'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрый день, Виктор Иванович.  (Прочитано 3788 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Михаил

• Гість
Добрый день, Виктор Иванович.
« : 20 Листопада 2009, 12:02:43 »

Добрый день, Виктор Иванович.

Состоялся 18-го мой суд и мы с вами как в воду глядели. С места в карьер судья попытался рассмотреть дело и решить его сходу, так не дав мне даже прочесть исковое заявление. Благо как рояль в кустах, тут же "случайно" оказались представители теплосети.
Заявления и письменные ходатайства он проигнорировал, а по поводу встречного иска вообoе заявил, что таких исков он не принимает. Когда я произнес "процессуальные нарушения", я думал его кондражка хватит. Он орал так, что пена изо рта шла. На мою просьбу прерваться, чтобы я мог пообщаться с председателем суда, он ответил категорическим отказом.
Короче мне ничего не оставалось, как предъявить свое журналистское удостоверение. После этого, его "честь" постепенно сменил гнев на милость, вручил мне копию искового заявления, свое решение об отмене заочного решения и перенес рассмотрение дела на 16.12. сообщив мне, что у меня нет никаких шансов.
Еще раз спасибо, потому что без ваших советов мне пришлось бы худо. Но это все лирика. Теперь по существу.

Иск ко мне подала теплосеть. Ее аргументы таковы:

1.Между нами заключе договор путем выдачи расчетной книжки, что не противоречит ст.639 ГК и решению 972 Донецкого горсовета от 20.07.2007 о том, что прием платежей проводится на основании расчетных книжек, выдаваемых банковскими учрежениями, а не теплосетью.
2.На арендаторов, нанимателей и владельцев квартир возложено обязательство платить коммунальные услуги. Ст.526 ГК определяет общие условия выполнения обязательств должным образом и в установленные сроки. Односторонний отказ от исполнения обязанностей недопускается (ст. 525 ГК).

Ну дальше идет основание и расчет платы и в итоге на основании ст.64,67,68 ЖК УССР, ст.525,526,639 ГК Украины и ст.3,119,120 ГПК Украины просят взыскать долг.

Что делать с этим иском? Подавать возражение на него и просить признать все претензии безосновательными? Какие есть еще варианты?
Теплосеть пожелала пригласить представителей ЖЭКа, но в исковом ЖЭК не упоминается. Насколько это может быть неприятно и что с этим нужно делать?
Кстати, у меня есть письмо от теплосети, где она в ответ на просьбу заключить со мной договор, подробно и популярно объясняет почему это невозможно. Когда я показал судье это письмо, у него глаза на лоб полезли и он у меня его чуть... не отнял.

Кстати, не стоит ли дать отвод судье на основании того, что он заранее, не ознакомившись с моими доводами, знает, какое решение он вынесет? Ну и вообще его поведение запредельное.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Вкотре - одне те ж спостереження. Цитую Михайла : "Короче мне ничего не оставалось, как предъявить свое журналистское удостоверение." Здається на сьогодні це єдиний більш-менш дієвий засіб для зупинки безмежного, зашкального свавілля наших суддів, міліції, можновладців, кондукторів в трамваях... Всіх тих "чиновників і начальників"

Михайле, як на мій погляд, треба подавати ВСІ докази, ВСІ заяви, зустрічний позов, ВСІ заперечення проти первісного позову, проти дій судді, ВСІ відводи, які тільки Ви можете по цій справі сформулювати і обгрунтувати. Якомога більше і різноманітніших. Як казав Віктор Іванович - "Одне заперечення - один документ. Одна підстава для відводу - одна заява про відвід". Через канцелярію. І не жалійте паперу. Суддя буде все відхиляти - дарма, не переймайтеся, хай відхиляє. Вам зараз потрібно, щоб ВСІ Ваші заперечення потрапили до справи. А ще зробіть розшифровку технічних записів судових засідань (чесно кажучи, морока ще та...) та добийтеся їх приєднання до справи. Для чого це все потрібно? Ви набираєте матеріали для апеляційної скарги.

Такий висновок я зробила після власної судової суперечки з комунальниками про борг за ЖКП. Недолугий позов, відсутність доказів. Спір розглядала легендарна суддя Калініченко. Я б їй вручила перший приз на конкурсі кривосуддя "брудна мантія" (термін Т.Монтян). Проштампувати заздалегідь прийняте рішення на користь комунальників з першого-другого засідання їй не вдалося. Але результат не змінився. Рішення "стягнути борг, відхилити зустрічний позов" було проштамповане на чотирнадцятому засіданні. "У меня нет никаких шансов".

"Борітеся - поборете". Удачі Вам!
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Матеріали з приводу судових засідань і пані Калініченко: http://io.ua/s79782, http://io.ua/s78784
Як вдалося приєднати до справи розшифровку технічного запису - тут. "Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-11-13 20:14:59"
Записаний

Тетяна Academia

• Гість
Зараз моя справа в апеляційному суді.
« Reply #3 : 20 Листопада 2009, 13:56:45 »

Зараз моя справа в апеляційному суді.
Записаний

Михаил

• Гість

Прочел, спасибо. Но моя проблема в другом. Я не юрист и в этом деле профан. А найти компетентного человека, который бы захотел создать прецедент (у нас в Донецке пока ни одного подобного дела в суде не выиграно!) не получается. Все смотрят на меня как на самоубийцу какого-то.
Я проштудировал этот сайт, здесь много полезной для меня информации.
Но в моем случае важны не столько знания вообще, сколько конкретные рекомендации. Хотя судя по вашим событиям и это спасает не очень.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Шановний Михайле! Я не юрист. Я технар. Коли дивлюсь сьогодні на свої перші юридичні документи - хочеться і плакати і сміятися.
Рік тому я в цьому теж була повним профаном. Абсолютним. Рік тому теж "Я проштудировал этот сайт". Рік тому комунальники подали позов до мене про стягнення заборгованості. І я теж шукала - хто б взявся та зробив всю судову справу за мене. За гроші.
В ті часи добре мені відповів Віктор Іванович. "Тут кожен приймає рішення сам за себе і для себе. Ніякий найманий адвокат не захистить ВАс краще, ніж Ви самі".
І всі Ваші слова мені до болю знайомі. Бо сама була така сама.
Записаний

Михаил

• Гість

Ну нет. Я не настолько наивен, чтобы рассчитывать, что кто-то сделает все за меня. Просто я своими 5-ю статьями о теплосети в июле расшевелил этот гадюшник не на шутку (как мне казалось). Прокуратура проверяла, защита прав потребителей подключалась и т.д. Но похвастаться реально нечем. Формулировка удивительная: "Если все так будут поступать, то что будет с системой, с городом и страной". Короче мы спасем теплосеть даже незаконно.
Единственное "достижение" - меня "заценили" и я теперь имею против себя "персональную опеку". Тем не менее я буду бороться сам (честно говоря, больше нет вариантов). Просто буду очень рад и благодарен дельным советам, ссылкам, документам, короче любой практической помощи. Тем более, что никогда не знаешь, что, где и как пригодится.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

У мене так само немає юридичної освіти. Я багато в чому до цього часу ще не розібралася. Катастрофічно не вистачає вільного часу. Я не домогосподарка, не студентка і не пенсіонерка. Роботу ніхто не відміняв. Сім`я, побут, відпочинок, здоров`я. Все це є в нашому житті.
І при всьому тому я дивлюся на свій "Юридичний проект" все з більшим оптимізмом. Я маю намір і бачу засоби для скасування незаконного рішення судді Калініченко.
Потихенько усвідомлюється і створюється "власне правове поле" (термін Віктора Івановича).
Конкретних рекомендацій на цьому сайті - море, океан, всесвіт... Не перестаю дивуватися щедрості Віктора Івановича, інших форумчан. Напрацьовані документи, технології, алгоритми поведінки - все у вільному доступі. Бери. Користуйся. Тільки працюй.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

А щодо судових рішеннь на свою користь. Тут треба у підсвідомість загнати "матчасть", набити обов`язкову кількість гуль, набрати свій власний досвід, досвід перемог і поразок... Тобто освоїти ще одну професію. Зі спокійною наполегливістю.
Віктор Іванович якось казав, що першу судову перемогу він отримав після трьох років судової суперечки.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Про персональне піклування. "Против лома нет приема, если нет другого лома".
Бачила на форумі матеріали, як на голову районного суду подали позов за відмову видати копію рішення адміністративного суду.
Бачила на форумі копії скарг форумчан на дії суддів до ВР України, до ради суддів.
В нарисах є багато інформації, як з свавіллям суддів справлявся Віктор Іванович.
Щодо моєї судді Калініченко - набираєьтся і систематизується матеріал для звернення до Ради суддів з клопотанням про відкриття дисциплінарного провадження.
Знову повертаємось до перших тез:
"Само собою нічого не буде".
Чи відстоювати свої права в судах - "каждый выбирает для себя".
"Терпенье и труд все перетрут".

По великому рахунку, що б Ви не вирішили для себе - саме для Вас це і буде правильним. Успіхів!
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Михайле, пробачте за багатослів`я. Ви ж просили конкретних порад.
Ось тут gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-01 10:05:21
Віктор Іванович викладав перелік пропозицій щодо захисту моїх прав та інтересів в судовій суперечці з комунальниками. Якщо Вам щось підходить - використовуйте.
І звичайно, зподавайте аперечення проти позову, і зустрічний позов, і відвід судді.
Ще подивіться в Нарисах останні матеріали - заперечення проти позовів, зустрічні позови, пакети процесуальних документів по "заборгованості за ЖКП".
Перемоги Вам!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email