'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, я с удовльствием готова Вас забрать в  (Прочитано 4199 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

innask

• Гість

Виктор Иванович, я с удовльствием готова Вас забрать в Киеве, отвезти на машине в Бровары и привезти в Киев обратно, это 15 минут от метро, но если Вы не можете не имею права настаивать. Я опубликовала свой встречный иск, в иске теплосети - только сумма долга, расчет, начислена 3% годовых, инфляция и двойная учетная ставка. Узнала что уже есть решение по другому периоду времени. Подскажите как действовать, такими делами еще не занималась, почитав Вашу заяву про забезпечення доказательств, поняла что я вообще ничего не знаю и дела эти не совсем простые как кажется, большая нормативная база. Что мне делать дальше и правильно ли я выложила все во встречном иске. С уважением.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Мені невідомо, де знаходиться Ваша публікація зустрічного позову. І взагалі оцінювати ситуацію фрагментарно, без вивчення усіх матеріалів справи, буде безвідповідальним, чого я не можу собі дозволити. Пропоную Вам скопіювати справу у суді (від обкладинки до обкладинки, нічого не оминаючи), додати компкт-диск з технічним записом судового процесу, передати мені для аналізу. Тоді я міг би Вам щось конкретне порадити. Відносно подорожей до Броварів - це дійсно відпадає. Про причини я повідомив. Може Вам вдалося б знайти толкового юриста+економіста в одній особі на місці? А я не відмовлюся проконсультувати його у дистанційному режимі, тобто на цьому Форумі.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я знайшов Ваше повідомлення у Форумі. З огляду на великий обсяг переніс його у "Нариси" ( http://io.ua/s76631 - Спір про теплопостачання нежитлового приміщення. Справа розглядається в суді м. Бровари Київської області. Позов надісланий на рецензію.) Коротка рецензія нижче.Моя думка щодо фоми та змісту зустрічного позову: незрозуміла позиція Вашого довірителя-споживача. Чому споживач не встановив теплолічильник у нежитлове приміщення? Половина проблем відпали б самі по собі. Чому не застосував більш активні засоби для припинення договору після закінчення строку його дії? Адже пройшло майже півтора роки (грудень 2007 р., весь 2008 рік і майже половина 2009 р.). Чому тільки 05 березня 2009 року був від\\\'єднаний трубопровід теплопостачання приміщення, а не 1 грудня 2007 р.? Це означає, що теплова енергія весь час фактично споживалася. То хто тоді повинен її оплачувати? Крім того, текст позову переобтяжений міркуваннями загального характеру, викладенням змісту багатьох актів законодавства, непослідовно і нецілеспрямовано. Суддям нелегко буде розбиратися у такому неструктурованому матеріалі, а тому є загроза отримати рішення не на свою користь. Якщо зустрічний позов буде прийнятий до розгляду (а це ще невідомо?) спільно з первісним, то варто скористатися правом викласти його в новій редакції. Як саме, залежно від наявності доказів, які підтверджують викладені обставини. Мені важко запропонувати щось конкретне, потрібно мати перед собою усі матеріали справи, з додатками, і не тільки зустрічного, але й первісного позову. Майте на увазі, що суд може відмовити у прийнятті зустрічного позову з різних підстав, залежно від змісту первісного позову та наявних доказів.
Записаний

innask

• Гість

Дякую за відповідь. Справа в тому, що я сама адвокат, зустрічн.позов мій. Справу скопіюю на диск, але ще не було попереднього розгляду.До речі як Вам його передати? Зазначу, що зофіс куплено дійсно для вкладення коштів з ціллю продати. Не зрозуміло чому такі тарифи, адже по лічлильнику сусідка платить 20-30 гривень. В нашому приміщені не можливо було утриматись від жари, градусів 30 думаю було. Всі прохання до Тепломережі зменшити її ігнорувались. Нараховують скільки захотять. Порівняли рахунки про оплату ті, що надходили раніше і ті що додають до позову, суми в деяких зовсім різні. Який акт обстеження приміщення в суді буде дійсний? Приміщення стоїть з голими стінами.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я вбачаю повну Вашу непідготовленість у цій справі незважаючи на наявність адвокатської ліцензії. Можливо, якби це була кримінальна справа, то Ви були б на висоті. А у цивільних, господарських, адміністративних справах позовна заява повинна бути структурованою згідно з вимогами процесуального закону, лаконічною, нічого зайвого. Крім того, необхідні знання в галузі теплопостачання, економіки, нормотворення, мати всі рішення органу місцевого самоврядування щодо тарифів. Бровари - не Київ. Мені невідомі рішення органу місцевого самоврядування Вашого міста про встановлення/затвердження/погодження тарифів. Можливо, тарифи для нежитлових приміщень були встановлені саме підвищеними у декілька разів, як це намагався зробити наш Черновецький, а Президент його розпорядження скасовував своїми Указами. А взагалі справа непрозора і неоднозначна. Потрібно аналізувати усі наявні матеріали. Відносно дій тепломережі. Помилка була з боку споживача. Знаючи, що приміщення підвальне, слід було передбачити необхідність регулювання теплоспоживання, встановити теплолічильник, і тоді ніяким договором загнати ситуацію в тупик було б неможливо. А може слід продати це приміщення, якщо був такий намір, разом з боргами?
Записаний

innask

• Гість

А первісний позов складається з визначення суми боргу за певний період

, рахунків, розрахунку за кожний місяць з вказаними обємами наданого тепла, розрахунку 3% річних, розрахунку інфляції і все. Я можу отсканувати і надіслати.
Записаний

innask

• Гість

В тому то і річ, що коли я побачила Ваші заяви, зрозуміла, що про теплопостачання необхідно мати спеціальні знання, тому і звернулась до Вас за допомогою :) Тарифи примайла місцева Рада, вони відповідають дійсності. Щодо лічильника зрозуміло, але на його встановлення необхідно 18000 гривень, яких не має. Почала шукати нормативні акти по теплопопостачання, для їх вивчення та розуміння необхідно багато часу, справа така перша. продати офіс планували, наступила криза, а зараз на приміщення накладено арешт рішенням суду за жовтень 2008 року, про яке сьогодні дізнались . Власник приміщення не отримував жодної повістки, зараз готується скарга. Я займалась справами спадкування і кримінальними. Взагалі усьому навчалсь сама, оскільки в університеті нічому не вчать.Дуже вдячна Вам за можливість отримати від вас пораду.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Погоджуюсь, нинішні українські університети мало чому корисному навчають. Переконався на досвіді моєї внучки. Вона покинула Київ після року успішного навчання в університеті, після чого подалася в Софію, яка виявилася у багатьох відношеннях ближчою до Європи. Відносно тарифів, що, на Вашу думку, відповідають дійсності. Якій саме? Чи сформовані вони згідно з порядками, затвердженими постановами КМУ №№ 955, 959? Чи підтверджені даними бухобліку? Хто це перевіряв? Чи є висновки цінової інспекції? Чи погоджені з регіональними відділенням Комітету з питань підприємницької діяльності та регуляторної політики? Чи виправдана різниця в тарифах для житлових і нежитлових приміщень? Чи не перевищила міськрада своїх повноважень, оскільки для комбінованих систем виробництва теплової та електричної енергії ці повноваження віднесені до відання НКРЕ. Все це потрібно вивчати і оцінювати. Відносно вартості теплолічильника. Скоріш за все Ви її переоцінюєте. Для невеликого приміщення його вартість не може вийти за межі ціни квартирних приладів обліку тепла, а це в межах 1500-2000 грн. Тобто, питань багато, відповідей мало. Звісно, сумно, що на приміщення накладено арешт. Потрібно було до цього не доводити. Копію матеріалів справи для ознайомлення зможете мені передати в Києві. Домовимося, коли вона буде виготовлена. Мій телефон (044)457-40-72 до Ваших послуг (після 19:00).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email