'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго вечора! Вікторе Івановичу, дуже потрібна Вашат...  (Прочитано 3419 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

pobeda

• Гість

Доброго вечора! Вікторе Івановичу, дуже потрібна Вашатдопомога з наступних питань. Сьогодні мені телефонував юрист ЖЕКу з приводу укладання договорів. Дуже довго ми з нею розмовляли і у нас виникли деякі протиріччя, а саме:
1. Юрист сказала, що оскільки я є співвласником квартири і моє прізвище в договорі купівлі-продажу вказано другим, то їм потрібна заява про укладення договорів від іншого співвласника, оскільки його прізвище вказано першим у договорі, на моє заперечення про те, що в квартирі прописана і живу лише я, телефон оформлений не мене, сказала, що це не має значення;
2. Юрист сказала, що направить мені для ознайомлення лише зразок договору без підпису і печаток, який буде зі мною укладений в майбутньому. Потім я повинна буду підійти в ЖЕК і там підписати договори. На мої заперечення, дала вказівку вчити законодавство. Чи має рацію юрист? Дякую.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не юридичне це питання коментувати усні розмови. Взагалі-то договір укладається у письмовій формі з власником, або уповноваженою ним особою. Якщо у Вас два співвласники, то один з них може надати довіреність іншому на вчинення дій. Причому таку довіреність може посвідчити роботодавець, або житлово-експлуатаційна організація. У разі неможливості - нотаріус. Інститут прописки у нас давно скасований. А реєстрація місця проживання не впливає на права власника/власників. Взагалі, підняті Вами питання другорядні. Більш важливо уникнути суперечок з співвласником квартири. Тому укладення договору безумовно слід з ним погодити.
Відносно другого питання - отримаєте бланки договорів, заповніть їх і знову передайте балансоутримувачу для укладення (не ЖЕКу, якщо він не є юридичною особою). З супровідним листом. І зареєструйте в приймальні.
Спірні питання вирішуються в суді, якщо Вам відмовлять в укладенні Типових договорів.
Записаний

pobeda

• Гість

Суперечок з співвласником немає, бо це мій чоловік (але шлюб цивільний) і якщо я правильно розумію я повинна надати в ЖЕК копію довіреності від співвласника, якою він уповноважує мене, як співвласника укласти на моє ім"я типові договори з ЖЕКом? Тобто, в цьому разі договори будуть укладені на ім"я одного співвласника, правильно?
Записаний

pobeda

• Гість

Мене хвилює це питання оскільки якщо ми вдвох напишемо заяви про укладання договорів, то договори будуть укладені на 2 особи і тоді за ЖКП будемо сплачувати за 2 особи, а не за одну. Правильно? А нам треба, щоб рахунки приходили за одну особу, тому що він платить за іншу квартиру. Все це дуже складно....
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Може бути укладений з одним з співвласників за згодою іншого. А може бути і тристороннній договір. Робіть, як Вам зручніше. Хоч у даному випадку кожен з співвласників має право вчиняти правочини щодо спільного майна відповідно до ст. 369 ЦК України. Вважається, що він бере на себе повну відповідальність за наслідки. Крім того, існує технічна проблема. На кожну квартиру житлово-експлуатаційна організація веде особовий рахунок, і відносить його до одного з співвласників. В іншому випадку, коли виникає право вимоги з боку ЖЕО, то суд може зобов\\\'язати сплатити, наприклад борг, солідарно. Однак при укладенні договору краще не зациклюватися на дрібницях. Головне, щоб договір був укладений правоздатними учасниками, а по формі та змісту повинен відповідати Типовому.
Записаний

pobeda

• Гість
Дякую Вам.
« Reply #5 : 23 Листопада 2009, 19:13:55 »

Дякую Вам.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email