'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрий вечір! Віктор Іванович, а яка Ваша думка на цю те...  (Прочитано 4803 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Добрий вечір! Віктор Іванович, а яка Ваша думка на цю тему http://roadcontrol.org.ua/node/497?page=3?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Моя думка співпадає з позицією автора:
« Reply #1 : 09 Січня 2010, 22:24:39 »

Моя думка співпадає з позицією автора:
===================================================
Многие водители могут сказать – зачем заниматься подобными вещами, ведь куда проще показать инспектору ГАИ страховой полис и поехать себе дальше. Мы категорически не согласны с такой позицией. Автомобилисты слишком разбаловали представителей власти своим безразличием. Среднестатистический госавтоинспектор уже привык, что водитель, дабы не иметь проблем, будет выполнять любое его желание, что порождает явный беспредел и вседозволенность.
Граждане должны осознать, что государственный служащий обязан работать только так и только в тот способ, как указано в Законах и Конституции Украины. И если мы все-таки хотим жить в правовом государстве, нам в любом случае придется жертвовать собственным временем, воспитывая и наказывая зарвавшихся чиновников.
===================================================
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Наразі маю таку можливість перевірити - в мотивувальній частині позову спробую додатково послатися на норми згаданих в посиланні законів. Якщо цікаво народу, можу трохи пізніше викласти на якомусь ресурсі адмін. позов. До тогож, цікаві будуть коментарі та поради.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=22&t=1002 - у цьому Форумі викладені копії судових рішень про скасування адмінштрафів на водіїв автотрнаспорту.
Щодо постанов Кабміну:
1) Якщо постанова Кабінету Міністрів України суперечить положенням цього Кодексу (ЦК України) або іншому закону, застосовуються відповідні положення цього Кодексу або іншого закону (ч. 4 ст. 4 ЦК).
2) У разі невідповідності нормативно-правового акта Конституції України, закону України, ... , або іншому правовому акту суд застосовує правовий акт, який має вищу юридичну силу (ч. 4 ст. 9 КАС України).
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Доброго дня! В законі України Про обов\\\'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів п.17.4 ст.17 У разі втрати страхового поліса страховик зобов\\\'язаний протягом семи календарних днів безкоштовно видати дублікат цього поліса на підставі заяви страхувальника. У разі втрати дубліката умови його повторної видачі визначаються договором. Є ризик що судді можуть відокремити котлети від мух, а за таких обставин перевірку полісу виправдати.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ну, це вже було б тлумаченням норм права на користь ДАІ. Суд не уповноважений вирішувати таке питання. В ЗУ "Про обов\\\'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" не визначені права та обов\\\'язки інспекторів ДАІ щодо накладення адміністративних штрафів. Вони мають право лише контролювати та перевіряти: "Стаття 53. Обов\\\'язки органів Державтоінспекції МВС України щодо перевірки та контролю обов\\\'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.
Посадові особи органів Державтоінспекції МВС України, що мають право здійснювати контроль за дотриманням правил дорожнього руху, перевіряють документи водія транспортного засобу, які підтверджують наявність чинного договору обов\\\'язкового страхування цивільно-правової відповідальності."
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

До 4 посту цього питання: т.я. поліс і договір, в більшості тих випадків які я знаю, це один жовтий папірець, виходить, що при перелічених трьох випадках ми маємо його показувати з однієї сторони, а при перевірці згідно пдр, з іншої...???
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ну, чіплятися вже за відсутність прямої вказівки закону, з якого боку пред\\\'являти поліс-договір, це вже казуїстика. На всяк випадок, можна ще вимагати подавати його інспектору догори ногами (для Вас), щоб йому зручніше було. А те, що серед працівників ДАІ, як і інших службовців, немало придурків, нічого дивного. Бо в природі не існує механізму миттєвого контролю кожного придурка. Як відомо, навіть загроза смертної кари в країнах, де вона передбачена, не виключає проявів злочинної діяльності. Ni foi, ni loi!
Хочу зазначити, що в суперечках з інспекторами ДАІ інколи можна отримати психологічну перевагу, використовуючи свої інтелектуальні можливості, винахідливість, технічні засоби (приховану відеокамеру з інфрачервоною підсвіткою, диктофон) тощо. Допомагає навіть візитівка типу "Громадський правозахисник" з посиланнями на інтернет-сайт. Або на депутата ВР України. Як повезе. А не повезе - тоді в суд.
Ce la vie ...
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Віктор Іванович, викладаю адмін позов на скасування постанови, буду радий коментарям: http://upload.com.ua/get/901297450/
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

http://io.ua/s89685 - Адмінпозов проти інспектора ДАІ. Викладений у Нарисах.
Мова йде про поліс обов’язкової цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Адмінпозов проти інспектора ДАІ.
Я впевнений, що проблема є актуальною для тисяч водіїв автотранспортних засобів. Підтримую позивача. Якщо після детального аналізу будуть якісь зауваження, то до 12:00 сьогодні я їх оприлюдню у даній темі. Бажаючих запрошую надати свої коментарі.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Зауважень поки-що не маю. Потрібно було б для повноти картини ознайомитися з протоколом про вчинення адміністративного правопорушення та з постановою про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо зможете, розмістіть якісні світлокопії у тому ж файлообміннику. Я долучу їх до Нарисів.
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Викладаю постанову та протокол: http://upload.com.ua/get/901298927/
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Віктор Іванович, сьогодні канцелярія працює з 15-00 до 18-00, термін подачі спливає завтра. Сьогодні ввечері буде підписан позов (постанова винесена до мого батька), а завтра, поштою або через канцелярію, відправлю позов. Бажано додати ще щось по КУпАП (або інш.), щодо методикі заповнення протоколів, постанов посадовими особами (якщо потрібно?) - мається на увазі розбірливість напису.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Світлокопії протоколу та постанови додані мною до нарису http://io.ua/s89685 - Адмінпозов проти інспектора ДАІ. Обставини у позові викладені правильно, додати нічого. Рекомендую після виклику суду повісткою подати заяву про ознайомлення з матеріалами справи, зняти повну копію. На мою думку, суддя повинен задовольнити Ваш позов. На всякий випадок роздрукуйте і надайте безпосередньо в суді тексти судових рішень у аналогічних справах. Інформуйте про подальший перебіг подій, можливо, у новій темі Форуму.
Бажаю успіху!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email