'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Кілька днів тому Олександр - Київ - Ukraine піднімав питанн...  (Прочитано 3941 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Гість

Кілька днів тому Олександр - Київ - Ukraine піднімав питання про неповірені лічильники. Я, як виявилося, маю аналогічну проблему. Вирішила написати заяву до КП Чоколівське про повірку. Як протягом місяця не буде відповіді - сама повезу лічильники на повірку.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Директору Комунального підприємства «Чоколівське»
Солом\\\'янської районної у м. Києві ради
пану Данилову В"ячеславу Олександровичу,
вулиця Волинська, 4А, м. Київ, 03056, тел./факс 242-12-62

ХХХХХХХХХ Тетяна Іванівна,
вулиця ХХХХХХХХХХХХХХХХХХ,
м. Київ, 03151,
тел. ХХХХХХХХХХХ.

__ _______________ 200__ року

Заява про повірку засобів обліку гарячого і холодного водопостачання

Шановний В\\\'ячеславе Олександровичу !
У відповідності до вимог абз.3 статті 9 Постанови КМУ № 630 від 21 липня 2005 року та п. 3.13 Договору на утримання житлових будинків і прибудинкових територій між КП Дирекція і КП «Чоколівське» прошу виконати періодичну повірку (в т.ч. демонтаж, транспортування та монтаж) засобів обліку гарячого і холодного водопостачання в квартирі 125 будинку № 19 по вул. Ушинського в м. Києві. Повірку прошу здійснити в спеціалізованій організації або підприємстві, які мають відповідну ліцензію (згідно постанови КМУ № 947 від 27 листопада 1995 року).
Згідно вимог Постанови КМУ № 630 від 21 липня 2005 року періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.
У відповіді на моє звернення прошу надати інформацію для зв’язку з відповідальними особами КП «Чоколівське», які виконують роботи по демонтажу і монтажу квартирних засобів обліку метою узгодження дати і часу проведення робіт.
Повідомляю, що якщо КП «Чоколівське» відмовиться від виконання обов’язку по періодичній повірці квартирних засобів обліку водопостачання, або не надасть відповіді у визначений Законом термін, споживач звертатиметься до відповідних організацій або підприємств щодо повірки засобів обліку самостійно. Понесені споживачем витрати будуть заліковуватись в рахунок щомісячної оплати за житлово-комунальні послуги. Копії платіжних документів на підтвердження понесених споживачем витрат будуть надані виконавцю послуг.
Оскільки зазначене питання не потребує додаткового вивчення, прошу відповідь на це звернення надати невідкладно, але не пізніше п\\\'ятнадцяти днів від дня його отримання (згідно абз.1 статті 20 ЗАКОНУ УКРАЇНИ “Про звернення громадян”).

Заявник – ХХХХХХХХХХХХ
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Здається, при такому підході я повертаю ситуацію в правові рамки.
Записаний

Олександр

• Гість

Якщо у Вас немає доказів, що лічильники встановлені організацією, яка мала ліцензію, то можуть взагалі за весь період зробити перерахунок по нормам споживання 5 м.куб. на людину для ХВП і 3,5 м.куб. для ГВП (так само - за пропущений час, коли не робилась повірка) - так каже Віктор Іванович.
І ще - повірка одного водолічильника в ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" коштує біля 28 грн. Ви САМІ демонтуєте, привозите, а наступного дня САМІ забираєте і монтуєте. Мати при собі свій ідентифікаційний код та паспорта лічильників. Як я зрозумів, _зараз_ це єдина офіційна організація, яка дійсно робить повірку.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Стосовно організації, що виконувала монтаж - все чесно. І копію їх ліцензії зберегла. І з ДЕЖа сантехнік пломбував. А от про повірку забула. А комунальники, як завжди, Розпорядження 630 з обов"язком контролювати міжповірочний інтервал не виконали. Все треба робити самій.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Сьогодні розпочалася епопея чергової метрологічної повірки приладів обліку для моєї сім\\\'ї та близьких родичів. А це 10 водолічильників та 3 теплолічильники, які вже належним чином демонтовані, що підтверджено актами ТОВ "Будмережажитлосервіс". Наступний етап - транспортування. Куди вести водолічильники - ще не вирішено. Зручніше на Троєщину, в лабораторію Розрахункового департаменту Київводоканалу, хоч можна і на Теремки, у відділ ДП "Укрметтестстандарт". Щодо теплолічильників також є вибір - або до ДП, або до ПП "Аква-Україна". Ніякої переписки з цього приводу з КП "Індустріальне" я не розпочинав, бо підприємство не отримувало ліцензії на подібні види робіт. Усі витрати будуть віднесені в рахунок плати за утримання будинку відповідно до постанови КМУ від 20 травня 2009 р. № 529. У даному випадку це переплата, як і два роки тому назад (для теплолічильників) та три (для водолічильників).
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Тобто, рідному КП нічого не повідомляємо, не викликаємо, не погоджуємо, не викликаємо сантехніка перекривати стояки з водою.....
Звертаємось, наприклад, до ТОВ "Будмережажитлосервіс". І це ТОВ знімає пломбу з лічильника. А після повірки пломбує.
Копії актів демонтажу, повірки, монтажу, копії платіжних документів - рідному КП. І - пішов відлік переплати.
І таки точно не треба присутність легендарної особи - "ЖЕКівський слюсар". І по стояку воду перекривати не треба? Я правильно це розумію?
Записаний

Олександр

• Гість

А мені для повірки водолічильників в лабораторії Розрахункового департаменту Київводоканалу дали телефон... ДП "Укрметтестстандарту"!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Відгук на \"6 Тетяна Academia - Київ - Україна\":
« Reply #8 : 08 Серпня 2009, 18:51:40 »

Відгук на "6 Тетяна Academia - Київ - Україна":
Для демонтажу водолічильників воду в стояках дійсно перекривати не потрібно, оскільки перед кожним лічильником встановлений відсікаючий вентиль. Якщо він не заржавів, то перекриваєте вентиль, а далі здійснюється демонтаж. Замість лічильника встановлюється металева трубка з відповідною різьбою на кінцях, сполучення ущільнюються паронітовими шайбами. Такі трубки-вставки слід заздалегідь замовити, а шайби (по дві шт. на кожну трубку) - придбати в магазині госптоварів, або на ринку (Куренівський, Юність, тощо). Легендарна особа "дядя Вася" також не потрібна. Але при наявності укладених договорів КП має право контролювати покази лічильника. Споживач же зобов\\\'язаний вести книгу обліку і щомісячно фіксувати покази лічильників. Демонтаж і повторний монтаж здійснює сервісна організація, вона ж і пломбує місця з\\\'єднання лічильників з трубопроводами (а не самі лічильники). Пломби на лічильнику може замінити у разі необхідності організація, яка здійснила метрологічну повірку.
На "7 Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-07 22:21:24" - чи продовжує свою діяльність метрологічна лабораторія Київводоканалу - наступного тижня мені доведеться особисто з\\\'ясувати. Повідомлю.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість
Тепер зрозуміло.
« Reply #9 : 10 Серпня 2009, 11:40:32 »

Тепер зрозуміло.
А можливо всю процедуру (демонтаж-повірка-монтаж) виконати протягом 1 дня?
Щоб не морочитись з замінними трубками. Перекрито вентель - демонтували - відвезла - виконали повірку - привезла - змонтували.
Чи це ідеалізм?
Записаний

Олександр

• Гість

Мені в ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" сказали, що зранку лічильники привозите з їхніми паспортами та вашим идентифікац кодом, завтра забираєте. Віктор Іванович каже, що це може бути тиждень. Закон каже, що не більше місяця.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email