картках чи реєстраційних журналах та алфавітних покажчиках. 5.6. Документи цивільної чи адміністративної справи підшиваються в міру надходження до суду чи формування у суді”

Чи означає це, що секретар судового засідання не пізніше наступного дня після надходження повинен підшити заяви, клопотання, що надійшли через канцелярію чи по пошті. Не чекаючи дати настання наступного засідання. Якщо я через 2 дні прийшла ознайомитись з матеріалами справи і не побачила мого клопотання – це порушення. Тільки інструкції з діловодства? Чи ще чогось?
Записаний

Тетяна

• Гість

4. Згідно ст.197 ЦПК Носій інформації, на який здійснювався технічний запис судового засідання (касета, дискета тощо), є додатком до журналу судового засідання і після закінчення судового засідання приєднується до матеріалів справи. Носій – флешка, стрімер, компакт-диск, тощо? Як приєднується - в окремій кишенці в папці зі справою чи як? Після кожного засідання до справи додається? (у мене попереднє засідання з перервами зайняло 5 зустрічей)?

Я в матеріалах своєї справи не бачу жодного з приєднаних носіїв. В наданій мені копії технічного запису відсутній тестовий запис. В журналі справи відсутня інформація “про результати перевірки” згідно наказу ДСА №84. Це ж все порушення, що є підставами для відводу секретаря. Правильно?
Записаний

Тетяна

• Гість

Чи означає те, що канцелярія з цивільних справ Солом’янського райсуду перейшла на прийом громадян врежим ПН-СЕР-ПТ (10-13) , ВТ-ЧТ (14-17), стала порушувати вимоги наказу ДСА № 68?

“1.9 Ознайомлення з матеріалами судових справ здійснюється протягом усього робочого дня апарату суду.

23.3. Особи, зазначені у пункті 23.2 Інструкції, мають право знайомитися з матеріалами цивільних, адміністративних, кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення протягом усього робочого дня апарату суду.”
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Відносно лікарняного - якщо суддя не вимагатиме, то не слід. Правки в документи, підшиті до справи, вносити не дозволяється. Але можете подати заяву про виправлення технічної помилки. Відносно обов\\\'язків секретаря підшивати документи - боротися з неналежним виконанням важко. Виправдання - а вони не встигають. Відносно носія технічного запису. Наявне програмне забезпечення та Інструкція ДСА передбачають використання лише компакт-дисків. Компакт-диск після закінчення розгляду справи і ухвалення рішення додається в окремому конверті до справи. Конверт прикріплюється в кінці до обкладинки. Секретарі постійно порушують Інструкцію ДСА, тому є підстави для відводу. Крім того, на даний час мало хто з них має сертифікат ДСА, тому такі секретарі не повинні допускатися до технічних засобів. Але на всі ці порушення судді закривають очі. У нас всі рівні, однак є "рівніші", нормативно-правові акти, як і закони, порушувати не можна, але якщо дуже хочеться, то чому б ні. Режим прийому громадян встановлює голова суду своїм наказом. Наказ можна оспорити в ДСА, але позитивних наслідків не буде. Апарат суду переобтяжений, їм ніколи займатися внутрішньою роботою. Рухаємося до дефолту. У провадженні судді Васильєвої Т.М. з Шевченківського районного суду столиці перебувають близько 700 справ. І це не виняток. Збожеволіти можна!

Я у своїй практиці керуюся мистецтвом можливого. Якщо є підстави сподіватися, що боротьба з "дрібними" порушеннями дасть позитивні наслідки у вирішенні моїх справ, тоді воюю з усіма. Якщо ж боротьбу перетворити у самоціль, тоді на основну мету не залишиться часу. Звісно, злісних порушників норм судочинства слід намагатися притягти до відповідальності, однак слід це робити лише у крайніх випадках, бо буде собі дорожче. Ну, і крім того, діяти слід не дилетантськи, а професійно.
Записаний

Тетяна

• Гість

Дякую. Питання мої були “для себе”, для розуміння ситуації. Використовувати вже будемо при потребі.

Прошу ще одне уточнення стосовно зберігання технічного запису. Я зрозуміла, що інструкція вимагає після кожного ЕТАПУ судового розгляду до справи додавати носій з записом. Резервне копіювання, захист від втрати, ушкодження, збою жорсткого диску. Ви повідомляєте – диск приєднується до справи після закінчення розгляду. І ніяких робочіх і архівних копій під час розгляду не ведеться. Тобто знову порушення. І знову пояснюється перевантаженістю, відсутністю умов, часу, дисків тощо... Судова практика.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Якщо строго дотримуватися Інструкції, то виходить, що інформація на компакт-дисках повинна поповнюватися після закінчення кожного судового засідання, починаючи з попереднього.Робоча копія зберігається спеціальному конверті, який приєднується до справи, і призначена для поточної роботи. Архівна копія зберігається у архіваруса. Після створення архівної копії оригінал фонограми вилучається з комплексу звукозапису. Однак, насправді це не виконується, копіювання інформації за заявою учасників процесу виконується з оригіналу. Крім того, виникає плутанина з характеристиками компакт-дисків (CD-R, CD-RW). Обидва придатні для копіювання, але останній можна стерти і використовувати повторно. Словом, як слід не врегульовано.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ще одна дуристика. На флеш-карту пам\\\'яті копію технічного запису Вам не зроблять. Не передбачено Інструкцією. А накопичувати одноразові компакт-диски CD-R буде собі дорожче. Уявіть собі, якщо по одній з моїх справ вже відбулося 35 судових засідань, а кінця-краю не видно, то якого розміру фонотеку з практично незаповнених дисків, непридатних для поповнення, потрібно тримати, якщо таких справ набирається з півсотні? Я після кожного судового засідання прошу секретаря зробити копію на мій багаторазовий CD-RW, потім відповідні файли переношу на жорсткий диск комп\\\'ютера (настольного, або ноутбука) у папку з відповідною справою, а на CD-RW стираю. Для збереження архіву записів використовую переносний компактний жорсткий диск Handy Drive з USB-інтерфейсом. Для оперативної роботи використовую SD-карти, їх можна прочитати і на КПК. Тобто, треба бути добре озброєним і небезпечним!
Записаний

Тетяна

• Гість

Майже так і робимо. Всі записи - 2 копії, на флешку і на жорстки йдиск. А щодо "практично незаповнених компакт- дисків" - мені, скажімо так, пощастило.Секретар має уявлення про мультисесійний запис (може, не знаючи про такі слова) і до заповнення диску - дозаписує на нього наступні судові засідання.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email