'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу та менканці форуму.  (Прочитано 3124 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрей Д.

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу та менканці форуму.
Я відправив до КП Приозерн-е два типові договори згідно постанов 529 та 630. Згодом переправив договір на Цо та водопостачання до Комунального підприємства «Служба замовника житлово-комунальних послуг» Оболонської ради, т.к. вони, зі слів Директора Приозер-ного, займаються цим питанням, тому що в нашому р-ні в якості експерименту були розділені "зони відповідальності".
Мені прийлши відповіді з обох КП, і в обох є відсилання мене до ЖЕКу, в тому числі з таким формулюванням:"у звязку з тим, що договір готується виконавцем…".
Тепер мої міркування:
Договір я маю підписати з виконавцем послуг. Про це говорить постанова 529 та 630.
Згідно закону "про ЖКП" "виконавець - суб\\\'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору", тобто виконавець - це перш за все "суб\\\'єкт господарювання".
Суб’єктом господарювання, за Господарським кодексом України, визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов’язків), мають відокремлене майно, несуть відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством.
Суб’єктами господарювання є:
господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до Господарського кодексу країни, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку;
громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці;
філії, представництва, інші відокремлені підрозділи господарських організацій (структурні одиниці), утворені ними для здійснення господарської діяльності (ст. 55).
Тобто, якщо дотримуватись закону – вони мене відіслали правильно. Але на форумі багато написано з цього приводу, і висновок – писати на КП.
1. Як мені доказати Директору КП(а потім і суду), що мої запити є вірними? Чи не морочити собі голову, відправити ще один раз оферту з договорами, а потім на основі двох відказів – подавати до суду?
2. Які тарифи прописувати у договорі за ЦО-воду?
В першому варіанті писав наступне:
По 529 постанові: «Тарифи в установленому законом порядку не сформовані. До формування тарифів плата за послуги не нараховується.»
По 630 постанові:
«5. Тарифи на послуги становлять:
1) з централізованого постачання холодної води _____0,52____ гривень/куб. метр;
2) з централізованого постачання гарячої води _______3,42____ гривень/куб. метр;
3) з централізованого опалення __0,80 _____ гривень/кв. метр (65,3 гривень/Гкал);
4) з водовідведення ______0,3__________ гривень/куб. метр.»
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Виконавці послуг з ЦО і ГВП у м. Києві, чи не в єдиному місті України, не визначені, всупереч нормам законодавства. Однак, у такому випадку відповідальність за укладення Типових договорів несе балансоутримувач будинку, або уповноважена ним юридична чи фізична особа - суб\\\'єкт підприємницької діяльності (ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"). Тому всі оферти щодо укладення Типових договорів слід офіційно направляти балансоутримувачеві будинку. А спірні питання вирішувати у суді, в тому числі й щодо тарифів, яких також в м. Києві законно встановлених не існує. Як не дивно, усіх це влаштовує, особливо "мера усіх киян" Черновецького Л.М. У будь-якому випадку при зверненні до суду він зобов\\\'язаний вирішувати усі спірні питання, незважаючи на відсутність тих чи інших конкретних правових норм. Крім того, я рекомендую усім учасникам намагатися вирішити спір мировою угодою. Мені це у трьох випадках вдалося. Знаю ще про один випадок у справі, де я безпосередньо не приймав участі.
Бажаю і Вам успіху!
Записаний

Андрей Д.

• Гість

Мирова угода - це після того, як буде поданий позов до суду та КП почне "хвилюватись". Чи спробувати замість позову домовитись?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Можна і так, і по іншому. Аби мати результат.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email