'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Не хотіла Вас турбувати що...  (Прочитано 2870 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Людмила

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Не хотіла Вас турбувати щодо свого питання, але зовсім заплуталася з приводу оплати періодичної повірки лічильників води. Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.05 р. №630 встановлюють, що оплата за періодичну повірку для споживача здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з водопостачання. Аналогічним чином вирішується дане питання в Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (ст.28 п.3). А ось ЖЕКи керуються іншими Наказами і Правилами, які регламентують ці роботи за рахунок абонента. Моє питання таке: при встановленні лічильника ЖЕК запропонує мені підписати «Договір про проведення розрахунків за водопостачання та водовідведення за показниками квартирних приладів обліку споживання холодної та гарячої води», в якому буде зазначено, що я маю за свої кошти робити повірку. Я відмовлюсь ставити підпис, і мені не опломбують лічильник. Якщо мотивація ЖЕКу буде не згідно з Законами, а згідно з «Положенням про впровадження квартирних приладів обліку», де споживач сплачує всі витрати і на демонтаж, і на повірку. Які мають бути мої дії? Типових договорів я насьогодні не маю, і засобу обліку – теж (в мене тільки холодне водопостачання). Ваша відповідь для мене є єдиною авторитетною! Щиро дякую, з великою повагою до Вашої Праці.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

"Договір про проведення розрахунків за водопостачання та водовідведення за показниками квартирних приладів обліку споживання холодної та гарячої води" втратив чинність з дати зняття з державної реєстрації розпорядження КМДА від 08.06.2001 р. № 1150. Це сталося 27 липня 2004 р. на підставі висновку КМУЮ № 2/30 про скасування рішення про державну реєстрацію, прийнятого внаслідок моїх скарг про невідповідність розпорядження КМДА. Потім КМДА своїм розпорядженням від 19.11.2004 № 2091 ще раз скасувало розпорядження № 1150. Після набрання чинності постановою КМУ від 21.07.2005 р. № 630 обов\\\'язковим для укладання є Типовий договір, затверджений цією постановою. А до цієї дати була чинною постанова КМУ від 30.12.1997 р. № 1497, якою був затверджений Типовий договір подібного змісту. Крім того, слід керуватися постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 560, якою затверджений Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Постановою передбачено, що витрати по обслуговуванню квартирних приладів обліку входять в тариф на зазначені послуги. Практично це можна здійснити так: 1) оплатити послуги спеціалізованої організації, яка має відповідну ліцензію, за виконані роботи по монтажу, транспотуванню, повірці, повторному монтажу приладів обліку (ЖЕКи не мають зазначеної ліцензії); 2) подати заяву до балансоутримувача про взяття приладів обліку на абонентський облік; 3) подати балансоутримувачеві проекти договорів по КМУ-630 та КМУ-560 з офертами про їх укладення; 4) припинити оплату послуг на банківський рахунок КП ГІОЦ КМДА, сплачувати виключно за показами приладів обліку на рахунок виконавця послуг, визначеного балансоутрмувачем відповідно до ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Подальші можливі суперечки вирішуються у судовому порядку. Використовуйте матеріали "Нарисів" цього сайту, борітеся-поборете!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email