'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Нарешті я отримав відписк  (Прочитано 4841 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Нарешті я отримав відписку від свого КП УЖГ після мого третього листа з пропозиціями укласти договори та вимогами не порушувати мої права та закони України. Ось вона:
"...
1. Договорні відносини між Вами та КП УЖГ Дарницького району, балансоутримувачем Вашого будинку, встановлені згідно договору про участь у витратах на утримання будинку та прибудинкової території від 15.05.2003 року.
2. Розпорядженням КМДА від 27.01.1997р. № 80 "Про порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги" КП "УЖГ" зобов\\\'язане забезпечувати передачу КП "ГІОЦ" інформаційної бази квартиронаймачів та її оновлення в разі змін.
3. З метою укладання нового договору на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (надалі-послуги), Вам наобхідно звернутись до адміністрації ЖЕД-203. При цьому вважаємо за необхідне зазначити, що на даний час місцевими органами влади не визначено структуру діючих тарифів на послуги, періодичність та строки їх надання, не розроблено порядок перерахунку за ненадані або надані не в повному обсязі послуги та порядок перевірки кількісних та якісних показників їх надання.
4. Укладання договору про надання житлово-комунальних послуг між споживачами цих послуг та житлово-експлуатаційними організаціями (ЖЕО) на даний час неможливо з наступних причин:
- не визначено виконавця комунальних послуг;
- ЖЕО не мають відповідних ліцензій;
- ЖЕО являються лише посередниками між виконавцями і споживачами (наймачами та власниками квартир) комунальних послуг.
5. Розрахунки по комунальних платежах за гаряче водопостачання та центральне опалення, у відповідності до затверджених КМДА тарифів, проводиться СВП "Енергобут Київенерго" згідно з договором на теплопостачання та гаряче водопостачання житлового буд. №... по вул. ... Розрахунки за холодну воду проводяться розрахунковим департаментом ВАТ АК "Київводоканал" у відповідності до затверджених КМДА тарифів. Змінювати арифметичні дані цих розрахунків у КП "УЖГ" немає правових підстав.
Згідно з розпорядженням КМДА від 02.03.2009р. № 230 поновлено у дії з 10.02.2009р. розпоряждення КМДА від 31.01.2007р. № 86 та № 1127 від 28.08.2009р. Щодо проведення перерахунку за попередній період в даному розпорядженні мова не йдеться.
..."
Вікторе Івановичу, як би Ви їм відповіли на пункти 2,3,4 та 5 ? Щодо пункту 5 - я не зрозумів, до чого він взагалі? І далі - невже розпорядження КМДА № 86 від 31.01.2007р. та № 1127 від 28.08.2009р. стосуються населення (не суб\\\'єктів господарювання)?
Чекаю на Ваші фахові коментарі...
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Я б не став продовжувати переписку з КП УЖГ, а звернувся б з позовною заявою до суду на захист прав споживача житлово-комунальних послуг.
А взагалі ЖЕО повинні керуватися Конституцією і законами України, зокрема ст.ст. 19, 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послги".
Якщо балансоутримувач не може визначити виконавця послуг, то він надає послуги самостійно (Наказ Дежжитлокомунгоспу № 60):
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Н А К А З 25.04.2005 N 60
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 травня 2005 р. за N 541/10821
Про затвердження Порядку визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді

3.2. Якщо органом місцевого самоврядування послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій не включено
до переліку послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, виконавець таких послуг може бути визначений виконавцем послуг з управління будинком, спорудою або групою
будинків згідно з умовами договору без проведення конкурсу, за згодою суб\\\'єкта господарювання, який відповідає вимогам пункту 1.3 Порядку, або за результатами конкурсу, проведеного відповідно до
статей 27, 28 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" ( 1875-15 ) за згодою власників житлових будинків.
Якщо виконавець послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків не може визначити виконавця інших комунальних послуг, він надає ці послуги власними силами.

4.2. Якщо органом місцевого самоврядування комунальні послуги не включено до переліку послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, виконавець комунальних послуг може бути визначений виконавцем послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків згідно з умовами договору без проведення конкурсу, за згодою суб\\\'єкта господарювання, який
відповідає вимогам пункту 1.3 Порядку, або за результатами конкурсу, проведеного відповідно до статей 27, 28 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" ( 1875-15 ) за згодою власників житлових будинків.
Якщо виконавець послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків не може визначити відповідного виконавця, він надає послуги власними силами.

Публiкацiї документа:
Офіційний вісник України вiд 03.06.2005 - 2005 р., № 20, стор. 251, стаття 1116, код акту 32455/2005
Записаний

Олександр

• Гість

Дякую! Як я розумію, ось це: "на даний час місцевими органами влади не визначено структуру діючих тарифів на послуги, періодичність та строки їх надання, не розроблено порядок перерахунку за ненадані або надані не в повному обсязі послуги та порядок перевірки кількісних та якісних показників їх надання" - не відповідає дійсності?
А розпорядження КМДА № 86 від 31.01.2007р. та № 1127 від 28.08.2009р. не стосуються населення?
Так?
Записаний

Saab

• Гість

№86 від 31.01.2007р це "Про затвердження тарифів на теплову енергію та встановлення, погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для відпуску бюджетним установам і організаціям, іншим споживачам" - ніякого відношення до населення.
А № 1127 від 28.08.2007р (а не 2009 :) ) це "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води" (на заміну №640 від 30.05.2007) стосується і населення.
Записаний

Олександр

• Гість

Звісно, 28.08.2007р. Я ще забув дописати - вони пишуть, що це розпорядження поновлено КМДА до 01.06.2009р.
Як я розумію, ці розпорядження не були скасовані судом і тому тарифи на ХВП та ГВП зараз ДІЮТЬ?
І ще цікава відповідь на попереднє питання...
Записаний

Олександр

• Гість

І ще. У розпорядженні КМДА № 1127 від 28 серпня 2007 року читаємо:
"12. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.05.2007 № 640..."
Тоді навіщо розпорядження № 640 оспорювалось у суді?
А розпорядження №86 від 31.01.2007р я взагалі не можу знайти...
Записаний

Олександр

• Гість

Вірніше, не "тарифи на ХВП та ГВП зараз ДІЮТЬ?", а "тарифи на ХВП зараз ДІЮТЬ?"
Записаний

Saab

• Гість

Тому що на час подачі позову діяло саме розп.№640. А №1127 теж оспорюється - першій сторіці цього сайту все написано.
Розпорядження №86 від 31.01.2007 http://www.kmv.gov.ua/getdoc.asp?Id=1604
Записаний

Олександр

• Гість

1) У тому-то й справа, що файли на сайті КМДА не відкриваються:
"Ви спробували відкрити сторінку за адресою file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/User/Local%20Settings/Application%20Data/Opera/Opera/profile/cache4/temporary_download/эээээ-86Tarif-31012007%20(4).htm, до якої зараз немає доступу..."
2) Хто підкаже - за який ТОЧНО період часу можна відсудити різницю зайво переплачених коштів за ЖКП, спираючись на Постанову КААС від 14 січня 2009 року та Постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007 року у справі №2а-166/2007 ?
Адже ще не оскаржені у суді клони-розпорядження КМДА №№ 141-144 від 12.02.2007р., № 748 від 19.05.2000р., № 1574 від 30.10.2006р., № 978 від 30.07.2007р., за якими ми жили РОКИ?
У ТАКОМУ РАЗІ ПИТАННЯ ПОВЕРНЕННЯ ЗАЙВО СПЛАЧЕНИХ ГРОШЕЙ СТАНЕ МОЖЛИВИМ ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ОСКАРЖЕННЯ ВКАЗАНИХ ПОСТАНОВ?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

На "8 Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-27 16:14:58 31 мин назад"
Згідно з роз\\\'ясненням постанови ОАС м. Києва у справі ОСББ "Престиж" проти КМДА (на запит Київенерго) протиправні рішення не можуть застосовувати з дати їх оприлюднення. А втім, це загальна норма права. Ніхто не зобов\\\'язаний виконувати протиправні розпорядження.
Поовну заяву про повернення зайво нарахованих коштів можна подавати негайно, бо поки відкриється провадження та розпочнеться слухання справи, багато ще води витече з Дніпра в Чорне море.
Записаний

Олександр

• Гість

Я це розумію. Але мене цікавить, не час початку дії оскаржених розпоряджень, а час початку дії НОВИХ розпоряждень-клонів. Як я зрозумів, ці нові розпорядження виникли вже через ПАРУ, (або декілька) МІСЯЦІВ, після 01.12.2006р.? Тобто, сенс згаданих судових рішень зведен майже до нуля!
Ви пропонуєте кожному споживачу оспорювати у суді розпорядження КМДА? Це ж ЗОВСІМ ІНША ЗАДАЧА по складності доказування!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Стосовно розпорядження КМДА № 1574 від 30.10.2006 р. Воно скасоване постановою Шевченківсього районного суду м. Києва від 6 березня 2007 р. у справі № 2а-412/07 (суддя Саприкіна І. В., позивач Хотемський Віктор Андрійович, відповідач - КМДА). Ухвалою КААС від 17 липня 2008 р. у справі № 22-а-16/08 (головуючий Бистрик Г.М., судді - Усенко В.Г., Попович О.В., Шевчук О.М.) апеляційна скарга КМДА на цю постанову залишена без задоволення, а постанова суду 1-ї інстанції - без змін.
Щодо решти розпоряджень - слід проаналізувати, коли і ким вони застосовувалися і чи не оскаржувалися. За Черновецьким важко угнатися, він навіть Юрія Луценка переганяє (по кількості розпорядчих документів за годину праці).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email