'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Про 4-тарифний лічильник гарячої води.  (Прочитано 6348 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

410 x 307, 45 кБ
Про 4-тарифний лічильник гарячої води.
===========================
Пройдено приблизно 50% шляху в реалізації проекту 4-тарифного електронного лічильника гарячої води на основі мікропроцесорної техніки. Використаний мікроконтроллер MSP430F436IPZ, термоперетворювач Pt1000, рідинно-кристалічний індикатор SR5624, елемент живлення Li-Ion 3,7 Вольт. Термоперетворювач у гільзі вставляється в стандартний латунний трійник, який приєднується до виходу механічного водолічильника ГВП, а далі - квартирну мережу. Програмування мікроконтроллера здійснює Куля Максим Юрійович- мій онук, учень 10 класу (тільки-но закінчив) Авіакосмічного ліцею Національного авіаційного університету (НАУ). Передбачені такі режими функціонування: 1) Тест рідинно-кристалічного індикатора (РКІ); 2) Обсяг використаної гарячої води в куб.м з точністю 3 десятичні розряди після коми при температурі нижче 40 град.С, не підлягає оплаті; 3) Те ж, при температурі у межах 40-44 град.С (оплата 70%); 4) Те ж, у межах 45-49 град.С (оплата 90%); 5) Те ж при температурі 50 град.С і вище (оплата 100%).
Лічильник корисний для контролю температурних показників ГВП. Особливо актуально - при відсутності циркуляційного трубопроводу, оскільки в такому випадку доводиться виливати недогріту воду, поки не надійде вода з нормальною температурою. Переваги: 1) Уникаєте перплати; 2) Маєте доказ для претензії виконавцю послуг.
Плануємо 2 комплекти завершити у вересні поточного року. Шукаємо промислових виробників. Собівартість у межах 150 грн.
На фото - Максим у бойовому спорядженні, готується на старт.
Записаний

Олександр

• Гість
Молодці!
« Reply #1 : 08 Серпня 2009, 20:25:00 »

Молодці!
У Харкові щось аналогічне виробляли, але здається вже не виробляють, бо було не рентабельно.
Записаний

Saab

• Гість
Чому не виробляють? http://lv4t.org.ua/
« Reply #2 : 08 Серпня 2009, 20:46:01 »

Чому не виробляють? http://lv4t.org.ua/
виробляють і в Києві продають, але ціна у них 800 грн :(
Трохи задороговато як на мене...
Записаний

Гость

• Гість

Вполне нормальная цена для прибора, прошедшего сертификацию и поверку. А вот самоделкиным - ни один суд, а тем более Киевэнерго, всерьез рассматривать показания "рідинно-кристалічного індикатора" не будут. Наваять софтину для микроконтроллера - это еще не производство...
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Для "Гость - Днепропетровск - Ukraine 2009-08-08 22:09:04" : Все вірно, однак такий прилад може бути підставою для складання акта-претензії споживачем у разі систематичного недогріву гарячої води. Виконавець послуг повинен, у разі відмови його погодити, спростувати такий акт шляхом перевірки приладом, який занесений у державний реєстр. Нехай спробує! А споживач буде мати об\\\'єктивну картину того, що відбувається, а не "на глазок". На даний час так звані майстри дільниці користуються побутовими термометрами. І складають акти на основі їх показів. Відносно сертифікації - дійсно, ціна її надмірно висока. Хоч на собівартості механічних водолічильників вона суттєво не впливає. Тут домішується "хімія з відкатами". Крім того, замість того, щоб викидати 800 грн. за досить простий прилад, можна спочатку прикинути, а чи варто його купувати. Прикинути, користуючись несертифікованим, але недорогим приладом. Крім того, Київенерго не має ніякого відношення до розрахунків квартирних споживачів за ГВП та ЦО. Споживачі мають договірні відносини з балансоутримувачем. Ні Київенерго, ні Київводоканал, до речі, не є виконавцями послуг з водопостачання та центрального опалення для мешканців багатоквартирних будинків. Це встановлено двома судовими рішеннями, опублікованими у "Нарисах".
Мене трохи здивувало Ваше іронічне ставлення до РКІ - рідинно-кристалічних індикаторів. Вони застосовуються в усіх теплолічильниках та електронних водолічильниках. Може не змогли підібрати російсько-мовний еквівалент цього терміну, тоді зрозуміло. А якщо зможете "наваяти софтину для мікроконтроллера", то будь-ласка, запропонуйте. Купимо.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Зазначені вище судові рішення викладені тут:
http://io.ua/s7725 - Рішення Шевченківського райсуду м. Києва від 11.02.2005 р. у справі № 2-1703/05. Скасоване розпорядження КМДА від 02.07.1999 р. № 1261 (про визначення виконавців комунальних послуг).
http://io.ua/s7722 - Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 25.05.2006 року. Стосується рішення Київради від 24.11.2005 р. № 427/288 "Про визначення виконавців житлово-комунальних послуг у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Києва".
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Коментар до Saab - Kyiv - Ukraine 2009-08-08 20:46:01 - В Києві продають не ЛВ-4т, а Х5, і не за 800 грн., а за 950, у комплекті з крильчатим водоміром.
Записаний

Saab

• Гість

Віктор Іванович, дозвольте не погодиться. Сам нещодавно бачив встановленний лічильник ЛВ-4т, і на мій запит продавець дав відповідь буквально на минулому тижні - ціна у нього зараз 800грн за повний комплект з двома водомірами і термодатчиком.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

На повідомлення Saab - Kyiv - Ukraine 2009-08-11 01:57:35 - напишіть, будь ласка, у якого продавця Ви бачили лічильник ЛВ-4т, і де знаходиться той продавець? Якщо у Харкові, то я намагався подати до нього запит ел-поштою, але потім пожалкував. Відповідь не отримав, а ще й маю халепу з цим запитом, бо регулярно через браузер Opera висвічується повідомлення " Ответ сервера - Authentification failed". Гаситься "мишкою", але повністю видалити не вдається, проник якийся прихований Cookie, антивірусом не виявляється.
Тим часом вчора отримав доказ: 4-тарифний лічильник Х5 продає ТОВ "Вимірювальні технології" у повному комплекті за 950 грн. Адреса товариства вул. В. Василевської, 5, кв. 5. Тел.: 501-21-86 (-91). На даний час відсутні оригінали сертифікатів типу та відповідності, а також недоукомплектований витратоміром з імпульсним виходом, при ціні 800 грн.
Я придбав би один лічильник ЛВ-4т, хоч потрібні два. Але маю надію, що поки вдасться купити перший, вже буде завершений другий, саморобний. От і порівняємо ціну та якість.
Додатково: квартирні прилади обліку не відносяться до категорії комерційних, оскільки розрахунки за комунальні послуги веде не постачальник, а балансоутримувач будинку, або уповноважена ним особа. Київенерго взагалі не виставляє балансоутримувачам плату за гарячу воду, а виключно за теплову енергію для її підігріву. Плата за послуги між окремими квартирами повинна встановлюватися розрахунково, на підставі показів будинкового теплолічильника та лічильника гарячої води, а також показів квартирних засобів обліку, у тому числі розподілювачів. Різниця в нарахуваннях покладається на мешканців, які не встановили прилади обліку. Так визначено постановою КМУ від 21.07.2005 р. № 630. Однак, оскільки житлово-експлуатаційні організації подібних розрахунків не здійснюють, то ради економії часу на можливі суперечки варто встановлювати комерційні прилади обліку.
Записаний

Saab

• Гість

Я звертався за email LV4T@i.ua, є також телефон 8-093-352-34-26. Яка назва продавця на жаль не знаю, мене поки що трохи зупинила ціна.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

На "9 Saab - Kyiv - Ukraine 2009-08-11 11:57:16" - я повторив Ваш експеримент, чекаю відповіді з Харкова.
Записаний

Дзыга

• Гість

У нас в Харькове я видела счетчик горячей воды на ул. Доброхотова 11 в КП "ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ". Моя приятельница поставила себе его 2 года назад. Давольна. И тогда цена ,по моему, бвла 500 гривень.их адрес hte@vl.khfrkov.ua
Записаний

Дзыга

• Гість

Извините, я указала адрес с ошибкой. Должно быть так - hte@vl.kharkov.ua . Тел.(0572)758-84-07, т\\ф(057)737-94-00.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email