'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: вчора було чергове засідання суду. коротко поясню в чо  (Прочитано 3109 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Наталія

• Гість

вчора було чергове засідання суду. коротко поясню в чому суть. наш будинок знаходиться на балансі в державного підприємства, в якого є житлово-комунальний центр, який повинен надавати нам послуги. також вони надають нам електроенергію, а не обленерго. підприємство під\\\'єднало до "щитка" нашого підїзду два магазини і кафе, яке працює виключно на електроенергії. внаслідок перенавантаження десь там щось замкнуло, і по "нулю" пішло 380 вольт. внаслідок в 7 квартирах погоріло на чималу суму техніки. ми звернулися до директора ДП, в обленерго. Обленегро відповіло, що трансформаторна будка знаходиться на балансі ДП. А електрики житлово-комунального центру (ЖКЦ) швидко замінили запобіжники (чи що там) і склали акт, що в них в будці все в нормі, нічого не замикало. при цьому були присутні представники мешканців, які відмовилися підписувати цей акт.
вже на даний момент, я розумію, що треба було діяти по-іншому...але ми просто вирішили перестати платити за комунальні послуги. тепер ДП подало на нас в суд. я подала заперечення щодо позову, зсилаючись на прикінцеві положення і те, що ці послуги надаються тільки на основі договірних відносин.
суддя вимагав від нас також доказати, що послуги ЖКЦ не надавалися в повному обсязі і якості. на данний момент склала претензію по виконанню послуг, її підписали мешканці нашого підїзду. в претензії оговорено, що послуги ці не надавались/неналежно надавались (50/50) за період 2007-2009 рр (саме за цей період ми не платили). до претензії були додані фотографії нашого подвір\\\'я, що дуже рідко прибирається, фотографії затопленого підвалу, фото під\\\'їзду, в якому ремон не робили з 2000 р. претензію відправила рекомендованим листом з повідомленням. копію претензіі, додатки і світлокопію повідомлення надала на засіданні. представник ДП - юрист заявила, що до неї ще ця претензія не дійшла.
від мене суддя вимагає доказів, що саме за період 2007-2009 рр. послуги не надавалися. претензію, як письмові свідчення мешканців будинку він не признає. каже, що такими доказами могли бути лише наші письмові скарги в ЖКЦ. на моє клопотання про витребування доказів в ЖКЦ актів щорічного огляду будинку, записи в паспорті будинку про ці огляди, про первинні бухгалтерські документи, які можуть підтвердити витрати ЖКЦ на обслуговування нашого будинку юрист в судді відповіла, що в них цього немає, що вони реагують тільки на аварійні ситуації, що в них немає таких повноважень, що паспорта будинку немає, тому що це державне підприємство, паспорти їм не належать. на моє клопотання про надання правоустановчих документів юрист погодилася надати статут підприємства.
не можу зрозуміти, чому суддя абсолютно не реагує на те, що ЖКЦ не виконує дії, які передбачені Правилами, не оформляє документи. він просто прочитав перелік документів, які я вимагала надати і питав, чи може їх юрист надати чи ні. суддя оголосив перерву в слуханні. в звязку з тим, що мене не буде 3 тижня в місті, він погодився перенести слухання на той день, коли я вже буду вмісті. в ДП є більше місяця, щоб зреагувати хоть якось на претензію.
після закінчення засідання суддя мені сказав, щодо мого заперечення по позову. він сказав, що бере до уваги, що Верховний суд не зважаючи на Прикінцеві положення, визнає, що договірні відносини існують, якщо ЖКЦ каже, що вони їх надавали, а ми не зверталися з претензіями саме в той час, а не зараз. і що якщо я йому надам хоч одне рішення Верховного суду (або хоча б апеляційного ) щодо подібної ситуації, то він прийме її до уваги. прошу в вас допомоги.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Що можу відповісти - класична ілюстрація до прислів\\\'я "Поки грім не гряне - мужик не перехреститься". Жінок, на жаль, це також інколи стосується. Позиція судді правомірна. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (ст. 68 Конституції України). Потрібно було реєструвати усі претензії на той момент, коли виникли спірні питання. А тепер доводиться полягатися на свідків, якщо суд погодиться їх викликати. Потрібно було добре вивчити ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" і керуватися ним. Потрібно негайно укласти Типові договори по КМУ-640 та КМУ-529.
Крім того, необхідно було подати зустрічний позов. Але й зараз не пізно подати свій власний позов.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email