'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: на 3 gro-za - Київ - Ukraine.  (Прочитано 3406 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Наталія

• Гість
на 3 gro-za - Київ - Ukraine.
« : 23 Листопада 2009, 08:15:24 »

на 3 gro-za - Київ - Ukraine.
шановний Вікторе Івановичу. чи правильно я зрозуміла: те, що ми не написали скаргу в 2007 році, не є підставою, що ми не можемо написати її зараз за той період?
чого я так ретельно розпитую, тому що мене суддя просить тлумачити кожне моє клопотання і каже, що в інтернеті багато чого написано. тому мушу підготуватися.
в претензії, яку ми зараз написали чітко обумовлений строк 2007-2009 рр. отже згідно з ч. 2 ст. 20 ЦК України ми маємо право про це заявити зараз?
ще раз щиро дякую за "розжовування"
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Скаргу чи претензію вже писати пізно, але доводити наявність обставин, що мали місце упродовж 2007-2007 р.р., і на які Ви посилаєтесь, не пізно. Єдине, про що слід потурбуватися, це підтвердити їх доказами. А визначення поняття "Докази" добре розтлумачено у ст. ст. 57-66 ЦПК України. Тобто, у судовому процесі, в запереченнях проти первісного позову або у зустрічному позові, Ви можете посилатися на ці обставини і підтвердити доказами.
Записаний

Наталія

• Гість

так я посилалася на ці статті, щоб викликали свідків. суддя сказав, що ці свідчення не будуть мати ніякої сили, бо сусіди зацікавлені. фото нашого підїзду і підвалу не є свідченнями того, що послуги не надавалися за цей період, вони є тільки свідченнями того, що вони не надаються зараз. в своїй претензії до ЖКЦ я перерахувала послуги, які вони нам ненадавали або надавали неякісно. і вимагала, щоб вони зробили перерахунок за цей період. суд дав можливість в місячний термін дати ЖКЦ відповідь на цю претензію.
просто зараз я намагаюся зрозуміти, як підготуватися до наступного засідання.
Записаний

Наталія

• Гість

також пропонувала судді, в разі, якщо не достатньо фото дослідити докази за місцем їх знаходження. на що він мене спитав, "і що це доводить? тільки те, що послуги не надаються зараз". я йому відповіла, що довести до такого стану за 1 чи 2 підїзд неможливо. він ніяк не прореагував.
що ще вимагати? може проведення експертизи? але мені казали, що проведення експертизи обійдеться дорожче, ніж сплатити за позовом :(
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Потрібно було подавати зустрічний позов. А може й зараз не пізно? Якщо попереднє судове засідання не закінчилося, тобто не постановлена ухвала відповідно до ст. 156 ЦПК. Крім того, Ви постійно послаєтеся на якісь діалоги з суддею. Суддя не є стороною у справі, і принцип змагальності до нього не відноситься. Слід уникати словесних перепалок з участю чи навіть з ініціативи судді, а усі процесуальні документи подавати у письмовій формі, через канцелярію суду, з реєстрацією. Якщо Ви вважаєте, що суддя діє упереджено, можете заявити йому відвід. Якщо вважаєте, що суддя діє незаконно, можете подати письмові заперечення проти дій головуючогоу порядку ч. 3 ст. 160 ЦПК. У даному випадку Ви можете також подати заперечення проти позову, або пояснення у справі, з зазначенням обставин і доказів, які підтверджують ці обставини. Якщо суддя відхилить клопотання про виклик свідків, то він зобов\\\'язаний встановити обставини іншим способом, наприклад, залученням експерта (див. ст. 215 ЦПК). Витрати на проведення експертизи можуть бути за Вашим клопотанням покладені на позивача. Якщо позивач не визнає обставини, то він повинен свою позицію довести. А якщо рішення суду буде незаконним, то його можна оскаржити у апеляційному порядку. Крім того, у відсутності зустрічного позову Ви можете подати свій власний позов, про що я вже зазначав.
Не слід мучитися, переживати, займатися словесною риторикою, а слід діяти, причому діяти так, щоб залишалися матеріальні сліди Ваших дій. Дійте!
Записаний

Наталія

• Гість

тобто мені потрібно зараз написати клопотання про виклик свідків згідно з ст. 57 ЦПК. якщо суддя знову його відхилить, тоді подати заперечення проти його дій (ч. 3 ст. 160 ЦПК). про залучення експерна в ст. 215 не знайшла :(. також писати клопотання на проведення експертизи зсилаючись на ст. 57 ЦПК?
на підставі чого можна вимагати оплатити позивачем витрати на проведення експертизи?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Порядок призначення експертизи регламентований у ст.ст. 143-150 ЦПК. Подавайте усі клопотання, обґрунтовуйте, як можете. За Вас це ніхто не зможе зробити, не будучи обізнаним з обставинами і матеріалами справи. Ще раз підкреслюю - використовуйте УСІ можливості, передбачені ЦПК. Вам ніхто не може заборонити діяти відповідно до норм процесуального і матеріального права.
Записаний

Наталія

• Гість
дякую за допомогу :)
« Reply #7 : 23 Листопада 2009, 13:48:49 »

дякую за допомогу :)
буду шукати, хто може таку експертизу провести
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email