'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Здравствуйте, уважаемый Виктор Иванович! Прошу Вас отв...  (Прочитано 4002 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Киевлянка

• Гість

Здравствуйте, уважаемый Виктор Иванович! Прошу Вас ответить обычной, совершенно не знакомой с юридическими премудростями киевлянке простым и доступным языком.
Как платить за коммунальные услуги в условиях, когда ЖЭК высылает квитанции с незаконными (судя по результатам Ваших исков к КГГА) рассчетами. И, насколько я поняла, рассчеты незаконны еще с 2007 года. Тогда я, например, не знала ни о Ваших исках, ни о том, как проходили все эти суды, какие принимались решения и т.д. Я честно оплачивала все присылаемые мне квитанции, хотя долг, собравшийся за 2 месяца, пока не утряслись тогда тарифы я выплачиваю и по сей день - по 10 грн в месяц, просто как проявление моего личного несогласия с такой политикой.
Сейчас, после летних повышений, я не платила вообще - просто обидно, что с тобой поступают, как с бесправным рабом, который примет любые решения своего великого хозяина. Да к тому же, все эти выступления Кличко - Кабмина и др. давали надежду, что все как-то образуется. Затем я стала интересоваться, что же пишут обо всей этой ситуации в Инете и нашла Вашу страничку. Спасибо Вам за то, что не поленились ее сделать и постоянно обновляете информацию!!! Конечно, я не все понимаю, что тут пишется, но то, что со всем этим беспределом хоть кто-то пытается бороться - уже радует!
Виктор Иванович, а как лично Вы на данный момент ведете себя в нашей сложной ситуации? Что бы Вы посоветовали предпринять таким как я жителям нашего многострадального города? Мой долг с каждым месяцем увеличивается, а решения однозначного по этому вопросу, как я понимаю, все нет.
Буду очень Вам признательна за ответы на мои вопросы!
Всего Вам хорошего!!!
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Есть 2 варианта: 1й: догонять (тьфу наступать), 2й: ждать. Итак: в 1м случае вы идете в суд, и доказываете что они ослы, во 2м: ждете пока подадут на Вас (ЖЕК) , и подаете или встречный иск, или заперечення против иска.
Я выбрал 1й. У В. И. своя система защиты от ЖЕКов. В настоящий момент Вам и мне она не поможет.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Шановна Киянко!
« Reply #2 : 11 Січня 2010, 11:03:48 »

Шановна Киянко!
Ви вже мабуть зрозуміли, що живемо ми далеко не в правовій державі. Все, що навколо діється, має не абсолютний, не імперативний, а умовний характер. Закони одні, а практика інша.
Те ж стосується і правовідносин у житлово-комунальній сфері.
Відсутність ефективного контролю за діяльністю влади та господарюючих суб\\\'єктів має своїм наслідком те, на що ще перший президент Кравчук Л.М. відреагував класичною фразою: "Маємо те, що маємо".
А тепер конкретно по Вашому питанню, яке турбує сотні тисяч киян.
На жаль, одним махом вирішити його неможливо. Потрібен комплексний підхід. А також розуміння того, що боротьба за свої права вимагає постійних зусиль, наполегливості і фахової підготовки. Все це набувається з досвідом. Але не кожна людина може присвятити себе цій боротьбі, бо потрібно утримувати себе, сім\\\'ю, заробляти гроші на життя.
Якщо говорити про перші кроки, то слід починати з укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ №№ 529 та 630. Оскільки відносини у сфері надання житлово-комунальних послуг повинні здійснюватися ВИКЛЮЧНО на договірних засадах (ст. 19 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"). Однак, на цьому шляху Ви зустрінетеся з нерозумінням, небажанням, протидією усіх причетних. А далі один шлях - вирішеня спірних питань у судовому порядку.
На жаль, вирішивши спір на свою користь (якщо це вдасться) у першій інстанції, Вам ще доведеться пройти апеляційну інстанцію. А потім, отримавши судове рішення, будете вимушені добиватися його примусового виконання через відділ державної виконавчої служби. Усе це тягнеться роками.
Крім того, не можна зупинятися на вирішенні лише однієї проблеми. Слід подавати позови про повернення зайво сплачених/нарахованих коштів за ЦО, ГВП, утримання будинку. А це знову паперова робота з усіма наслідками, про що зазначено вище. Прикладів оформлення подібних позовних заяв Ви знайдете на цьому сайті в достатній кількості.
На жаль, крім Вас ніхто не погодиться таку роботу виконувати. Жоден з юристів, як вони себе називають, не має належного досвіду у вирішенні подібних проблем. Крім того, спірні суми відносно невеликі, тому юрист не може розраховувати на належний заробіток. Судді також багато в чому не розбираються, внаслідок чого інколи виносять протилежні рішення. Відсутність прецедентного права у судочинстві в сотні раз погіршує ситуацію.
Ви питаєте, як я себе веду у даній сфері? Відповідь знайдете у моїх виступах на Форумі та в Нарисах. Якщо коротко, то у мене і у родичів укладені Типові договори на надання ЖКП, встановлені прилади обліку води та теплової енергії на центральне опалення (не плутайте з гарячим водопостачанням). В одній з квартир, яка належить моїй дочці, встановлені навіть 4-тарифні лічильники гарячої води. Економія колосальна - дво- або трикратна. Мені вдалося за 5 років стягнути з комунального підприємства загалом біля 70 тисяч гривень на свою користь та на користь моїх сусідів і знайомих, включаючи моральну шкоду. Після чого зі мною вже ніхто не судиться, а намагаються домовлятися. Крім упертого Черновецького Л.М., який не виконує навіть ті рішення, які набрали законної сили. Тому боротьба з останнім за права усіх киян продовжується. Свіжий адмінпозов - у Нарисах - http://io.ua/s89207 - ПОЗОВНА ЗАЯВА про визнання невідповідними законодавству нових розпоряджень КМДА про тарифи на ЖКП. Оскаржені розпорядження від 17 листопада 2009 року № 1292, від 15.10.2009 р. № 1192, від 30 листопада 2009 року: №№ 1332, 133, 1334, 1335.
РЕЗЮМЕ: само по собі нічого не врегулюється. Кожна людина, поки живе, вимушена боротися за виживання. Тільки різні люди роблять це по-різному. У олігархів свої проблеми, у простих громадян - свої.
Записаний

Киевлянка

• Гість

Уважаемый ВАВАНчик! Спасибо большое за Ваш ответ на мои вопросы. Как я поняла, Вы судитесь с ЖЭКом? Что же Вы им предъявили в качестве обвинения? И насколько успешно продвигаются дела в отстаивании Ваших интересов? Напишите, если у Вас будет время и желание. Я думаю, Ваш опыт будет интересен не только мне.

Шановний Вікторе Івановичу! Я дуже вдячна Вам за Вашу повну відповідь! Звичайно ж, я розумію, що "само по собі нічого не врегулюється". Але мені не вистачає ані досвіду, ані фахових знань для того, щоб навіть розпочати усі ці судові суперечки для захисту власних прав. Саме тому я і тут зі своїми запитаннями! Я намагаюся прийняти СВОЄ рішення, але врахувати досід людей, які раніше розпочали цю "війну".
Вікторе Івановичу, а можна я ще Вас запитаю? Я не зрозуміла щодо останньої Постанови Шевченківського районного суду м. Києва від 15.12.209 р. у справі № 2а-57/09 - вона досі не набула законної сили? Там вже була заява про оскарження? Начебто, час її подачі вийшов?
Дякую Вам за небайдужість!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Щодо постанови у справі № 2а-57/09. Все не так швидко. Строк подачі апеляційної скарги ще не вичерпаний, КМДА обов\\\'язково подасть скаргу, до якої приєднається, як мінімум, Київенерго. І буде ця справа тягнутися так довго, як і попередні. Хоч по закону на все про все виділяється лише 1 (один) місяць! Однак для мешканців м. Києва випав шанс зупинити усі провадження за позовами про стягнення заборгованості за ЖКП. Варто мати це на увазі.
Записаний

Киевлянка

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Дякую за всі Ваші відповіді, але знову хочу запитати. Який саме шанс у киян - це коли апеляцію по справі не задовольнять? Тоді "Постанова..." набуде чинності і можна буде вимагати перерахунків?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Правильно. Тоді постанова суду набирає законної сили. А зайві нарахування коштів повинні скасувати, переплачені кошти - повернути (шляхом заліку на наступні періоди).
Записаний

Киевлянка

• Гість

Дякую, Вікторе Івановичу, за Ваші пояснення! Як я вже зрозуміла, у Нарисах навпроти "Постанови..." з часом з\\\'явиться коментар про стан цієї справи - чи то буде подано апеляційну скаргу, чи то все, нарешті, запрацює (!).
Вікторе Івановичу, Ви робите дуже гарну справу, коли допомагаєте своїми порадами звичайним людям! Хай Вам щастить в усьому!!!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email