'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: До Андрія, а також до всіх, хто слідкує за прогресом у с  (Прочитано 3292 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

До Андрія, а також до всіх, хто слідкує за прогресом у створенні дзеркального сайту, його синхронізації та створення локальної копії. Продовжуємо обговорення теми gro-za - Київ - Ukraine 2009-12-19 09:42:03
Було б цікаво дізнатися, хто слідкує за цією темою та отримати від них коментарі та пропозиції.
Записаний

Андрей

• Гість

Я навмисне взяв паузу на продовження теми, що б дати можливість іншім висловити свою думку. У підсумку виходить, що, наразі, тема не дуже актуальна для загалу. Це підтверджується і статистикою роботи з дзеркалом, яку я потроху вбудовую. За три останніх дні було здійснено три пошукові запити. Можливо це передноворічне, можливо ні.
Що до моїх думок по темі. Я б зараз не займався вдосконаленням синхронізації без значного попиту на цю роботу. На мою думку більш актуальне є створення FAQ. Це дозволить уникнути повторюваності запитань. Інакше треба нагадувати користувачам про пошук. Це правильний, але не дуже дружній до користувачів крок.

Робота по створенню FAQ велика. Маю надію на допомогу активних дописувачів цього форуму, хоч і без цієї допомоги потроху буду займатися і сам. Для забезпечення можливості зручної колективної роботи над FAQ треба вибрати відповідне програмне забезпечення. Фактично, це можна зробити на основі форумного двигуна. Але, якщо вже вибирати форум, то, на мою думку, це треба робити не тільки для FAQ, але, щоб він в майбутньому міг прислужитися з максимальною ефективністю. Наразі працюю з одним таким кандидатом. Наче перспективний. Інтегрується з існуючою фотогалереєю. Має календар (пам\\\'ятаєте часті запитання до Вас з приводу розкладу судових засідань). Дозволяє користатися OpenID для ідентификації користувача (тобто заходити можна під своїм gmail аккаунтом не створюючи додатковий обліковий запис на форумі). Як вивчу це ПО докладно, інсталюю на сервер і будемо працювати над FAQ.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Андрію, дійсно створити FAQ у темі {ЖКП-судовий захист-норми права} та підтримувати його у актуалному стані вимагає чималих зусиль. Однак, я не впевнений, що у даному проекті таким чином буде досягнута мета - виключити повторні запитання збоку новачків. Життя постійно вносить корективи, через деякий час FAQ та відповіді на них втрачають актуальність. Тому наявність дзеркала сайту з його атрибутами (синхронізація, пошукова система) плюс можливість мати локальну копію, яка також синхронізується, дає перспективу усім зацікавленим відвідувачам отримати відповіді на запитання, якщо вони фізично існують на сайтах. І я не схильний вважати відсутність популярного атрибуту у формі FAQ проявом недружнього ставлення з нашого з Вами боку до відвідувачів Форуму, чи Нарисів, фогалереї чи файлів.
Можливо, досвід формування ПО для підтримки FAQ буде мати якусь перспективу у інших проектах? Тоді витрати часу та ресурсів можуть бути виправданими у майбутньому. А на даний час я вважаю, що Ваша робота досягла мети.
На мою думку, було б більш актуальним створити дзеркальний сайт з новими властивостями, тобто додати до нього інтерактив у окремому розділі. Тоді у разі припинення дії ресурсу io.ua сайт gro-za може бути перенесений цілком на іншу платформу у такому ж вигляді, як і попередній, без втрати функцій та накопиченої інформації.
А якою буде Ваша думка?
Записаний

Андрей

• Гість

"Андрію, дійсно створити FAQ у темі {ЖКП-судовий захист-норми права} та підтримувати його у актуалному стані вимагає чималих зусиль. Однак, я не впевнений, що у даному проекті таким чином буде досягнута мета - виключити повторні запитання збоку новачків."

Повторні запинання ще нікому не вдавалося виключити. Зменшити - можна. Зменшити відповіді на повторні запитання - теж.

"Життя постійно вносить корективи, через деякий час FAQ та відповіді на них втрачають актуальність."

Звичайно. Але, якщо саме запитання не втратило актуальність, підтримувати типову відповідь на нього легше, ніж надавати цю відповідь знову і знову.

" І я не схильний вважати відсутність популярного атрибуту у формі FAQ проявом недружнього ставлення з нашого з Вами боку до відвідувачів Форуму, чи Нарисів, фогалереї чи файлів."

Справа не в популярності. Є якісь усталені методи роботи з інформацією у схожих спільнотах. У нашому випадку FAQ може дати користь, а може й не дати. Гарантії тут немає. Але, на мою думку, корисно зібрати докупи інформацію з принаймні з трьох питань: лічильники тепла, лічильники води та укладання типових договорів. Якщо хтось із визнаних членів спільноти буде вважати за доцільне систематизувати ще якесь питання - така можливість йому буде надана. Іншіх кандидатів на типові питання можна брати із статистики пошукових запитів.

З приводу не дуже дружнього ставлення малося на увазі наступне. Якщо на ресурсі, який обладнаний пошуком, людина задає питання, відповідь на яке можна знайти тим самим пошуком, це значить, що пошуком вона скористуватися не може, чи не хоче за якихось поважних чи не дуже причин. Як правило нагадування про пошук замість відповіді по суті спричиняє до того, що людина йде з ресурсу не вирішивши своє питання.

"Тоді у разі припинення дії ресурсу io.ua сайт gro-za може бути перенесений цілком на іншу платформу у такому ж вигляді, як і попередній, без втрати функцій та накопиченої інформації."
Перенести цілком можна, але чи варто - це поки що для мене відкрите питання. З одного боку форум зараз є стрічкою, яка поєднує інформацію з наступних питань:
1. Запитання та близькі до них рецензування документів.
2. Інформація по перебігу судових справ, публікація документів
3. Новини, цікава інформація
З моєї точки зору це повинні бути три різних розділи. Але все це треба якось спробувати, тому що є і досвід сайту solomenka.org, де суттєва кількість тем не відвідується.

"На мою думку, було б більш актуальним створити дзеркальний сайт з новими властивостями, тобто додати до нього інтерактив у окремому розділі."

На мою думку нові властивості повинні доповнювати існуючі, чи давати більш зручну альтернативу. Я вже називав таку річ, як календар, який може стати у нагоді. Також такою можливістю може бути окремий розділ для рецензування документів, які інколи захаращують форум. Ще однією корисною річчю може бути каталог судових справ, інформація по яких зараз "розмивається" по форуму і нарисах.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email