'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Все верно, Виктор Иванович, но дело и в том, что без нали...  (Прочитано 3533 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

shakirkirill

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Все верно, Виктор Иванович, но дело и в том, что без наличия плана распределения территори, органы местного самоуправления не имеют права
отводить на этой территории земельные участки в собственность, проектировать строить любые объекты, потому что невозможно выделение в натуре земельного участка. А пользование земельным участком до выделения его границ в натуре является самовольным занятием земельного участка, даже при наличии на него права собственности. Кроме того, логично что этому плану должен предшествовать детальный план территори в нашем случае района, а его в Киеве по-моему никто не имеет (Печерский и Шевченковский точно). А без детального плана территори строить вообще ничего нельзя, раньше в законе "Про планування та забудову .." это подразумевалось, а теперь в ст.30-2 "Проектування і будівництво окремих будівель і споруд, не
передбачених чинним генеральним планом (для малих і середніх
населених пунктів), детальним планом території (для великих,
більших і найбільших населених пунктів), не допускається і не
виноситься на обговорення. "
Вывод каков - нужен не только план распределения но и детальный план территори.
С уважением, Кирилл
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви розумієте, мені доводилося у судових справах бачити подібні документи (витяги з детального плану території). Однак, без рішення Київради отримати правовстановлюючий документ на прибудинкову територію неможливо, є лише кілька прикладів позитивного вирішення питання, за великі гроші, навіть офіційні. У нашому випадку йдеться не про самовільне захоплення ділянки, а про встановлення її площі для формування тарифу на утримання будинку та прибудинкової території відповідно до КМУ-529. Тому у міської влади всі карти в руках. Не бажають виділяти межі прибудинкової території - не мають права стягувати кошти з мешканців. Щодо ущільненої забудови - вони якраз ігнорують усі норми права, забудовуючи все і вся. А що їм потрібно для встановлення меж прибудинкової території - нас не повинно цікавити.
Записаний

shakirkirill

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Я об этом же, Виктор Иванович, просто я немного расширил эту тему, так как моя специфика как раз земля и строительство. Помните мы с Вами обсуждали двуликого Януса - КМДА. Так и здесь, они специально не принимаю ДПТ и ПРТ, для того чтобы можно было лепить обьекты где-угодно. Но с другой стороны - они не могут без этих проектов определить рамзеры придомовых территорий. Для того чтобы по указанным Вами ранее нормам обслуживания и исходя из площади территории расчитать нормзатраты на ее содержание. Естественно, их это не смущает и они берут затраты с потолка. Просто, я предлагаю кроме правоустанавливающего документа вытребывать еще и план распределения территори, которого я уверен сто процентов в Киеве нигде нет. Это будет хорошим дополнением к приведенному выше аргументу. Вы упомянули о ДПТ это план Соломенки, новый или старый?
С уважением, Кирилл
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

План у моєму випадку був відносно старий, десь до 2000 року. Але на його підставі потім була замовлена судова експертиза. Виявилися, що відповідає дійсності в натурі.
Щодо витребування подібних документів у суді при вирішенні спору про тарифи на ЖКП - освічений суддя відхилить, бо це не має відношення до предмету спору. Але якщо й не відхилить, то у відсутності такого документа у відповідача він його не надасть. Нічого, крім заплутування проблеми, не вийде. Я завжди займаю протилежну позицію. Все зайве, як скульптор, відсікаю. А коли відповідачу щось потрібне - нехай сам вирішує, що йому потрібно. Це у випадку, коли відповідачем є балансоутримувач будинку.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email