'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: З приводу надання та розміщення деякими ЗМІ неправиль  (Прочитано 3315 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

З приводу надання та розміщення деякими ЗМІ неправильної інформації про ухвалу у справі № 2а-57/09 про зупинення дії розпоряджень КМДА № 516-520 від 29 квітня 2009 року я мала сьогодні наступні телефонні розмови.
Зі спеціалістом прес-служби Блоку Віталія Кличка Наталією Павловою — ця пані сказала, що прес-служба не буде займатися спростуванням опублікованою деякими ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення прес-служби Блоку невірної інформації, оскільки повідомлення прес-служби містить дещо інший текст, в якому НЕ сказано, що дана справа є справою саме Віталія Кличка. Я це передбачала, оскільки текст повідомлення складено таким чином, що зовсім неважко і помилитися, він навіть підштовхує до такої помилки. При цьому довести умисел працівників прес-служби без фахового лінгвістичного аналізу неможливо. Ось цей «шедевр»: «Шевченківський районний суд Києва ухвалою у справі №2а-57/09 зупинив дію розпоряджень КМДА від 29 квітня 2009 року, оскаржуваних Віталієм Кличком:...», — http://klichko.org/38/news_1278/taryfy-chernoveckogo-ne-diyut.html. Він же ж дійсно їх оскаржує — не причепишся!
З редактором сайту УНІАН Любов’ю Жаловагою, — оскільки на цьому сайті 15.07.09 р. о 15:07 інформація була подана у такому вигляді: «Шевченківський районний суд Києва ЗА ПОЗОВОМ Блоку Віталія Кличка своєю ухвалою у справі №2а-57/09 зупинив дію розпоряджень столичної міської державної адміністрації від 29 квітня 2009 року щодо підвищення комунальних тарифів. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Блоку Кличка...» (виділення великими літерами слів «за позовом» моє). Пані редакторка повідомила, що сайт бере новини зі стрічки новин УНІАН, тому редакція сайту до помилки непричетна. Пані Люба люб’язно дала мені телефон редактора стрічки новин.
Випусковий редактор стрічки новин УНІАН Марина Сингаївська уважно мене вислухала і, перевіривши все на місці, з’ясувала, що у стрічці новин УНІАН текст повідомлення відповідає тексту, наданому прес-службою Блоку Віталія Кличка, а текст повідомлення, розміщений на сайті УНІАН, таки відрізняється і містить неправильну інформацію. Пані Марина пообіцяла, що вони замінять неправильний текст на сайті таким, що відповідає наданому прес-службою Блоку Кличка. Я також коротко розповіла пані Марині про правозахисну діяльність Віктора Івановича.

Маємо подякувати Марині Сингаївській — текст оперативно виправлено! на такий: «Шевченківський районний суд Києва своєю ухвалою у справі №2а-57/09 зупинив дію розпоряджень столичної міської державної адміністрації від 29 квітня 2009 року щодо підвищення комунальних тарифів. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Блоку Кличка» — http://www.unian.net/ukr/news/news-326331.html. Тобто пані Марина зробила все, що могла, якщо взяти до уваги, що вона мала передати зміст повідомлення прес-служби Блоку Кличка.

Людмила Павлівна
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Людмило Павлівно, дякую за Ваші старання. Я думаю, що на цьому з\\\'ясування обставин можна вважати завершеним, до даної теми не варто повертатися. Було б краще подумати, як використати бажання Віталія Володимировича Кличка та його фракції у Київраді приєднатися до вирішення спору з командою Черновецького Л.М. Однак, це є його виключною компетенцією. Крім того, багато чого залежить від позиції судді Волошина, яка на разі нам невідома.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email