'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: http://io.ua/s88318 - Пакет процесуальних документів у справі п  (Прочитано 3592 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

http://io.ua/s88318 - Пакет процесуальних документів у справі про відшкодування збитків від ДТП. Цивільна справа № 2-3707/09, розглядається у Подільському райсуді м. Києва. Справа характерна.
Кому не доводилося судитися з подібного приводу - переймайте досвід!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Деякі коментарі (за кадром).
« Reply #1 : 18 Грудня 2009, 19:48:11 »

451 x 223, 38 кБ
Деякі коментарі (за кадром).
Із змісту заперечень проти позову вбачається, що факт нанесення збитків позивачу не оспорюється. Однак, позивач, чи його представник, вирішили "нагрітися", трохи підзаробити. Як кажуть, не було щастя, так нещастя підвалило. Потерпілий водій (позивач) отримав страхове відшкодування 25500 грн. Йому здалося, що цього мало. Звернувся до КНДІСЕ для визначення фактичного розміру збитків. Отримав бажане у вигляді висновку експерта. Все чин-чином. Але дивує мізерна суму, яку довелося позивачу сплатити за проведення експертизи - всього 250 грн. Де ви щось подібне бачили? Пахне змовою і відкатом на суму не менше тисячі гривень. А щодо кримінального переслідування експерта за такі витівки - це наш наступний крок.
Винуватець ДТП - молодий чоловік по імені Денис, дуже інтелігентний і нерішучий, самостійно невзмозі протистояти безпідставним вимогам позивача. Звернувся до мене за допомогою. Перші результати вже бачите.
Якщо буде призначена повторна авто-товарознавча експертиза, то буде цікаво порівняти її з замовною. Багато чого цікавого очікується.
Сьогодні судове засідання не відбулося, бо суддя не вийшла з нарадчої кімнати.
Судове засідання перенесене на 23 січня наступного року.
А ще про цікаві порядки в Подільському суді.
У судовому засіданні 02 грудня 2009 р. я не зміг залишатися до його завершення, оскільки в цей день з інтервалом в одну годину у мене була ще одна справа в іншому суді. Тому з дозволу головуючої та на її радість я покинув засідання, а на вулиці мене вже чекала автомашина, якої ми своєчасно дісталися до Шевченківського райсуду м. Києва, хоч трохи похвилювалися з причини автозаторів на вулицях у центрі міста. А з Денисом попередньо домовилися, що після закінчення судового засідання він отримає для мене копію технічного запису і судову повістку на наступне засідання.
І ось тут розпочалося. Секретарі нюхом чують, над ким можна познущатися. Така собі миловидна дівчина Совівська Олена, якщо не помиляюсь, відмовила в оформленні повістки для мене, посилаючись на те, що "А ми цього не робимо!". Чуєте, вони не роблять? А як же ЦПК? "Не Ваша справа, Ви чуєте, що ми не робимо?" Так і хочеться сказати, роботящі Ви мої! Відносно техзапису також фіаско - "зверніться через декілька днів, бо ми також цього не робимо. А навіщо він Вам?"
Довелося Денису по моїй команді з мобільного телефону повторно пройти зачароване коло. Він трохи отямився від шоку, і витримав 4-годинний марафон по кабінетах суду, регулярно звертаючись жо мене по телефону при черговій відмові, отримав нарешті повістку для мене, як представника. Однак, в канцелярії на відріз відмовилися поставити на ній штамп суду, а без штампа це не документ. Денис за моїми вказівками по мобільному знову повторив свій цикл. Нарешті, звернувся до керівника апарату суду, повторивши мої слова про те, що буде подана скарга голові суду. Подіяло! Викликав секретарку канцелярії, дав їй словесного прочухана, після чого штамп негайно був проставлений. А заодно і отриманий компакт-диск з техзаписом судового засідання. Як виявилося після аналізу його вмісту, у секретарки судді були всі підстави переживати за наслідки. Порушень у процесі технічного фіксування більше, ніж можна уявити чи пробачити. Тому й з\\\'явилися ті зауваження, які викладені в Нарисі.
Але якщо на секретарку це подіяло, то Ви помиляєтесь з такою думкою. Сьогодні вона вже мені кілька разів відмовляла у задоволенні прохання виписати повістку на наступне судове засідання. Відмовляла також у вимозі відмітити на поточній повістці факт мого перебування у суді. А жаль! Не розуміла, що я не Денис. Довелося представитися по повній програмі, повідомити про методи боротьби з тими, хто "не робить", подарувати свою візитку (відмовилася, а жаль), направити для підвищення кваліфікації і відповідальності на цей сайт. Не пройнялася. Але без великого ентузіазму офрмила обидві повістки.
Почалося випробування в канцелярії. Дівчина направила мене до хлопця - колеги по роботі. Той намагався щось пропатякати на зразок "а ми не робимо", але коли я йому нагадав історію з Денисом (супроводжував мене), то штампик проставив на обох документах, тобто на повістці на наступне с/з і на відмітці про перебування.
Шановні колеги! Прослідкуйте, що буде далі. Чергова секретарка, прогнозую, буде у подальшому чемною, вихованою, передбачливою, розуміючи, що краще почути слова подяки, ніж доводити, що вона "не робить". Думаю, що без сліз обійдеться. А що, Олено, хіба не так?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

В чому наша біда - учасників процесу правосуддя? В тому, що ми схильні поплакатися в жилетку, замість того, щоб рішуче боротися з проявами хамства і безвідповідальності у судах різних інстанцій та юрисдикцій. Не забувайте, що Ваші опоненти та противники зважають тільки на силу, а не на право. Використовуйте силу права, і Ви через деякий час не буде змушені боротися з негідниками незалежно від їх зв\\\'язків, рангу, статі, зовнішнього вигляду чи упаковки. Вони почнуть Вас по-ва-жа-ти.
Згадайте Пушкіна: "Мой дядя самых честных правил, когда не в шутку занемог, он уважать себя заставил, и лучше выдумать не мог". А ми ж з Вами ще ого-го! Та й Президента маємо послати туди, де Макар телят не пас.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Хамство чиновників і не тільки - національна слов\\\'янська особливість. Хамство переслідує нас усюди - в судах, інших державних установах, як-то Пенсійний Фонд, правоохоронні органи (міліція, прокуратуря), міністерства і відомства, комунальні підприємства (ЖЕКи), навчальні заклади, заклади торгівлі, у Президентській гонці, у теле-кінофільмах.
Психологія хамства закладається в душі людей змалечку. На відміну від цивілізованих країн Європи.
На все життя запам\\\'ятав епізод з моєї молодості, коли навчався в Лондонському університеті. Випадок у Гайд-Парку. По доріжці прямує типова англійська сім\\\'я - мама, двоє діток, домашній пес. Один з хлопчиків, карапуз у віці трьох-чотирьох років, ненароком зачепив мамусю своєю ніжкою. Після чого зразу ж вибачився: "I bag your pardon, Mama!". Чи траплялося Вам бути свідком чогось подібного у наших Гайд-Парках?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Хамство чиновників і не тільки - національна слов\\\'янська особливість. Хамство переслідує нас усюди - в судах, інших державних установах, як-то Пенсійний Фонд, правоохоронні органи (міліція, прокуратуря), міністерства і відомства, комунальні підприємства (ЖЕКи), навчальні заклади, заклади торгівлі, у Президентській гонці, у теле-кінофільмах.
Психологія хамства закладається в душі людей змалечку. На відміну від цивілізованих країн Європи.
На все життя запам\\\'ятав епізод з моєї молодості, коли навчався в Лондонському університеті. Випадок у Гайд-Парку. По доріжці прямує типова англійська сім\\\'я - мама, двоє діток, домашній пес. Один з хлопчиків, карапуз у віці трьох-чотирьох років, ненароком зачепив мамусю своєю ніжкою. Після чого зразу ж вибачився: "I beg your pardon, Mama!". Чи траплялося Вам бути свідком чогось подібного у наших Гайд-Парках?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email