'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу, прошу вибачення за питанн  (Прочитано 3085 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир Петрович

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу, прошу вибачення за питання, що можливо здасться дрібним, але ясності в мене поки що, на жаль, немає.
В нашому будинку близько половини мешканців встановили теплолічильники. Здавалосю б тепер все просто - підписуй договір з ЖЕКом та плати по лічильнику. Але з принципом оплати по лічильнику і виникла проблема. ЖЕК стверджує, що окрім сплати тапла по лічильнику, необхідно ще слачувати за витрати тепла на обігрів місць загального користування в будинку. Для цього в договорі запропонована складна формула та, крім цього, необхідно повідомляти ЖЕКУ показники лічильника, а він буде вираховувати твою особисту частку для компенсації загальних витрат. Як на мене - маячня повна.
Однак доводилось чути, що в багатьх будинках використовується певний коефіцієнт для перерахунку показників лічильника для компенсації втрат тепла на місця загального користування. Цей коефіцієнт ніби-то знаходиться в межах 1,2-1,4.
Що Ви знаєте про такий варіант оплати?
На мою думку - він також не вірний.
Особисто я вважаю, що ніяких коефіцієнтів використовувати не потрібно, оскільки компенсація втрат на місця загального користування вже закладена в тарифах на теплову енергію, які відрізняються для споживачів ЖЄКів та населення.
Так плата для населення, що має лічильники, складає 130,60 грн., а для ЖЕКів - 113,20 грн. за 1 Гкал, відповідно до розпорядження КМДА №1192 від 15 жовтня 2009 р.
Який прицип оплати Ви вважаєте вірним?
По якому тарифу особисто Ви сплачуєте за тепло?
Дякую за увагу.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Питання про місця загального користування у плані витрат на їх опалення обговорювалося на Форумі, і воно унормоване. Зазирніть у дзеркало http://forgr.hmsite.net/index.php?page=61#idg429279
Знайдіть на сторінці 61 допис "Олександр Київ Ukraine 2008-11-24 20:18:21"
Щодо моїх витрат на ЦО - вони встановлені судовими рішеннями.
Законним способом сформованих і затверджених загальноміських тарифів у м. Києві немає.
У подальшому пропоную Вам активно використовувати зеркальний сайт і функцю "Пошук" у ньому. ЦЮ ВІДПОВІДЬ Я ПІДГОТУВАВ САМЕ У ТАКИЙ СПОСІБ.
Записаний

Володимир Петрович

• Гість

Дякую за посилання. Пошуком я користувався, але саме це повідомлення не бачив. Рубрикація тем для полегшення пошуку не завадила б. ;)
Все ж, хоч тема і обговорювалась, навряд чи можна сказати, що в ній все прозоро і "унормовано". Про що свідчить і Ваш вислів - "Насправді, зазначена Методика взагалі не використовується".
А ЩО тоді використовується?
У Вас і витрати на МЗК "встановлені судом"?
Що Ви можете порадити іншим?
Вимагати від ЖЕКу провести розрахунки у відповідності до Методики?
Взагалі не платити за МЗК?
Записаний

Володимир Петрович

• Гість

Дякую за посилання. Пошуком я користувався, але саме це повідомлення не бачив. Рубрикація тем для полегшення пошуку не завадила б. ;)
Все ж, хоч тема і обговорювалась, навряд чи можна сказати, що в ній все прозоро і "унормовано". Про що свідчить і Ваш вислів - "Насправді, зазначена Методика взагалі не використовується".
А ЩО тоді використовується?
У Вас і витрати на МЗК "встановлені судом"?
Що Ви можете порадити іншим?
Вимагати від ЖЕКу провести розрахунки у відповідності до Методики?
Взагалі не платити за МЗК?
Записаний

Володимир Петрович

• Гість

Вибачте за повтор. Замість оновлення екрану чомусь повторно відправилося повідомлення, а можливості відредагувати я не знайшов. :(
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email