'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу!  (Прочитано 2769 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« : 12 Листопада 2009, 23:53:36 »

Шановний Вікторе Івановичу!
Чув про Ваш форум вже давно, але тільки зараз довелось почати декілька десятків Ваших записів та повідомлень з форуму. Дуже пишаюсь, що в нашій країні є така людина як Ви (чесно, без підлабузництва). Але мушу зазначити, що у Вас є велика перевага над іншими свідомими громадянами - наявність вільного часу. Адже постійне слідкування за нормативними актами, ходіння по судах, очікування - це вимагає не тільки стараності та терпіння, а й великої кількості часу.
Розповім про свою ситуацію. Вона, в принципі. стандартна. З червня місяця я сплачую за комунальні послуги за старими (не підвищеними) тарифами. ЖЕК справно нараховує борг, який на сьогодні становить вже 900 грн. Знадобилось нам з дружимною прописати нашого піврічного малюка в нашу квартиру, адже навесні ми маємо з ним летіти до родичів в Крим і дружина переживає, що якщо малюка не буде в паспорті, то можуть виникнути проблеми при реєстрації на рейс. У ЖЕКу (власне, це не КП, а ТОВ "Сучасний дім-1" - організація, створена забудовником) все було стандартно: написали заяву, паспортистка відправило до главбуху, який заяву не підписав, яерез існуючий начебто борг. Ми повернулись до паспортистки, яка сказала, що нічого не може зробити. адже так має бути. На наше питання, де це написано, у якому законі, вона нічого не пояснила, а відправила до т.зв. юриста (жінка, яка сидить в тій же кімнаті). Юристка почала наполягати, що ми маємо сплачувати за комуслуги, адже паспортистка має отримувати на зарплатню. Наші спроби привернути увагу про відсутність жодних правових підстав повязувати існування надуманого боргу та пропску малого, не призвели до результата. Ми погрозили звернутись до прокуратури. По очах було видно, що погроза подіяла, але все ж таки приймати заяву паспортистка відмовилась. Да й я, не залишив би за таких умов в неї документи (паспорт дружини та свідоцтво про народження малого), адже жодної довідки про те, що паспортистка в мене взяла документи, вона не дала, а за таких обставин начебто "загубити" документи - це раз плюнути.
Ось я і думаю, що робити. Звичайно, можна звернутись до прокуратури і, можливо, це призведе до якогось ефекту. Але наступного разу на нас чекатиме та ж гризня, і часу все це вирішувати через прокурора може і не бути.
З приводу відносин з цим ТОВ. Кожного разу, як я звертаюсь до них з яким-небудь проханням, на мене дивляться, як на ворога народу у 38-му, так, ніби це не я плачу їм за обслуговування, а вони мені. Фактично, жодного разу я не отримав від ЖЕКу якої-небудь допомоги (як-небудь, я розповім про епопею з шумом від труб у мене в квартирі, навіть втручання СЕС поки що не дало ефекту).
З цим ТОВ у мене укладено договір на надання послуг, який жодним чином не відповідає типовим, наведеним в постановах КМУ. Хотілось би примусити їх укласти типові договори, але як? Це на 100% необхідно звертатись до суду, а часу на це в мене немає (я працюю, а дружина з малими вдома). Крім того, я хочу встановити теплолічильник, навіть написав заяву та відправив рекомендованою поштою на погодження в ТОВ. У відповідь - тиша. Що ж мені робити?
Власне, в мене є ідея. Заплатити їм цей намальований борг, щоб отримати всі документи для малого, але перед цим написати листа (відправити рекомендованим), що я прошу укласти типові договори, та, оскільки я не погоджуюсь з розміром плати за ті послуги, що надає ЖЕК на сьогодні, прошу всю плату, яку я сплачую зараз. зараховувати як аванс в рахунок цього майбутнього договору. Адже послуги ТОВ-таки надає (прибиральниця-таки прибирає, мусор вивозиться, ліфти ходять), справа тільки в тому, що за послуги з прибирання будинок сплачує 10 тис грн/місяць, при тому, що площа, яка прибирається - це фактично невеликий клаптик біля ліфтів (20м2 на 22 поверхи). Тому якщо я буду просто сплачувати, то ТОВ в майбутньому може сказати, що навіть якщо належним чином оформленого договору немає, але послуги надаються і сплачуться - це свідчить про взаємну згоду сторін щодо їх кількості та якості. А це не так.
Розумієте, я нормальна людина, та розумію, що необхідно сплачувати за ту роботу, що люди роблять для тебе, але коли незрозуміло, що саме роблять ці люди та чому вони вимагають саме таких грошів, то виникають резонні питання. І коли невідома структур доходів та витрат цього ТОВ, то дуже важко повірити, що ті тарифи, що вони намалювали та погодили з якимось чиновником з космічної адмімнстрації, є реальними , а не взятими з потолка. Також в мене є великі питання щодо придомового теплолічильника, адже хто знімає його показники та чи присутний при цьому хоча б один житель будинку - невідомо, великі питання щодо рекламі в будинку та ліфтах (хто отримує доход від її розміщення), щодо платної парковки на придомовій території, тощо.
Здається, я дещо сумбурно пишу, але вже наболіло. І що найгірше, чим далі я заглиблююсь в своєму аналізі, тим більше я розумію, що виходу в мене немає. Все одно, питання можуть бути вирішенні тільки в судах, а в мене, як вже писав вище, немає часу ходити по всіх цих адміністративних, апеляційних та інших інстанціях, інакше хто буде заробляти гроші для сімї? От і виходить, що простіше платити та все більше розчаровуватисбь у власній країні.
Вікторе Івановичу, порадьте будь ласка, що ж робити в моєму випадку? Який шлях обрати?
Дуже вдячний заздалегідь.
Записаний

Валерий

• Гість

У меня был подобный случай пару лет назад (может сейчас что-то изменилось). Я опирался тогда на следующие аргументы.
Регистрация места жительства проводится согласно Закону Украины «О свободе передвижения и свободном выборе места жительства в Украине», а также «Временному порядку регистрации физических лиц по месту жительства», утвержденному Постановлением Кабинета Министров Украины № 35 от 16.01.2003 г.
Согласно абзацу второму пункта 9 «Временного порядка регистрации физических лиц по месту жительства», утвержденного Постановлением Кабинета Министров Украины № 35 от 16.01.2003 г., дети «регистрируются вместе с родителями (опекунами, попечителями) либо с одним из родителей или лицом, их заменяющим».

Задолженность по оплате коммунальных услуг не является основанием для отказа в принятии документов для регистрации места жительства или для отказа в регистрации. В случае отказа в принятии документов необходимо требовать оформления такого отказа в письменной форме, где ответственный работник обязан дать обоснованный ответ, на какие нормативные акты, законы он опирался. И непосредственно обращаться для регистрации места жительства в органы гражданства, иммиграции и регистрации физических лиц. Все свои обращения необходимо также подавать в письменной форме - заказным письмом с сообщением о вручении, или непосредственно в канцелярию с отметкой о вручении на копии обращения. Это поможет избежать бездеятельности соответствующих органов, сопровождающейся простыми устными отказами.

В Вашем случае действия ЖЭКа ни на чем не основываются и являются обычным самоуправством.
Прописка и задолженность по оплате коммунальных услуг никак не связаны между собой. Что касается задолженности по оплате коммунальных услуг, то коммунальное предприятие по содержанию жилищного хозяйства вправе подать на вас в суд. Заставить вас уплатить долг могут только в судебном порядке, а не путем ущемления ваших прав.
Если я в чем-то ошибаюсь, Виктор Иванович меня поправит.
Записаний

Олег

• Гість

Валерій, Ви маєте рацію, але що мені робити, щоб виграти не локальну битву з ЖЕКом, а всю війну?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

З приватними ЖЕО вирішувати будь-які питання ще складніше, ніж з комунальними чи навіть з ЖБК чи ОСББ. Тому нічого, крім звернення з позовом до суду, порадити не можу. Коли виграєте у суді з півдесятка справ, тоді вони стануть Вас поважати. І навіть консультуватися почнуть.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email