'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго вечора. Хочу звернутися в ЖРЕО з вимогою прове  (Прочитано 3238 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

• Гість

Доброго вечора. Хочу звернутися в ЖРЕО з вимогою провести перерахунок за житлово-комунальні послуги, оскільки позови Омельченка О.О. та інших про відміну підвищення тарифів у 2006 році були задоволені в 2009 апеляційним судом. Я не такий файний платник як Ви та й маю в своїй практиці ситуацію, коли при розгляді однієї із справ судом не були задоволені претензії нашого підприємства(де я був одним з керівників) по перерахункам деяких орендних платежів з причини: "Почали платити - отже визнали суми правильними", тому з 1 вересня 2006 року нічого не платив. Натомість я направив біля 10 листів в ЖРЕО з вимогами перерахунку за 2007 і 2008 рік, але отримав відмови, в цьому році ще не писав, хочу все зробити правильно і вже подати на комунальників до суду. Прошу підказати, які мої шанси отримати перерахунок та, можливо, підказати до кого я можу з юристів звернутися з даним питанням. Дякую, з повагою Володимир. Моя адреса: ya_vs@ukr.net
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Підставою для перерахунку за ЦО можуть бути акти звірки, які відповідно до розпорядження КМДА від 26.12.2002 р. № 2306 щорічно складаються після закінчення опалювального періоду і підписуються представниками Києвенерго, ЖЕО та Київводоканалу. Щодо інших ЖКП - тарифи імені Черновецького ніколи не були узаконені. Решту знайдете в Нарисах. Юристи нині дорогі, як і овес. Краще самому розібратися, ніхто Вас цьому не навчить, а справа все одно розтягнеться на декілька років. Ви будете утримувати юриста весь цей час?
Записаний

Володимир

• Гість

Доброго дня. Я хотів би грамотно скласти свою заяву, щоб урахувати всі моменти та можливості на самому початку. Наслідком моїх письмових вимог до комунальників за 2,5 року є: мені відмовили в підписанні договору ЖРЕО мотивуючи це рішенням КМДА, мені нараховують комплату за 6 осіб, а прописано 2, при цьому посилаються на якісь акти, але їх мені не надають, мене періодично пробують полякати по телефону, участковими, судами, колекторами та "Спрутом" і мені вже набридло посилати всіх у дупу:). Я їх прошу подати на мене до суду, але ЖРЕО цього не робить, я вже сам хочу це зробити, бо вони мені набридли більше економічної кризи:), тому я готовий сплатити юристу послуги за складання правильної грамотної заяви, оскільки вважаю, що це є дуже важливим для нашого суду:). З повагою, Володимир.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Не слід думати, що грамотно складена позовна заява дає гарантію на успіх. Це приблизно те ж саме, що у шаховій грі. Хто скаже, що правильно вибраний перший крок е2-е4 гарантує виграш? Позовна заява потрібна лише як підстава для відкриття провадження у справі. Після чого можна скільки-завгодно разів збільшувати-зменшувати позовні вимоги, змінювати предмет і підстави позову, надавати та витребовувати докази, заявляти клопотання, вийти на мирову угоду тощо. Це також гра, причому узаконена процесуальним кодексом. І навіть результат до деякої міри залежить від змагальності сторін. Таким чином, легковажно до цієї процедури ставитися не варто, інакше результат буде негативним. Отже, у Вас дилема: або самому опановувати ЦК, ЦПК, законодавство і боротися самостійно, або оплачувати роботу висококваліфікованого спеціаліста, який повинен бути більше, ніж юристом. Причому, у процесі судової тяганини доводиться ініціювати ряд додаткових позовів, інколи у різних юрисдикціях. Тобто, робота велика, системна, вимагає досвіду і кваліфікації, особливо у такій богом забутій сфері, як ЖКГ та ЖКП. Не всім вона під силу. Причому, наші суди працюють по принципу 50 на 50, прецедентне право не передбачене. Тобто, приблизно 50 відсотків справ вирішують всупереч законодавству. Кому як повезе! Кому не повезе, тому дорога до апеляційної інстанції, а там свої 50 на 50. Після чого справу вже можна похоронити, бо Верховний Суд взагалі ухиляється вирішувати спір по суті. Яким же чином у цій ненадійній системі надійно отримати законний результат, захистити свої інтереси? Як у теорії надійності, тільки шляхом дублювання, подання нових позовів, з інших підстав, з іншими вимогами, але направленими на досягнення тієї ж мети. А ще було б непогано мобілізувати сусідів, знайомих, щоб і вони подавали позови на ЖРЕО, чим більше, тим краще. Таким способом можна отримати психологічну перевагу. Тому, якщо Вас це не лякає, беріться за справу власноручно. А якщо лякає, тоді платіть представникам. Запевняю, ці послуги недешеві, бо юристам також треба виживати. Можу порекомендувати Тетяну Монтян. От тільки чи вистачить у Вас коштів на оплату її послуг? А звертатися до юриста-початківця буде собі дорожче. У якості золотої серединки можу також порекомендувати когось з учасників цього Форуму. Ну, хоч би Ольгу (Ольга та Л.П.), або Віктора Андрійовича, якщо вони погодяться, їм я довіряю. А особисто сам переобтяжений і планую до літа свої справи в основному закінчити. Чекають інші невідкладні обов\\\'язки. Можливо, і сайт комусь передам.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Шановний Володимире, підтримуємо те, що написав Віктор Іванович, а докладніше ми написали Вам на Вашу електронну пошту.
Записаний

Тетяна

• Гість

Думка неофіта - повністю згідна з Ольгою, Віктором Івановичем. Системну правильність рекомендацій Віктора Івановича почала розуміти після 4 місяців власної судової тяганини з КПУЖГ. І якби сама виконувала його рекомендації вчасно і точно - танців з граблями було б набагато менше. Вчимося.

Стосовно пошука юриста - для себе вирішила цю проблему таким чином:1. Я отримую ще одну освіту, юридичну. Причому в найкращому режимі - потребу в певному обсязі теорії визначає поточна практична задача. 2. Як добре вчитимусь - буде стипендія (відшкодування моральної шкоди, тощо за судовими рішеннями). 3. Як слабенько - сплачую вартість навчання (програю КПУЖГ, сплачую "борг").
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Тетяні - перший залік з правознавства з оцінкою 5 балів.
Записаний

Тетяна

• Гість

Вікторе Івановичу, дякую! Маємо гарного вчителя.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email