Газета "СЕГОДНЯ" черговий раз оприлюднила непрофесійні міркування своїх доморощених журналістів:
http://www.segodnya.ua/news/14066154.html - Как в Киеве заплатить по старым тарифам за «коммуналку». Рост «коммуналки» должны отменить, считают эксперты. До выборов точно.
............
КУЛЯ ПРОТИВ МЭРИИ: ПРОФЕССИЯ — СУДИТЬСЯ. Первым новые тарифы «заморозил» киевлянин Виктор Куля — он подал иск в Шевченковский суд и выиграл его! Как г-н Куля рассказал «Сегодня», это не первый случай, когда он кладет мэрию на лопатки в суде. «Одно дело было о признании неправомерным монополизации рынка поставок тепла «Киевэнерго» и ДАРтеплоцентраль. Потом я отсудил у ЖЭКа право собственности жильцов нашего дома на котельную. Выиграл суд по поводу тарифов — это было еще в прошлый раз», — рассказывает нам Куля. Правда, от этого ему ни холодно, ни жарко — говорит, решения судов не выполняются.
Куля называет себя юристом-самоучкой, мол, жизнь заставила его на пенсии изучать законы, а всю жизнь Виктор Иванович занимался кибернетикой. «Сейчас говорят, что иск о тарифах подал Кличко, а не я. Это неправда. Я за «коммуналку» не плачу уже пять лет и не собираюсь. Я и эти тарифы считаю необоснованными, а новые — так вообще выходят за рамки. И еще распоряжения о повышении подписывал Анатолий Голубченко (первый зам. — Авт.), хотя там должна стоять подпись Черновецкого. Поэтому я и подал иск».
.....
КАК НЕ ПЛАТИТЬ БОЛЬШЕ. Идите в банк за чистыми бланками, пишите обращение к начальнику ЖЭКа и на всякий случай копите деньги.
На сегодняшний день в Киеве действуют старые тарифы на коммунальные услуги, но в платежках стоят новые, увеличенные в 1,5-2 раза, цифры. Что делать?
1. Замажьте корректором в платежке новые цифры, и напишите сверху старые, которые можно взять из квитанции за апрель или май. В банке или другом пункте приема платежей ее примут.
.....
Источник данных: юристы, правозащитники. Антон Задорожный, Ирина Касьянова
=====================================
Антон Задорожний брав у мене інтерв\\\'ю по телефону. І як водиться, все перекрутив на свій лад, або згідно з вказівками свого куратора. З Іриною Кас\\\'яновою взагалі ніколи в житті не зустрічався і не спілкувався. Складається враження, що деякі "проФФесіонали" гірше розбираються у тому, що пишуть, ніж "самоучки". Антон мене показав у світлі злісного неплатника. Але ж я йому повідомив про наявність судових рішень, якими підтверджена відсутність законно встановлених тарифів у м. Києві. А також про укладені зі мною та моїми родичами і знайомими Типові договори про надання житлово-комунальних послуг, затверджені постановами КМУ від 12.07.2005 р. № 560 та від 21.05.2009 р. 2005 р. № 630. Я і мої родичі платимо відповідно до умов договору, як і передбачено ЗУ "Про житлово-комунальні послуги".
Хочу ще зауважити, що іронічна ремарка "ПРОФЕССИЯ — СУДИТЬСЯ" на думку Антона Задорожного повинна принизити мене чи інших юристів, які захищають права таких, як оцей Задорожний. Бо Україна по Конституції є правовою державою, а усунути порушення прав людини можна тільки в суді. Саме цим і займається численна армія юристів. Не було б порушень - юристам було б нічого робити. Як і журналістам.
Про монополізацію ринку з боку Київенерго та ДарТЕЦ Антон просто вигадав. Була розмова про оскарження з боку ДарТЕЦ відомих судових рішень за позовом ОСББ "Престиж" про скасування розпоряджень КМДА. Антон знає про існування мого сайту і навіть за його словами переглядав його матеріали. І таке ляпнути на всю Україну!
Щодо замазування коректором цифр в платіжках. Я вже повідомляв на сайті, що підробка платіжних документів є кримінальним злочином. Газета провокує несвідомих громадян на злочинну діяльність? Нехай краще цим займеться любий серцю регіоналів Черновецький - ворог киян і Кабміну!
Як кібернетик і професор - ставлю "двійку" Антону Задорожному за "домашнє завдання" і за поведінку. Більше з ним ніколи спілкуватися не буду!