Шановний Вікторе Івановичу, якщо можливо прошу Вашої допомоги(хочаб в плані консультації) в такому питанні:
З 1996 року за договором СУБоренди я орендую одну з кімнат площею 20 кв.м. під офіс в приміщенні бібліотеки. Приміщення належить УЖКГ Шевченківській РДА, у яких в свою чергу Управління культури Шевченківськго району ОРЕНДУЄ все приміщення під бібліотеку, а вже потім СУБоренда у мене. УЖКГ Шевченківській РДА вже давно зробило трьохсторонній нерозумілий договір СУБоренди для мене. Коли я в 1996 року отримав в суборенду цю кімнату, всі приміщення бібліотеки були в дуже поганому стані. За ці роки, не зважаючи на незрозумілу велику орендну платню(БІЛЬШЕ 20 долларів сша за метр), за свої кошти я відремонтував всі приміщення бібліотеки, а також за власні кошти приймав участь в ремонті фасаду, та внутрішніх приміщень всього дому, так як він дуже старий. Всі ці роки моя невелика фірма кожен квартал відшкодовує додатково кошти бібліотекам району, як спонсорську допомогу.
Договор суборенди кожен рік мені спеціально підписують з великим запізненням і постійно вимагають сплати СУБорендної плати ГОТІВКОЮ через ощадний банк як від фізічної особи, при цьому Договір не продовжується(термін дії закінчився в травні 2009 року), нормальні рахунки не виставляються, а мені присилають ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СПЛАТУ за фактичне використаня кімнати БЕЗ ПІДПИСІВ И ПЕЧАТОК! Я просив надати мені Договір, та рахунки для сплати, але мені такого не надали і примусили довгий час сплачувати ГОТІВКОЮ, а коли я зараз відмовився – мені надіслали повідомлення про виселення!
Я не можу більше так працювати в підвішеному стані… і буду шукати інше приміщення, але я хочу повернути свої кошти, які незрозуміло куди поділися… Наскільки я знаю, плата за суборенду не повинна перевищувати орендну плату, але я сплачував великі кошти за СУБ оренду (орендатор – бібліотека, як бюджетна установа не сплачує практично нічого!), крім того моя фірма довгий час сплачувала додатково великі кошти за комунальні послуги, практично повністю сплачувала рахунки бібліотеки, при цьому мені ще нараховувався ПДВ.
Проти бібліотеки я не маю нічого, навпаки з дирекотром бібліотеки я в дуже добрих відносинах, але я хочу повернути ВСІ свої кошти за довгі роки від УЖКГ Шевченківській РДА, це вони не дають спокійно працювати.
Підкажить, що мені потрібно робити? І чи можна чось зробити? Хочаб в плані консультації. Якщо можливо, ми могли б зустрітися.