'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: А моя історія же більш трагікомічна:  (Прочитано 4148 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег

• Гість

А моя історія же більш трагікомічна:

ЖЕК "надає" послуги лише по обслуговуванню будинку (сміття, тепло,газ, вода-інші організації). Нема і не було ні договору ні послуг. Подали на мене в суд, і що Ви думаєте-виграли і місцевий і апеляційний, але саме цікаве-позов "про стягнення квартплати" :), хоча квартира-ПРИВАТИЗОВАНА, була і є. Рішення судів "керуючись Ст.68 ЖК УССР", але ж там чітко сказано що це стосується квартиронаймачів, а я власник. Я в повному шоці, ніхто нічого навіть слухать не хоче-засідання 10 хв. і все.

Ще б пак, перед судом директор ЖЕКу, сказав:"всі платять і ти платитимеш, нікуди не дінися", думав жарт-але все навпаки, звісно я розумію що в них фірма ПП в якому працює 5 чоловік, і щомісяця вони збирають близько 200 тис.грн (ні за що,просто збирають), тому звісно вони цілком можуть вирішувати свої справи в судах. Зараз подав касацію-яка Ваша думка, чим це закінчиться ?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Моя думка, що правда на Вашому боці. Однак, довести свою правоту у суді за 10 хвилин неможливо. Захист прав у нашій державі вимагає неабиякого професіоналізму. І систематичних зусиль. Якщо хочете, це можна вважати неодмінним атрибутом нашого життя. Негативні явища слід передбачати і робити упереджувальні кроки. А інакше, комусь, як Вам, не повезе, а інші будуть просто залякані.
Записаний

Олег

• Гість

Дякую, я то розумію, що і правда і закон на моєму боці, тільки як от це реалізувати не знаю. Ніхто нічого слухати не хоче, оскільки всі сторони процесу (крім мене) ще до засідання знали яке повинно бути рішення.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Одним махом виправити ситуацію неможливо. Слід поступово створювати власне правове поле, власні прецеденти, преюдиційність. Перша Ваша помилка - не використали право подання зустрічного позову. Друга - понадіялись на апеляційний суд. До початку розгляду апеляційної скарги слід було подати кілька власних позовів з різними вимогами. Тепер варто це також зробити, щоб вийти на нововиявлені обставини і створити підставу для перегляду судового рішення. Проаналізуйте "Порядок формування тарифу ...", затверджений постановою КМУ від 12.07.2005 р. Слід сподіватися, що тариф і не сформований, як слід, і не затверджений належним чином. Уже ці обставини можуть служити підставою для декількох позовів, не тільки до ЖЕКу, але й до органу місцевого самоврядування. Коли набереться з десяток справ, тоді кількість поступово перейде в якість, а до Вас почнуть прислуховуватися в судових інстанціях. Обставини, які будуть встановлені в одних справах, не вимагають доказування в інших (преюдиційність). В країні дурнів діє не сила права, а право сили. Сили розуму у тому числі.

Стосовно повторів Ваших повідомлень. Не варто зловживати функцією оновлення сторінки. В таких випадках з\\\'являються небажані дублі. Я їх видалив. А усунути даний недолік не тільки цього сайту очевидно неможливо, оскільки це вступило б в протиріччя з самою функцією оновлення.
Записаний

sage

• Гість
Олег, а можете опублікувати скани рішень?
« Reply #4 : 12 Квітня 2009, 23:35:08 »

Олег, а можете опублікувати скани рішень?

ну, дуже цікаво подивитися на ідіотизм з печатками...
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю
На Олег - Стана дураков - Ukraine 2009-04-12 22:22:10
« Reply #5 : 13 Квітня 2009, 08:39:48 »

На Олег - Стана дураков - Ukraine 2009-04-12 22:22:10

Друже Олеже! Співчуваємо — ми тут, форумчани, всі тою чи іншою мірою пройшли крізь щось подібне. На таких процесах не слід сподіватися, що Вас будуть слухати. Тому головна порада: на наступних процесах все, що Ви хочете сказати, викладайте письмово у вигляді всіх яких тільки можна процесуальних документів, а їх багато: зустрічний позов, заперечення проти позову, пояснення, яких можна подавати декілька на різних стадіях процесу, клопотання, заяви, заперечення на дії головуючого, заяви про відвід судді тощо. У всіх цих документах ґрунтовно, спираючись на статті законів пояснюйте свою позицію, викладайте свої міркування, стверджуйте про свої наміри, з яких ви вчинили ту чи іншу дію, заперечуйте проти тверджень суду і протилежної сторони. Якщо Ви не будете цього робити, Вам припишуть неіснуючі наміри та вчинки з формулюванням «як вбачається з розгляду справи». Всі ці документи обов’язково подавайте через канцелярію (у двох екземплярах), щоб у Вас залишився екземпляр зі штампом суду як доказ, що документ було подано.

Стосовно нововиявлених обставин: дослухайтесь до порад Віктора Івановича стосовно подання — якщо маєте змогу і час — одного або й декількох позовів, які можуть стати підставою для перегляду рішення суду.
Записаний

Олег

• Гість

Більше того, я офіційно звертався до Держіннспекції по цінам, спершу вони мене звісно "відшили", типу все правильно, але я написав вдруге, й нагадав що вони Державні службовці, й про їх бездіяльність повідомлю Генеральну прокуратуру, не повірите, подіяло, прийшов оф.лист де чітко сказано:"тарифи сформовані з порушенням законодавства.........., але це не входить в нашу компетенцію, оскаржуйте в суді через прокуратуру".

Але в місцевому суді його навіть не взяли до уваги, а в апеляційному, один лише суддя прочитав, щиро здивувався цьому заключенню, але вже було пізно, все було вирішено ще до засідання, він просто робив вид, що вивчає справу, і наткнувшись на цей лист, аж окуляри протер, але в підсумку-результат 0. І чому я маю, за власний кошт судитися з міськ.радою, є ж купа контролюючих організацій які просто зобовязані це робити, і отримують за це кошти з бюджету. Куди не напишу-відповідь одна "це компетенція місцевого самоврядування" Жаху даюсь 2009 рік і від податку на життя позбавитись не реально. :(
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Можна все життя жахатися, а можна конструктивно діяти. Рекомендую - дійте, холоднокровно, без емоцій. Я особисто давно вже вирішив усі подібні питання на свою користь і на користь тих осіб, кого представляв у судових справах. Яким чином - вивчайте "Нариси", повідомлення в "Форумі", і дійте. Швидкого результату не буде, але років через два судової тяганини можна сподіватися на перші позитивні наслідки. Звісно, слід підвищувати при цьому рівень юридичної підготовки.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Олеже! Ваші слова про «податок на життя» — це чиста правда. Люди саме так це і сприймають. Кожен намагається знайти власний вихід з цього становища. Життя не закінчується 2009 роком :) І ми не знаємо, що Ви вирішили на подальше, але можемо підказати ще один спосіб справедливого і законного вирішення питання з оплатою житлово-комунальних послуг. Його запропонувала людям відомий адвокат Тетяна Монтян. Ми не знаємо, чи відомі Вам її статті про проблеми житлово-комунальної сфери. Вона має власне бачення того, як боротися з комунальниками, і, можливо, воно Вам у чомусь підійде. Ці статті розміщені на її сайті http://infocorn.org.ua у розділі «Бібліотека» у підрозділі «Житлово-комунальне господарство». Зокрема там є риба зустрічного позову з цікавим і дуже простим підходом до вирішення проблеми оплати житлово-комунальних послуг. Успіхів!
Записаний

Олег

• Гість

Я, займаючись цим питанням, перечитав купу статей і сайтів, в т.ч. запропонований Вами п. Ольга, все рівно Дякую.

Справа не в тому, щоб шукати дірку в Законодавстві, вона тут ні до чого, я ж писав за всі ком.послуги плачу в інші організації, причому плачу регулярно, можливо дорожще-але я знаю за що плачу. А тут я реально не бачу за що маю платити ні фактично ні юридично, виходить лише за те що маю власну квартиру. Це абсурд, цитую:

"Керуючись ст.60,88,212,213,215 ЦПК України, та п.17 Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями затв. пост.КМУ №572 від 1992 р. суд вирішив: Позов задовольнити повністю"

Та нема ні таких Правил ні таких пунктів, в вказану постанову ще в 90х при приватизації внесені зміни, ну там зараз зовсім по іншому. Але апеляція цього навіть не помітила, хоча я їм разів 10 в засіданні наголошував, і в апеляційній писав-ну нема таких пунктів і правил, де ж матеріальне право ? А вони посміхаються-спробуй доведи, що не надавали. Питаю, скажіть як, вони: ти ж подавав апеляцію ти і думай.
Записаний

Олег

• Гість

Загадка №1- чому судді просто не відкрити Лігу, Інет, друковану постанову і не подивитися що там такого просто НЕМА, я не розумію, як можна будучи суддею, так відверто виставляти себе дурнем.

Загадка №2 - а якщо завтра мене звинуватять у вбивстві Гонгадзе чи ще когось, і скажуть або як хочеш доводь, що це не ти, або довічне. :(
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

To: Ольга та Л. П. - Київ - Ukraine 2009-04-13 20:32:39 Не розділяю Вашого оптимізму з приводу "риби" Тетяни Монтян. Публікація Монтян застаріла, вона не враховує сучасні реалії. Вимагати від ЖЕКу розшифровки якихось витрат безпідставно, оскільки порядок формування тарифу врегульований відомою постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 560, ЖЕКівськ творчість тут ні до чого. У межах 3-річної позовної давності зазначена постанова вже була чинною, навіть за межами. А тому вимоги позовної заяви, процитовані нижче, є не тільки не "цікавим і простим" підходом, про що Ви пишете, а взагалі наївним з юридичної точки зору. Ось ці вимоги: "1. Зобов’язати ЖЕК номер ХХХ надати дані про те, якою є частка Дмитренка В.П. як власника квартири № 13 у витратах на утримання будинку № 3 по вулиці Колгоспній. 2. Зобов’язати ЖЕК номер ХХХ надати дані про те, якою є та з яких земель складається прибудинкова територія будинку № 3 по вулиці Колгоспній. 3. Зобов’язати ЖЕК номер ХХХ надати документально підтверджені витрати на утримання будинку № 3 та прибудинкової території по вулиці Колгоспній за період з (місяць) 20?? року по (місяць) 20?? року. 4. Зобов’язати ЖЕК номер ХХХ надати Дмитренкові В.П. відкритий доступ з можливістю копіювання до всієї технічної документації по будинку № 3 по вулиці Колгоспній, співвласником якого він є."

Поясню детальніше. По п. 1 відповідь міститься у затвердженому Порядку, оскільки тариф формується на підставі калькуляції витрат, віднесених на 1 кв.м житлової площі. Берете площу своєї квартири і відносите до житлової площі будинку. Отримаєте потрібну частку. По п. 2 - рішення суду щодо цієї вимоги, якби воно було навіть ухвалене, нічого не дає позивачеві. Бо позивача цікавить не територія, а тариф з усіма його складовими частинами. Ці складові частини (26 формул) підлягають перевірці при затвердженні тарифу органом місцевого самоврядування. Оскільки у м. Києві відсутні затверджені тарифи по кожному будинку окремо, то подібна вимога безпредметна. І виконати її у примусовому порядку неможливо, як неможливо змусити директора КП злітати на вихідні на Марс. Третя вимога корелюється з другою, висновки по ній аналогічні. Четверта вимога не підкріплена аргументацією - а навіщо Дмитренкові В.П. потрібен відкритий доступ до інженерної документації, у якій він ні бельмеса не смислить. І якою нормою права передбачено така вимога? Досвідчений суддя має всі підстави своєю ухвалою залишити таку заяву без руху для усунення недоліків. А оскільки позов носить недоліки методологічного характеру, то подальшої судової перспективи не буде - залишиться без розгляду. Звісно, можна далі морочити голову апеляційній чи навіть касаційній інстанціям. Але навіщо? Контрпродуктивно!

Висновок - Тетяну Монтян у питаннях, що стосуються сфери ЖКГ, занесло трохи не туди. Її ранні публікації на цю тему носять популістський, публіцистичний характер, викликають інтерес у недосвідчених аматорів, але юридичних наслідків від їх застосування не слід очікувати. Мені невідома жодна справа у зазначеній сфері, яку б виграла Тетяна Миколаївна на підставі подібних рекомендацій. Єдине, що відомо, що вона вже протягом 6 років не платить за житлово-комунальні послуги, а суди нічого не можуть вдіяти, залишили у спокої. Однак, не радив би сліпо копіювати цю застарілу "рибу". Краще вивчайте реальні судові справи, як виграні, так і програні, і не повторюйте чужих помилок.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Олегу - Стана дураков - Ukraine 2009-04-13 21:00:38
« Reply #12 : 13 Квітня 2009, 22:02:55 »

Олегу - Стана дураков - Ukraine 2009-04-13 21:00:38

Мені здається, що Ваші посилання на обставини, у тому числі в апеляції, не були належним чином аргументовані. Але це лише припущення. Для оцінки ситуації потрібно вивчити матеріали справи. Згідно з ЦПК суди повинні вирішувати спір за результатами змагальності сторін. І не мають ні права, ні обов\\\'язку підтримувати ту чи іншу сторону. Можливо, Ваші докази були скоріш емоційними, а не юридично значимими. Можливо, форма була незвичною для суддів, і вони Вас просто не зрозуміли. Словом, пропоную експеримент: надайте повну копію справи (від обкладинки до обкладинки), і тоді ми зможемо провести лікнеп для усіх споживачів на цьому Форумі.

А до того - ТЕМА ЗАКРИТА, прошу подальше обговорення припинити, бо ми зациклимося в дебатах, що небажано.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email