'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Дякую і Вам за поради. Хочу сказати що я Вам заздрю: ліч  (Прочитано 2944 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Дзига

• Гість

Дякую і Вам за поради. Хочу сказати що я Вам заздрю: лічильник на будинок це велике досягнення .
Мабуть, від влади місцевої впало? Тепер назбирати бажаючих привести свою тепломережу в стан придатний для по квартирного обліку тепла буде легше. Люди вже відчули користь лічильника тепла. Я тільки довожу сусідам про необхідність встановлення приладу обліку. Вдачи.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На жаль, підстав для заздрощів немає. Лічильник тепла МВТ-М, про який у нас з Вами йшла мова, хоч і придатний для будинкового обліку тепла, при умові комплектування більш потужним водолічильником (елекромагнітним або ультразвуковим), але у даному випадку він використаний у якості квартирного. Причому, у двох різних квартирах з неоднаковими системами подачі теплоносія. Той, що показаний на фото, встановлений у квартирі з вертикальною (однотрубною, послідовною) системою подачі теплоносія. Тому й довелося встановлювати байпаси. Крім того, теплорадіатори оснащені електронними приладами-розподілювачами обліку теплової енергії типу SIEMENS SHE.30s. На даний час фірма Siemens перейменована, а розподілювачі тепер випускаються під маркою Q\\\'WEDIS. В принципі, лічильник МВТ-М у даному випадку встановлений у якості запасного, дістався випадково і безкоштовно (крім витратоміра-водолічильника з імпульсним виходом, який довелося придбавати). І як виявилося у цьому опалювальному періоді, не даремно. Раніше був встановлений лічильник Actaris Integral MaXX на іншому радіаторі. Якраз з початку опалювального сезону теплоносій по цьому трубопроводу чомусь не подається, може тимчасово, і якби не було альтернативного теплолічильника, то вся система квартирного обліку була б непридатною.
У другій квартирі з двотрубною (горизонтальною, паралельною) системою подачі теплоносія застосування МВТ-М було на той час (6 років тому назад) єдиним варіантом, оскільки чомусь подаючий і зворотній трубопроводи рознесені у квартирі на 15 метрів один від одного. Тому потрібен був обчислювач з 4-проводним підключенням термоперетворювачів Pt-500, який дозволяє рознести ці перетворювачі до 300 метрів без втрати метрологічних характеристик. А розподілювачі при двохтрубній системі, звісно, не потрібні.
Ці деталі, можливо, не цікаві пересічному споживачу, але без них ніяк. У нашій державі потрібно бути не лише юристом, а ще й математиком, програмістом, інженером-теплотехніком-електроніком, винахіднком, економістом, бухгалтером, водієм авто, слюсарем-сантехніком, олігархом тощо, інакше кури заклюють.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Маю на увазі це фото - http://io.ua/img552404b
« Reply #2 : 17 Жовтня 2009, 20:43:08 »

Маю на увазі це фото - http://io.ua/img552404b
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email