'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікрторе Івановичу,так занурилася у пошук що забула по...  (Прочитано 3023 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

дзига

• Гість

Вікрторе Івановичу,так занурилася у пошук що забула подкувати Вам. Щось вже знайшла по теплолічильниках. Мені цікаво,чи є правовае підгрунтя на установку та користування цими приладами? Я читала що ці прилади не сертифікавані в Україні. Якщо це так , теплопостачальники зі мною не будуть, навіть, розмовляти. І ще таке, теж з вичитаного мною, для користування теплорозподілювачами требо 50%квартир облаштованих такими приладами. В одній квартирі цого не можна робити. І ще, при використанні цих приладів потрібно установити будинковий теплолічильник. ну я з цим згодна- дешевше буде ніж той розрахунок що подасть теплопостачальник.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Про квартирні теплолічильники та розподілювачі обліку. Теплопостачальники дійсно з Вами розмовляти не будуть. І не потрібно, бо це виходить за межі їх повноважень. Теплопостачальна організація повинна діяти відповідно до ЗУ "Про теплопостачання". Тобто не може мати правовідносин з мешканцями багатоквартирних будинків. Те, що в Харкові практика інша, є лише свідченням порушення законодавства. У Києві також є специфічна практика ігнорування законодавства, зокрема при встановленні тарифів. Законом "Про житлово-комунальні послуги" визначено, що балансоутримувач будинку несе відповідальність за його обслуговування. Те ж саме передбачено і в ЗУ "Про теплопостачання". Внутрішньо-будинкові мережі є спільною сумісною власністю власників квартир (ст. 382 ЦК України). У разі відсутності зареєстрованого об\\\'єднання співвласників, або ЖБК, функцію балансоутримувача виконує житлово-експлуатаційна організація. Саме вона укладає договори з постачальниками і проводить розрахунки з мешканцями. Так повинно бути. У цьому випадку розподілювачі обліку теплової енергії не відносяться до комерційних приладів, а повинні використовуватися для внутрішньо-будинкових розрахунків. Наявність еталонного теплолічильника на одному з теплорадіаторів та встановлених розподілювачів на кожному з них дозволяє коректно визначити кількість спожитої теплової енергії. Однак, у кожному населеному пункті, очевидно, доведеться пройти приблизно такий шлях, як мені в Києві. Тобто через вирішення спорів у суді. Зате тепер маю укладені договори для себе та своїх родичів. Розрахунки виконую самостійно для кожної з трьох квартир. Недавно з\\\'явився ще один послідовник (не родич, раніше були незнайомі). Тобто процес пішов, як любив висловлюватися Михайло Горбачов. Я вже не кажу про квартири, де система теплопостачання горизонтальна (двотрубна). В такому випадку розподілювачі не потрібні.
Відносно 50% квартир, які мають бути обладнані розподілювачами - такого нормативно-правового акту не існує. Є практика, в основному зарубіжна. І стосується вона схеми розрахунків з загальнобудинковим лічильником. А якщо такого немає, то це ще не означає, що індивідувальний облік спожитого тепла неможливий за іншою схемою. Питання не стільки юридичне, скільки науково-технічне. А юридичне оформлення може бути різним, у тому числі, повторюсь, при наявності суттєвих суперечок, шляхом звернення до суду.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email