'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, скажите пожалуйста, является ли АЕК \"К...  (Прочитано 3120 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Inna

• Гість

Виктор Иванович, скажите пожалуйста, является ли АЕК "Киевенерго" субьектом владных полномочий. Я хочу обжаловать акт нарушения выданый Киевенерго.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ні, за своїм статутом це суб\\\'єкт підприємницької діяльності, господарське товариство. Має на меті отримання прибутку.
Записаний

Тимофій

• Гість

Віктор Іванович, я добре знаю ситуацію, в розрізі якої задає питання Інна. Між підприємством та Київенерго були наявні договірні відносини. Київенерго на підставі повноважень, наданих йому ЗУ "Про електроенергетику" та згідно ліцензії, наданої йому НКРЕ провело перевірку правильності підключення підприємства до ІТП та виявило, що одна лампочка горить в обхід лічильника. В результаті чого було складено акт про порушення та накладено , в моєму розумінні, адміністративний штраф у розмірі приблизно 5 тис. грн. Ніякої постанови про накладення штрафу не складалося. Цю суму лише постійно включали до рахунків на оплату за електроенергію. Фактично, в цій ситуації, Київенерго діяв як суб"єкт владних повноважень, який застосував до іншого субєкта адміністративну відповідальність у вигляді штрафу та вимагає її сплати, тим самим вплинувши на права та обов"язки цього субєкта. Оскаржити такий акт у господарському судочинстві я не вбачаю правових підстав, важко сформулювати позовні вимоги.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

В КоАПП перелічені органи владних повноважень, які можуть накладати адміністративні стягнення. У даному випадку Київенерго є господарським товариством, і може лише застосовувати штрафні санкції за порушення умов договору. Оскаржувати, якщо існують підстави, слід у Господарському суді. Однак, якщо мав місце несанкціонований відбір електроенергії мимо лічильника, то що ж тут оскаржувати?
Записаний

Тимофій

• Гість

Несанкціонований відбір електроенергії де-факто мав місце, але він за своєю правовою суттю не був несанкціонований. Ця нещасна одна лампочка була приєднана згідно проекту, погодженого з Київенерго. Лампочка вмикалась працівниками Київенерго в ТП лише тоді, коли вони приходили знімати показники лічильника.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email