80 x 80, 80 кБГАНЕБНЕ ПРАВОСУДДЯ в Печерському районному суді м. Києва:
Сьогодні в канцелярії столичного суду не прийняли позовну заяву мого колеги по правозахисту Георгія Євгеновича Ільніцького. Вимагали від нього додати до заяви поштові марки на суму 15 грн. І це за позовом про усунення порушень його трудових прав! Ганьба на всю Україну і на весь світ! Куди дивиться омбудсмен Ніна Карпачова? Чим займається гарант Конституції? Невже їм це невідомо? Якщо так, за віщо ми їх утримуємо? Судові чиновники мотивують свою відмову тим, що у них немає коштів на поштові витрати. А хто у них вимагає ці кошти? Позивач відповідно до ЦПК за дорученням суду може доставити відповідачу всі процесуальні документи особисто. Так ні ж! Коли Ви вимагаєте надати, наприклад, копію технічного запису судового процесу, а це Ваше право, то вони відмовляють під різними приводами, у тому числі й посилаючись на Інструкцію. А коли вони дозволяють собі порушувати Ваші конституційні права та норми ЦПК, то ні на яку Інструкцію вже не посилаються.
Я запропонував Г.Є. направити позовну заяву поштою рекомендованим листом з рекомендованим повідомленням про вручення, що обійдеться в 7 грн. 50 коп. А через канцелярію подати скаргу на ім\\\'я голови суду Отрош. Цікаво, як вона буде виправдовуватися.
Якщо ще комусь доводилося отримувати подібну відмову, прошу повідомити на цьому Форумі. Будемо боротися зі злочинцями в мантіях!