'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Дякую. З оплатою за газ буду розбиратися далі.  (Прочитано 2941 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрей

• Гість

Дякую. З оплатою за газ буду розбиратися далі.
Стосовно ГІОЦ. Наразі я розумію, що структура не має необхідних ліцензій і створена з порушенням закону. Фактично, це означає, що рахунки цієї структури не мають юридичної сили. Однак ЖЕК має довіреність на укладання договорів від балансоутримувача. Однією з умов цієї довіреності є вимога проводити розрахунки через ГІОЦ. Зі свого боку я попередив ЖЕК, що вони мають справу з сумнівною структурою, і я не буду нести відповідальності за її дії. Але, якщо ЖЕК дуже хоче то, як на мене, хай користується, аби мої права як споживача не порушував. Таким чином, я сформулював відповідні пункти договорів як: "Плата вноситься на розрахунковий рахунок ______________ КП ГІОЦ. Споживач не несе відповідальності за ненадходження коштів у рахунок цього договору, яке сталося внаслідок дій КП ГІОЦ. Виконавець забов\\\'язується, за вимогою споживача, забезпечувати надходження вказаних споживачем сум у рахунок цього договору без застосування механізму розщепленя платежів КП ГІОЦ".

Таким чином, я знімаю з себе відповідальність за дії цієї структури, а ЖЕК, якщо хоче, на викладених вище умовах взаємодіє з ГІОЦ сам.

Тобто, користуючись Вашою аналогією, я можу перераховувати гроші і Вам, якщо ЖЕК поставить Ваш р/р у договір та вважатиме моментом сплати перерахунок коштів на Ваш р/р.

Наскільки правильним є запропонований підхід?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Підхід неправильний. Тим самим Ви надаєте право КП ГІОЦ нараховувати Вам будь-які борги, маніпулювати тарифами за вказівками Голубченка А.К., а крім того відмовляти в частковій оплаті послуг, якщо вони не відповідають вимогам щодо кількісних та якісних показників. Ви не можете також вимагати повернення зайво нарахованих/сплачених коштів. А договірні відносини ЖЕКу з КП ГІОЦ чи будь з ким не накладають на Вас жодних обов\\\'язків і не додають прав. Тому про КП ГІОЦ слід забути, як це зробив я років 8 тому назад. Крім того, умови, які Ви хочете запропонувати виконавцю послуг, є надуманими, невідповідними законодавству. Навіщо Вам ці фантазії?
Записаний

Андрей

• Гість

Дякую. Поки ЖЕК зі мною домовляється я намагаюся знайти законний компроміс між його позицією і моєю. Також не хочу судитися з ними з непринципових для мене питань. А я вважав, що питання ГІОЦ, при виконання умов, викладених у попередньому повідомлені, не буде для мене принциповим. От, шукаючі компроміс, виходить те, що виходить . На момент написання мені здавалося, що я знайшов законний варіант такого компромісу.
Можу згодитися, що нафантазував щось. Не буду розводити з цього приводу дискусії.
Що дійсно незрозуміло, це Ваше твердженя: "Тим самим Ви надаєте право КП ГІОЦ нараховувати Вам будь-які борги, маніпулювати тарифами за вказівками Голубченка А.К., а крім того відмовляти в частковій оплаті послуг, якщо вони не відповідають вимогам щодо кількісних та якісних показників. Ви не можете також вимагати повернення зайво нарахованих/сплачених коштів". Я не бачу, де у договорі я надаю таке право ГІОЦ. Я збираюся укласти договір тільки з тарифами за домовленостю. Це є принципова позиція. Інакше, нехай чекають завершення судових справ по відповідних постановах. Таким чином, тарифи не можуть бути змінені без моєї згоди. Крім того, у договорах є пункт по зобов\\\'язанню виконавця узгоджувати зміну тарифів із споживачем. Тобто, згідно з договором, одноосібно тарифи не може змінити навіть ЖЕК. Про ГІОЦ у цій частині також не згадується. Я, також, не бачу в договорах пункту, де я визнаю рахунки ГІОЦ. Для мене вони залишаються нікчемними. Сплачувати все одно я буду не за рахунками, а через банк. Що стосується часткової оплати, та повернення зайво сплачених коштів, то, саме з цієї причини я вимагаю з ЖЕКу забезпечити сплату визначених мною сум без застосування розщеплення. Якщо зможуть - хай зроблять. Ні - хай дають мені можливість зробити це іншим способом. Все викладене вище принаймні логічне з точки зору здорового глузду. Якщо юридична логіка відрізняється від звичайної, буду вдячний за пояснення, де саме.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Я хочу сказати, що у договірних стосунках КП ГІОЦ не є стороною. А діяти, тим не менше, буде Вам на шкоду. Протидіяти такій поведінці на даний час можна тільки одним способом - не платити! Платіть балансоутримувачу, або визначеному ним безпосередньому виконавцю послуг. Це може бути лише організація, предметом діяльності якої є надання відповідних послуг.
Решта - Ваші фантазії, які розбиваються суворою реальністю. В умовах, коли ніхто не дотримується норм права, відстояти власні інтереси можна лише таким способом, про який я Вам кілька разів повідомляв. Перевірено практикою. А вирішувати Вам.
=============
Тема закрита.
Записаний

Андрей

• Гість
Зрозуміло. Дякую.
« Reply #4 : 15 Жовтня 2009, 14:41:49 »

Зрозуміло. Дякую.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email