Уважаемій Александр по Вашей просьбе вікладіваю текст административного иска
Адміністративний позов
про визнання незаконними дій Голови Шевченківського районного суду м. Києва у відмові в наданні копії судового рішення.
28 серпня 2009 року я звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням у відповідності до ст.9 закону України "Про доступ до судових рішень" надати мені копію постанови цього суду (Гол. Притула Н.Г) від 5 липня 2007р та Постанову Київського апеляційного адміністративного суду (Гол. Горбань Т.І. Попович О.В., Мамчур Я.С.) від 14 січня 2009 (Рішення першої інстанції - Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року).
Даними Постановами скасовані нормативно - правові акти Київської міськдержадміністрації про затвердження тарифів на житлово - комунальні послуги в м. Києві - Розпорядження NN 641, 642, 640, 643.
В цій заяві я докладно обґрунтувала, чому ці рішення безпосередньо стосуються моїх прав та обов\\\'язків.
Однак, Голова Шевченківського суду відмовив мені в наданні копій рішень. Він обґрунтував це тим, що згадана Постанова безпосередньо не стосується моїх прав та інтересів.
Вважаю таке рішення необґрунтованим та незаконним з наступних причин.
Так, розгляд справ щодо оскарження нормативно-правових актів здійснюється у відповідності до ст.171 КАС України.
Згідно п.3,4 даної статті у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов\\\'язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, у якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи
Відповідно п.11 "резолютивна частина постанови суду про визнання нормативно-правового акта незаконним або таким, що не відповідає правовому акту вищої юридичної сили, і про визнання його нечинним невідкладно публікується відповідачем у виданні, в якому його було офіційно оприлюднено, після набрання постановою законної сили".
Таким чином, запитувані мною Постанови (резолютивні частини) про скасування нормативно - правового акту є відкритою інформацією. Згідно ст.29 закону України "Про інформацію" обмеження права на одержання відкритої інформації забороняється законом.
Однак, Голова суду не взяла до уваги вимоги згаданої вище статті КАС України. Натомість, безпідставно заборонила мені доступ до рішення суду.
Також, Голова суду не взяла до уваги, що п.2 ст.171 КАС України визначено коло осіб, чиїх прав стосується судовий розгляд справ щодо оскарження нормативно - правових актів. Це особи, до який такий акт застосовується.
Оскільки запитуваними Постановами скасовані нормативно - правові акти, які безпосередньо застосовуються до мене, ці Постанови стосуються моїх прав.
Так, я є власницею квартири у будинку N .... по вулиці .... у місті Києві. Відповідно ст.1,19 закону "Про житлово - комунальні послуги" я є споживачем, отримую житлово - комунальні послуги і маю обов\\\'язок оплачувати їх. Згідно ст.32 зазначеного вище закону плата за житлово - комунальні послуги розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів. У відповідності до ст.7 закону тарифи на ці послуги затверджуються органами місцевого самоврядування.
Розпорядженнями N 641,642,643,640 Київська міськдержадміністрація затвердила нові тарифи на комунальні послуги. Тому плата для мене за ці послуги розраховується на підставі даних тарифів, тобто ці нормативно - правові акти застосовувався безпосередньо до мене.
Таким чином, я є особою, чиїх прав безпосередньо стосується судовий розгляд і рішення по справі про оскарження зазначених вище нормативно - правових актів Київської міськдержадміністрації.
Крім того, Голова суду порушила порядок розгляду заяв осіб про доступ до судових рішень. В порушення п.3 ст.9 закону "Про доступ до судових рішень" моя заява не була розглянута протягом 3 робочих днів. Що підтверджується датами листів - заява подана 28.07.2009, письмова відмова - 10.08.2009р.
Приймаючи до уваги наведене вище прошу суд:
1. Визнати незаконними дії Голови Шевченківського районного суду м. Києва у відмові в наданні ...... копій судових рішень
2. Зобов\\\'язати Шевченківський районний суд м. Києва виготовити, належним чином посвідчити та надати ..... копію Постанови (резолютивну частину) Шевченківського районного суду м. Києва (Гол. Притула Н.Г ) від 5 липня 2007р, якою скасоване розпорядження Київської міської державної адміністрації NN 641 від 30.05.2007р.та копію Постанови (резолютивну частину) Київського апеляційного адміністративного суду (Гол. Горбань Т.І. Попович О.В., Мамчур Я.С. Реєстраційний номер судового рішення в ЄДРСР: 3307472) від 14 січня 2009 - Рішення першої інстанції - Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року