'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрый день, Виктор Иванович.  (Прочитано 2030 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Михаил

• Гість
Добрый день, Виктор Иванович.
« : 16 Листопада 2009, 12:05:51 »

Добрый день, Виктор Иванович.

Благодаря вашему совету, мое дело сдвинулось с мертвой точке. Жалоба председателю на затягивание рассмотрения, дала немедленный результат - пишла повестка на 18 ноября.
Однако, меня беспокоит тот факт, что мне так и не удалось ознакомиться (не то что получить на руки) ни с исковым заявлением теплосети, ни с материалами дела (если верить решению, там даже запись на носителе была).
Как правительно и эффективно поступить в такой ситуации? Ведь трудно планировать какую-то стратегию поведения вслепую. А судья может сразу же подготовить какую-то пакость и вынести очередное решение уже в моем присутствии.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

1) Подайте через канцелярію і зареєструйте в ній заяву про надання матеріалів справи на ознайомлення. З копією заяви підійдіть до помічника судді або секретаря з проханням видати матеріалів справи для ознайомлення. Скопіюйте їх.
2) Подайте через канцелярію і зареєструйте в ній клопотання про перенесення слухання справи на іншу дату у з\\\'язку з ненадісланням Вам копії позовної заяви і доданих до неї документів і неможливістю надати відзив на позовну заяву та пред\\\'явити зустрічний позов. Водночас подайте клопотання про надання копії позовної заяви.
3) Підготуйте заздалегідь зустрічний позов на усунення порушень прав споживача ЖКП та повернення зайво нарахованих коштів і подайте його на засіданні 18.11.2009 р., якщо суддя відмовить у задоволенні клопотання про перенесення дати слухання справи. Не забудьте додати квтанцію про сплату витрат на ІТЗ. Якщо клопотання буде задоволене, тоді подасте цей позов пізніше, до призначеної нової дати с-з, але знову ж таки через канцелярію, або рекомендованим поштовим відправленням.
4) Після ознайомлення з матеріалами справи подайте кдопотання у такому ж порядку про витребування доказів з позивача.
При виконанні перелічених дій заочно розглянути справу суддя не наважиться.
Записаний

Михаил

• Гість

п.1 было сделано. Секретарь отослал в канцелярию, т.к. дела у судьи нет. В канцелярии сообщили, что дела найти не могут.

п.2. вопросов нет.

п.3. Не совсем понятно, как можно подготовить встречный иск, не зная материалов и не видя искового заявления.
К тому же я рассчитывал занять позицию, что теплосеть не имеет ко мне никакого отношения, так как реализует свое тепло посреднику (утвержденному решением горсовета), а не мне и предъявлять мне претензии не может. Ведь, судя по решению суда, жэк в иске не фигурировал. Насколько возможен в такой ситуации ваш вариант? Ведь я не являюсь потребителем теплосети.

п.4.не совсем понятно о каких доказательствах идет речь
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я мав на увазі, що, незалежно від повідомлених Вами обставин, тепломережа надсилала Вам рахунки на оплату якихось послуг. Можливо, деякі рахунки Ви навіть оплачували. Тому для зустрічного позову вже є підстава. Якщо справа буде розглядатися по суті, то у подальшому Ви можете збільшити/зменшити позовні вимоги, навіть відмовитися від зустрічного позову. Наявність зустрічного позову перешкоджає заочному вирішенню справи - це Вам на руку.
Якщо справу не можуть знайти ні у секретаря судді, ні в канцелярії, то напишіть скаргу на ім\\\'я голови суду. Це буде доказом того, що необхідно оголосити перерву у попередньому судовому засіданні.
Записаний

Михаил

• Гість

По поводу встречного иска - смысл ясен. А по поводу того, что дело не могут найти, так это и был предмет моего первичного обращения к вам.
Суд вынес по моему поводу заочное решение о взыскании долга в пользу теплосети. Я обжаловал решение, узнав о нем от самой теплосети через 7 месяцев после вынесения и получив его по заявлению в канцелярии суда.
Но заявление мое больше трех месяцев не рассматривали (говорили, что не могут найти дело). А заявления о предоставлении мне копии искового заявления и т.п. просто игнорировали.
После того, как я, по вашему совету, написал жалобу председателю суда, я и получил повестку на 18.11.
А теплосети я никогда и ничего не оплачивал. Хотя счета на имя предыдущего владельца квартиры получаю регулярно уже 6 лет.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Як можна зрозуміти, предметом судового розгляду буде Ваша заява про перегляд заочного рішення? Це повинно бути зазначено у повістці. А може це ще один позов до Вас з боку тепломереж? Тоді решта моїх рекомендацій залишається в силі. Важко щось порадити, якщо документів по справі немає ні у Вас, ні тим більше - у мене. Все це може виявитися потім безпідставними фантазіями. Тому взагалі я уникаю давати поради на звернення, не підкріплені юридично значимими доказами.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email