'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго ранку Вікторе Івановичу! Перечитавши нарешті  (Прочитано 3817 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

pobeda

• Гість

Доброго ранку Вікторе Івановичу! Перечитавши нарешті Ваші форуми я обійшла сусідів, де пропагувала Ваші сайти і обговорювала бездіяльність нашого КП «ЖЕО-109» і виявилось, що ніхто із сусідів не укладав договорів із балансоутримувачем, а більшість взагалі про це чує вперше, тому ми вирішили разом боротися з бездіяльністю нашого ЖЕО. А саме: 1. Направили заяву до ЖЕО щодо укладення договорів (я направила ще місяць тому); 2. Деякі сусіди і я в тому числі збираємось встановлювати лічильники; 3. В зв’язку з тим, що ЖЕО не відповідає на заяву про укладення договорів вирішили дізнатися чи є він балансоутримувачем та виконавцем послуг (якщо так, то щоб в подальшому скаржитись на його бездіяльність та ігнорування звернень споживачів), я підготувала запит, але не зовсім впевнена, що правильно. Якщо Вам не важко перегляньте будь-ласка. Критику приймаю із задоволенням.
Записаний

pobeda

• Гість
Голові Голосіївської районної у м. Києві
« Reply #1 : 12 Жовтня 2009, 09:13:13 »

Голові Голосіївської районної у м. Києві
державної адміністрації
Садовому С.М.
03150, м.Київ, вул. Димитрова, 2

________ Вікторія Володимирівна
03187, м. Київ, вул. Теремківська,16 кв. ___,
тел. __-__-__

12.10.2009р.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

На підставі ст. ст. 34, 40 Конституції України, ст. ст. 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України "Про інформацію" від 02.10.1992р. з метою проведення правильної, а головне дієвої політики у відносинах з балансоутримувачем будинку та виконавцем житлово-комунальних послуг прошу Вас надати письмову інформацію, а саме:

1. Повідомити, хто є балансоутримувачем та виконавцем послуг з утримання будинку та прибудинкової території будинку № 16 по вул. Теремківській в м. Києві шляхом направлення копії рішення Голосіївської районної в м. Києві ради про призначення балансоутримувача та виконавця послуг з утримання вказаного будинку.
2. Повідомити, чи є структурний підрозділ Комунального підприємства "Голосіїво-Житло" "ЖЕО-109" юридичною особою та чи має він статут, шляхом направлення копії розпорядження Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації, яким затверджено Статут вказаного структурного підрозділу.
3. Направити копію рішення Голосіївської районної в місті Києві Ради №3/6 від 11.10.2001 року “Про реорганізацію комунальних підприємств Московського району міста Києва”.
4. Направити копію рішення Голосіївської районної в місті Києві Ради №11/21 від 30.01.2003р., яким було створено КП “Голосіїво-житло”.
5. Направити копію розпорядження Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації №303 від 29.12.2001р. з додатком, яким затверджено перелік структурних підрозділів комунального підприємства по утриманню житлового господарства Голосіївського району міста Києва.

Відповідь на інформаційний запит прошу надати у визначений ст. 33 Закону України „Про інформацію” строк на вищезазначену адресу.

З повагою,
_________ В.В.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Запит є запитом. По формі та змісту повинен відповідати ЗУ "Про звернення громадян". У 15-денний терін Вам повинні надати відповідь. І лише при великих складнощах термін може бути продовжений до 30 днів з повідомленням заявника. А от посилання на вказаний Закон не завадило б додати.
Відносно структурних підрозділів - читайте ЦК України. Вони не є юридичними особами, то нічого запитувати. Структурні підрозділи створює юридична особа у розпорядчому порядку, своїм наказом. Відокремлені структурні підрозділи зазначаються у реєстраційних документах юридичної особи та у Статуті. Положення про них також затверджує юридична особа. Жодних правовідносин з суб\\\'єктами господарювання, які не є юридичними особами, законодавством не передбачено.
Записаний

pobeda

• Гість

Дякую. Я чому вирішила в запит внести п.2, оскільки в мене є дані на пдіприємство і в графі юридичний статус вказано "юридична"
Записаний

Андрей

• Гість

А як саме ЖЕК відмовив Вам в укладанні договорів? Цікаво, тому що я зараз займаюся аналогічною справою. У моєму випадку я спочатку зареєстрував у ЖЕКу заяву, що призупиняю сплату послуг до укладання зі мною договорів. У відповідь ЖЕК прислав проекти договорів з пропозицією їх укласти. Всю цю історію викладав тут, на форумі. Чи подходили Ви до юриста ЖЕКу? В моєму випадку там більше немає з ким спілкуватися з зазначених питань. Відповіді на всі питання, перелічені у Вашому запиті, я отримав від юриста ЖЕКу у робочому порядку. Можливо і Вам варто було б поспілкуватися з жеківським юристом?
Записаний

pobeda

• Гість

Андрію, я також направила до ЖЕО заяву про те, що призупиняю сплату послуг до укладання зі мною договорів та заяву з вимогою укласти зі мною договори, але ЖЕО ігнорує мої заяви. Зараз я хочу написати скаргу в прокуратуру та Голосіївську райдержадміністрацію, а потім подати до суду, бо відчуваю, що без нього не обійтись. Щодо спілкування з юристом ЖЕО – відповіді мені потрібні у письмовому вигляді, щоб було потім на що посилатись.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

НА pobeda - Kiev - Ukraine 2009-10-12 14:00:14 52 мин назад Але ж Ви у запиті пишете про структурний підрозділ Комунального підприємства "Голосіїво-Житло", а він апріорі не може бути юридичною особою.
Записаний

pobeda

• Гість

В тому то і справа. Якщо СП КП "Голосіїво-Житло" "ЖЕО №109" не є юридичною особою, то не може бути позивачем в суді, вірно? Але я бачила судові рішення, де "ЖЕО №109" є як позивачем так і відповідачем, в рішеннях тільки не вказується його повна назва: структурний підрозділ Комунального підприємства "Голосіїво-Житло" "ЖЕО №109", а вказується назва: КП " Голосіїво-Житло" "ЖЕО №109" Голосіївської районної в м. Києві ради. Це мене і збиває з пантелику. Тому і хочу це з’ясувати, щоб зрозуміти, бо зараз після перегляду великої купи документів вже нічого не розумію.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Додатково на 4 pobeda - Kiev - Ukraine 2009-10-12 14:00:14 1
« Reply #8 : 12 Жовтня 2009, 15:32:21 »

Додатково на 4 pobeda - Kiev - Ukraine 2009-10-12 14:00:14 1
Перелічені Вам реквізити:

1) КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЖЕО - 109" ГОЛОСІЇВСЬКОЇ РАЙОННОЇ В МІСТІ КИЄВІ РАДИ
2)Код ЄДРПОУ підприємства : 26385523
Повна назва підриємства : СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ГОЛОСІЇВО-ЖИТЛО" "ЖИТЛОВО-ЕКСТЛУАТАЦІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ N 109"
3) Скорочена назва : КП "ГОЛОСІЇВО-ЖИТЛО" ЖЕО N 109

Вступають у суперечність один з одним , а також з законодавством України: ЦК та ГК. Тобто, інформація недостовірна, або застаріла, або неправильно скомпонована. Крім того, якщо КП "ЖЕО - 109" має "Вид деятельности : Здавання внайми (оренду) власної нерухомостi", і нічого іншого, то воно невправі надавати житлово-комунальні послуги, особливо ті, які підлягають ліцензуванню.
Для остаточного вирішення Вашого питання слід встановити, яке підприємство утримує будинок на балансі, а потім застосувати положення ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги".
Спілкування з юристами КП контрпродуктивне. Юрист не має повноважень керівника. Якщо тільки не отримав довіреність директора на укладання Типових договорів на надання ЖКП.
Записаний

pobeda

• Гість

Віктор Іванович! Дуже прошу Вас видалити мої повідомлення 4 pobeda - Kiev – Ukraine 2009-10-12 14:00:14 та 5 pobeda - Kiev – Ukraine 2009-10-12 14:11:48
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Виконано.
« Reply #10 : 12 Жовтня 2009, 22:23:18 »

Виконано.
Записаний

pobeda

• Гість